Tiesitkö tämän kodin turvapalveluista?

Saamme usein kysymyksiä Sector Alarmin tarjoamista hälytysjärjestelmistä. Tässä niistä yleisimmät, joihin  myynnin asiantuntijamme, asentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski ja hälytyskeskuksen päällikkö Aleksi Äijö vastaavat.

9 kysymystä hälytysjärjestelmistä – asiantuntijat vastaavat

Miksi maksaisin kodin turvapalvelusta, jos voin ostaa oman valvontakameran?

Jos hankit turvalaitteet ilman valvontaa ja palvelua, joudut asentamaan laitteet itse , huolehtimaan niiden huolloista ja myös mahdollisista hälytystilanteista. Sector Alarmin asiakkaana saat turvalaitteille elinikäisen materiaalitakuun ja huollot, sekä ympärivuorokautisen hälytyskeskusvalvonnan. Sekin kannattaa huomioida, että Sector Alarmin aloituspakettiin kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä murtosuojaus.

Voinko ottaa hälytysjärjestelmän, jos minulla on koira tai kissa?

Voit kyllä. Katsomme aina asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti, miten hänen kannattaa kodin turvalaitteita käyttää. Jos koira on vauhdikas ja isokokoinen tai kissat rakastavat kiipeilyä, ne voivat aiheuttaa välillä hälytyksiä. Tämä estetään niin, että lemmikkien ollessa yksin kotona jätetään päälle vain talon kuorisuojaus eli pidetään ikkunat ja ovet valvottuina. Kodin kameravalvonnasta on tosin myös hyötyä: kun täyssuojaus on päällä, lemmikin omistaja voi napata kuvan kotoa vaikka kesken työpäivän Sector Alarmin puhelinsovelluksen avulla ja tarkkailla, mitä koira tai kissa siellä puuhaa.

Joudunko maksamaan, jos aiheutan turhan hälytyksen?

Et joudu maksamaan mitään ylimääräistä. Sector Alarmin asiakaspalvelu ja hälytyskeskuksen palvelut kuuluvat kiinteään kuukausihintaan. Me olemme täällä sinua varten ja aina valmiita auttamaan, jos sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää. Oikeastaan mitään hälytystä ei voi edes kutsua turhaksi: on hyväkin, että kodin hälytysjärjestelmä tulee testatuksi säännöllisesti.

Kuvaako valvontakamera ympärivuorokautisesti myös kodin asukkaita?

Tämä on tyypillisin väärinkäsitys. Kodin valvontakamerat eivät kuvaa jatkuvasti, vain silloin, kun jokin kotona laukaisee hälytyksen tai omistaja itse haluaa napata Sector Alarmin kännykkäsovelluksella kuvan.

Tarvitsenko enää kotiavaimia, jos ulko-oveeni asennetaan älylukko?

Et välttämättä enää tarvitse jokapäiväisessä käytössä kotiavaimia. Älylukon ideana on nimenomaan helppous: riittää, kun näppäilet oveen koodin. Älylukon ansiosta sinun ei tarvitse enää murehtia kadonneita tai unohtuneita avaimia tai miettiä vara-avaimelle piilopaikkaa. Voit myös avata oven etänä Sector Alarmin puhelinsovelluksen avulla.

Korvaavatko Sector Alarmin savutunnistimet tavalliset palovaroittimet?

Savuilmaisimet riittävät, mutta jos kotona on valmiiksi myös tavalliset palovaroittimet, ei niitä tarvitse poistamaan ruveta. Lainsäädännön mukaan jokaisessa kerroksessa ja yhtä 60 neliön tilaa varten pitää olla palovaroitin. Sector Alarmin palohälytysjärjestelmästä luotettavan tekee myös kameratunnistin, joka reagoi heti, jos huoneen lämpötila nousee yli 54 asteen. Aina, kun savuilmaisimet laukaisevat hälytyksen, kamera lähettää välittömästi Sector Alarmin hälytyskeskukseen tilannekuvan.

Voinko jättää astianpesukoneen kauppareissun ajaksi päälle, jos minulla on kotona savu- ja vesi-ilmaisimet?

Mitään kodinkoneita ei kannata jättää päälle yksinään silloin, kun lähdet kotoa. Täydellisinkään hälytysjärjestelmä ei estä oikosulkuja, vesivuotoja tai tulipaloja syntymästä. Turvalaitteiden tehtävänä on ilmoittaa nopeasti, jos näin käy ja minimoida vauriot.

Menetänkö kodin hälytysjärjestelmän, jos muutan toiseen asuntoon?

Et menetä. Saat halutessasi täysin vastaavan hälytysjärjestelmän myös uuteen kotiin, eikä sinun tarvitse maksaa uusista laitteista mitään. Vanhat turvalaitteet voidaan jättää entiseen kotiin, jossa uusi asukas voi ottaa ne tarvittaessa käyttöön kuukausimaksun hinnalla. Tämä onkin hyvä lisäarvo myös asuntoa myydessä.

Entä, jos haluankin irtisanoa Sector Alarmin sopimuksen?

Meillä on vain kolmen kuukauden irtisanomisaika.