Kaijan tie toimistomummoksi

Et ehkä tiedä, että meidän Sector Alarmin toimisto sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä ja toimistomme lämpimän sykkeen takana vaikuttaa paljon oma, ihastuttava toimistomummomme, Kaija. Jutusteltiin Kaijan kanssa hetki ja hän kertoi miten päätyi Sector Alarmille hommiin ja miltä tuntui hakea töitä 50+ iässä.

Joskus sattumat muuttavat suunnitelmia

Lämpö ja tyyneys täyttää huoneen, kun istumme Kaijan kanssa alas. 16-vuotiaasta asti töitä tehnyt Kaija teki pitkän uran kaupan alalla. Parinkymmenen vuoden omistautumisen jälkeen hänen oli todettava, että paljon on ajassa muuttunut, eivätkä Kaijalle erityisen tärkeät arvot enää toteutuneet. Oli aika irrottautua tutusta ja hypätä opiskelemaan ja kohti yrittäjyyttä. Mutta kuten monen muunkin tarina, myös Kaijan suunnitelmat saivat käänteen globaalin pandemian vuoksi.

Kaija kertoo nauraen, että oli oikea aika etsiä oikeita töitä. Vaikka Kaija on kerryttänyt huomattavaa osaamista jo vuosikymmenten ajan, ei viisikymppisen työnhakijan tilanne tuntunut helpolta. Oli haasteellista löytää osaamista vastaavaa työtä.

Miten todennäköistä yli 50-vuotiaiden työllistyminen sitten Suomessa on? Tätä voidaan arvioida Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen kautta tuotetuilla työvoimavirroilla, eli siirtymillä esimerkiksi työttömästä työlliseksi vuosineljänneksen aikana.

Työvoimatutkimuksen virtatietojen mukaan korkeammalla iällä on vaikutus työllistymiseen. Työllistymisen todennäköisyys laskee yli 50-vuotiailla, mutta kaikkein selkeimmin ikä alkaa vaikuttamaan henkilön työmarkkina-asemaan 60. ikävuoden jälkeen.


Sen tietää, kun se oikea sattuu kohdalle

Kaijan oli siis elämän sanelemana aloitettava työnhaku. Tärppäämistä ja mahdollisuutta odotellessa Kaija huomasi Instagramin kautta ilmoituksen Back Office Assistantin paikasta. Se kiinnitti heti hänen huomionsa. Se oli ”makee ja mieleenjäävä”. Kun ilmoitus tuli häntä vastaan jo toistamiseen, alkoi Kaija tutkimaan Sector Alarmin sosiaalista mediaa. Hän päätti, että tuonne menen ja laittoi hakemuksen. Haastattelukutsua ei tarvinnut kauaa odottaa. Kaija muistaa erityisesti, että kyseisessä tapaamisessa läpikäyty yritysesittely vahvisti hyvää tunnetta, joka Kaijan mielikuvissa oli jo ehtinyt syntyä.

Kun Operations Director Anssi hieman myöhemmin soitti Kaijalle työtarjouksen, Kaija vastasi, että hienoa, olisinhan tullut muutenkin!

Rooli oli Sector Alarmilla aivan uusi, ja se onkin muovautunut yhdessä ajan ja Kaijan kanssa varsin monipuoliseksi tehtäväksi. Sen lisäksi, että Kaija pitää huolta toimistomme viihtyvyydestä, hoitaa hän muun muassa varastonhallinnan, vaatehuollon ja toimii logistiikkajärjestelmän pääkäyttäjänä. Kaija on myös järjestänyt meille viikoittaisiksi hyvinvoinnin edistäjiksi joogatunnin ja hierojan!


Samaan maaliin, kaikki samalla puolella

Työssään Back Office Assistantina, meillä tuttavallisemmin toimistomummona, Kaija on viihtynyt tosi hyvin. Työssään hän koskettaa ja näkee koko toimistomme elämää ja mahdollistaa sujuvan arkemme kaikissa yksiköissä. Hän kokee, että työntekijöistä huolehditaan ja välitetään. Hänestä on hienoa, että toimitusjohtajamme Petterikin tervehtii ihmisiä nimeltä ja välittämisen ilmapiiri on läsnä ja voimakas. Kaija tuntee itsensä tärkeäksi. Ja sitä hän todella on!


Sector Alarmilla jokainen on tärkeä. Ja arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä. Kaikki myös tekee töitä! Samaan maaliin, kaikki samalla puolella.” Kaija listaa.

Lopuksi vielä Kaija lempeästi hymyillen vinkkaa tärkeän muistutuksen meille kaikille. ”Kun aamulla lähdet töihin, päätät itse mitä tuot mukanasi kun saavut paikalle!

Töissä Sector Alarmilla
Töissä Sector Alarmilla

Ylläpidämme hyvää tiimihenkeä, pidämme yhdessä hauskaa ja teemme tavoitteellisesti töitä. Kurkista millaista työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän joukkueeseen! 

Huikeita uratarinoita
Huikeita uratarinoita

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Tutustu kulttuuriimme
Tutustu kulttuuriimme

Hyppää mukaan @sectoralarmstaffilaisten matkaan ja ota kuunteluun työntekijöidemme tekemä biisi, "Yhdessä erilaisia ", tsekkaamalla heidän tähdittämän musavideon!