Arttu löysi myyntityöstä oman juttunsa - etenemis-mahdollisuudet yllättivät

Vahvan joukkueurheilutaustan omaava Arttu Hinkula hakeutui myyntialalle, sillä tavoitteellisen tekemisen ja tiimityön yhdistävä myyntityö tarjosi hänelle mahdollisuuden hyödyntää pelikentiltä tuttuja oppeja. Esimiestehtävissä aloitettuaan hän on löytänyt työstä lisää motivoivia puolia.

"Työn tavoitteellisuus ja se, että onnistumiset näkyvät konkreettisesti tuloksena. Ja tietenkin se, että työtä ei tarvitse tehdä yksin, vaan mukana on tiimi", aluemyyntipäällikkö Arttu Hinkula listaa myyntityön parhaita puolia.

Näin voisi kuvailla myös monia joukkueurheilulajeja. Pitkään jalkapalloa pelannut ja alkuun ammattilaisuralle tähdännyt Arttu kertookin, että juuri tämän vuoksi myyntityö tuntui hänelle selvältä alavalinnalta.

"Urheilu-uran kääntyessä ehtoon puolelle siirtyminen myyntihommiin kävi luontevasti. Ensikosketukseni alaan sain erään teleoperaattorin puhelinpalvelussa myyjänä työskennellessäni, josta siirryin myyjäksi urheilukaupan puolelle", hän kertoo.

Ensimmäisen myynnin esimiestehtävänsä Arttu nappasi vuonna 2017 ihan perinteisesti työpaikkailmoitukseen vastaamalla.

"Näin sattumalta Sector Alarmin kenttämyyntipäällikön ilmoituksen, ja ilmoituksessa kuvattu työnkuva vastasi juuri sitä, mitä halusinkin tehdä. Ajattelin, että eihän siinä mitään häviä, jos hakemuksen laittaa, vaikkei minulla aiempaa esimieskokemusta ollutkaan", Arttu kertoo.

Hakemus poiki kutsun haastatteluun, jonka myötä Arttu valittiin Sector Alarmin kenttämyyntipäälliköksi Oulun seudulle.

Sisäiset koulutukset auttavat kehittymään

Uudessa työpaikassa ja uudenlaisessa roolissa aloittaminen kävi Artun mukaan melko helposti. Työnantajan tarjoamalla hyvin mietityllä koulutuspolulla oli tässä iso rooli:

"Alkuun tuli toki paljon uutta, mutta aika rauhallisesti sitä silti sai uuteen rooliin orientoitua. Ensimmäiseksi sain kattavan perehdytyksen, jossa keskityttiin erityisesti myytävään palveluun, sillä pitäähän palvelua itse osata myydä, ennen kuin voi kouluttaa ketään siihen liittyen. Sain myös heti osallistua esimiehille tarkoitettuun koulutukseen, mistä oli paljon hyötyä."

Arttu kertoo, että Sector Alarmilla työntekijöiden kouluttaminen on yksi toiminnan kulmakivistä. Talon sisään on perustettu tätä varten jopa oma koulutusorganisaatio, Sector Way Academy.

"Sector Way Academy tarjoaa mahdollisuuksia myyntityössä kehittymiseen. Täällä voi niin ottaa oman myyntiuran ensiaskeleet kuin kehittyä esimiestehtävissäkin. Meillä arvostetaan etenkin asennetta ja motivaatiota: myyjäksi voi hakea ilman aiempaa kokemusta, eikä esimiestehtäviinkään vaadita mitään tiettyä koulutustaustaa", Arttu painottaa.

"Täällä pidetään ihmisistä hyvää huolta ja panostetaan tiimien hyvään henkeen."

Perehdytyksen ja ensimmäisten koulutusten jälkeen Arttu siirtyi nopeasti varsinaisiin työtehtäviin kentälle tiiminsä pariin. Koulutusten ohella Arttu painottaa tekemällä oppimisen merkitystä.

"Kentällä tiimin tuella on valtava merkitys. Koen, että olemme kaikki samaa porukkaa titteleistä viis ja meillä on matala hierarkia. Esimerkiksi apua tarvitessaan voi olla rohkeasti yhteydessä keneen tahansa. Itse sain alussa valtavasti tukea omalta esimieheltäni ja myös kollegat ovat aina valmiina auttamaan", Arttu kiittelee.

Esimies iloitsee onnistumisista ja tukee haasteissa

Sector Alarmin myyntitiimit tekevät uusasiakashankintaa omilla alueillaan, ja esimiesten tärkein tehtävä on auttaa tiimiä menestymään. Myyntipäälliköt muun muassa kehittävät ja valmentavat tiimiään ja johtavat suorituksia. Tyypillisen työpäivän aikana kohdataan asiakkaita yhdessä myyjien kanssa, minkä lisäksi päiviin kuuluu esimerkiksi suunnittelutyötä, raportointia ja rekrytointeja.

Sector Alarmilla jokaisella tiimillä on omat tavoitteensa, joihin pääseminen on yksi esimiehen tärkeimmistä vastuualueista.

"Myyntipäälliköllä on tärkeää olla käsitys siitä, mitä työ oikeasti on, sillä johtamista tehdään ennen kaikkea esimerkin kautta, mistä ainakin itse tykkään. Esimiestyön tärkein fokus ovat omat työntekijät, että myyjillä on parhaat mahdolliset valmiudet tehdä omaa työtään menestyksekkäästi."


"Palkkamallimme on tosi motivoiva. Esimiespuolella palkka koostuu pohjapalkasta ja tulokseen sidotusta osasta. Pohjapalkka on käytännössä kompensaatio toimistolla vietetystä ajasta, jota esimiestyössä kertyy väkisin jonkun verran. Tulokseen sidottu osa tulee siihen päälle, ja jos homman saa toimimaan hyvin, niin täällä on mahdollista päästä todella hyville tuloille", Arttu valottaa.

"Harva yritys tarjoaa näin paljon etenemismahdollisuuksia"

Arttu ehti toimia Oulun kenttämyyntipäällikkönä vuoden verran, kunnes siirtyi samaan rooliin pääkaupunkiseudulle. Nuoresta myynnin ammattilaisesta on kasvanut parissa vuodessa pidetty esimies, ja tammikuussa Arttu pokkasikin vuosittaisessa Sector Alarm Awards -gaalassa Vuoden esimies 2018 -palkinnon.

Tänä keväänä tehtävien menestyksekäs hoitaminen poiki uuden mahdollisuuden, kun Arttu eteni aluemyyntipäälliköksi.

Uudessa roolissaan hän saa nyt puolestaan auttaa uusia myyntipäälliköitä menestymään tiimiensä johtamisessa. "Vastuullani ovat Oulun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden alueet. Vietän osan viikosta myyntitiimien mukana kentällä ja osan toimistolla. Autan myyntipäälliköitä muun muassa koulutuksissa ja rekrytointien kanssa", Arttu kertoo.

"Onnistumiset ovat tämän työn suola; sillä kuka niitä onnistumisia tekee ei ole väliä."

Nykyisessä työssään Artun mielestä parasta on ehdottomasti tiimin menestymisen seuraaminen. "On hienoa nähdä, kun tiimi onnistuu ja myyjiltä tulee hyviä suorituksia. Ja tietenkin se, jos omat tiimiläiset etenevät talon sisällä, on äärettömän hieno juttu", hän hymyilee.

Arttu painottaa, että Sector Alarmilla eteneminen ei vaadi mitään taikatemppuja; tärkeintä on, että tekee oman työnsä mahdollisimman hyvin. "Sen kautta tämä mahdollisuus minullekin aukesi."

"Hyville tekijöille halutaan tarjota mahdollisuuksia isommilla pelikentillä menestymiseen."

"En tiedä kovinkaan monta yritystä, jossa olisi näin paljon ihmisiä edennyt talon sisällä uusiin rooleihin", Arttu pohtii. Ympäröivän tiimin taustat vahvistavat tämän: tällä hetkellä noin puolet Sector Alarmin myyntipäälliköistä on aloittanut myyjänä, ja Sector Way Academyn myynnin koulutuksista vastaava koulutuspäällikkö ja koko Suomen myyntijohtaja taas ovat kummatkin aloittaneet aikanaan myyntipäällikköinä.

Arttu uskoo etenemismahdollisuuksien taustalla olevan paitsi sen, että taloon on onnistuttu rekrytoimaan etenemisvalmiuksia omaavia myyjiä, myös Sector Alarmin vauhdikkaan kasvun.

"Jos siis itsensä kehittäminen, tavoitteellisuus ja menestyminen ylipäätään kiinnostavat, niin hakemusta sisään vaan – kasvua tulee tapahtumaan jatkossakin", Arttu vinkkaa.

 

Haluatko mukaan käsikirjoittamaan kasvutarinaamme?

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7. Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Ota yhteyttä