Myyntityö ja kilpaurheilu sulassa sovussa

Miten onnistuu kilpaurheilun ja myyntityön yhdistäminen ja löytyykö niistä jotain yhtymäkohtia? Sector Alarmin Inhouse-myyntitiimissä työskentelevä Antti Aarnio pääsi kertomaan meille oman tarinansa ja kukapa olisikaan tähän parempi – onhan hänet valittu Sector Alarmin vuoden 2022 myyntitykiksi ja takataskusta löytyy myös salibandyn Suomen mestaruus!

Antin tarina Sector Alarmilla Inhouse-myyjänä on startannut vajaa kaksi vuotta sitten. Tie nykyiseen tehtävään oli varsin sulava, kun Antti oma-aloitteisesti otti yhteyttä Inhouse-tiimin esihenkilöön, joka oli Antille jo entuudestaan tuttu. Kutsu haastatteluun järjestyi nopeasti seuraavalle viikolle ja heti haastattelun jälkeen Antilta kysyttiin kuuluisa “koska voit aloittaa?”-kysymys! Selkeästi Antti oli onnistunut tuomaan niin taitonsa kuin motivaationsa haastattelussa esille. Antti kertoo, että hänelle oli itselleen tullut heti sellainen fiilis, että tämä on hänelle se oma juttu.

Myyntiura on ollut nousujohteinen ja Antti sai tästä myös tunnustusta Sector Alarm Awardseissa, kun hänet palkittiin vuoden 2022 myyntitykkinä! Palkintojuhlat ovat tulleet tutuksi myös tärkeän harrastuksen, salibandyn, parissa. Antti joukkueineen on voittanut salibandyssa Suomen mestaruudenkin.

Mitä onnistumiset vaativat?

Onnistuminen edellytti sitoutumista tavoitteeseen ja motivaatiota. Antilla on pitkä tausta niin yksilö- kuin joukkueurheilusta. Tällä hetkellä pääpaino on salibandyssa, jonka parissa Antti treenaa peräti 5 kertaa viikossa ja siihen lisäksi vielä pelit! Tavoitteet ja etenkin motivaatio niiden saavuttamiseen tulee Antilla luonnostaan. Kilpailuhenkisenä persoonana onnistumiset ruokkivat entisestään hänen motivaatiotaan tehdä vielä parempaa tulosta – oli sitten kyse myyntityöstä tai salibandyottelusta.

Antin omien sanojen hyvä fiilis on tärkeää saada heti aamusta päälle “Kaikki lähtee siitä miten lähdet kotoa työpäivään ja miten olet läsnä puhelimessa ja kuinka aktiivisesti tekee päivän aikana töitä.” Aina ei voi kuitenkaan onnistua ja joukkoon mahtuu myös huonoja päiviä.  Antin neuvona heikompiin päiviin on olla oma-aloitteinen ja miettiä mistä huono draivi johtuu. Silloin voi kysyä tiimikaverilta sparriapua ja samaa pätee Antin mukaan myös urheiluun. Tärkeintä on, ettei jää tuleen makaamaan, vaan selvitetään tilanne ja lähdetään yrittämään uudestaan.

Tiimin tuki on myös erittäin tärkeässä osassa onnistumisissa. Antin puheessa toistuu useasti kokemus siitä, että Sector Alarmilla ollaan kuin yhtä perhettä. Uskallankin sanoa, että Antille työhaastatteluhetkellä tullut fiilis “omasta jutusta” on siis osunut aivan nappiin. Antin mukaan töihin on joka päivä kiva ja helppo tulla. Täällä saa olla oma itsensä, puhua avoimesti ja aina saa apua. Oma tiimi on myös tärkeä voimavara arjessa – “Kaikki on omanlaisiaan persoonia ja olemme hulivilejä omalla tavallamme. Työn tekemistä siivittää huumori ja sillä pidetään ilmapiiri positiivisena. Välillä jutut voi olla huonoja, mutta se onkin se homman juju!” Antti kertoo nimenomaan oman tiimin olevan paras buustaaja ja motivaattori ja hän saa energiaa, kun kuulee kollegoiden keskustelevan asiakkaiden kanssa. Tiimityö on Antille tuttua myös joukkulajeista, joissa on yhteinen tavoite, jota tavoitellaan tiiminä – sama asia pätee myös töissä, kun kaikkien pitää sitoutua yhdessä tavoitteeseen omien yksilöllisten tavoitteiden lisäksi - “silloin asioita yleensä alkaa tapahtumaan kun kaikki on mukana”.

Treeniä ja kunnianhimoa!

Inhousessa myyjät kontaktoivat palvelustamme kiinnostuneita asiakkaita puhelimitse. Antti kertoo, että asiakkaan kanssa keskustelessa hän kuvittelee itsensä asiakkaan saappaisiin ja lähtee sitä kautta luomaan keskustelua ja kartoittamaan asiakkaan tarvetta. Parasta on, kun pääsee kunnolla juttelemaan asiakkaan kanssa ja puhelu ei keskity pelkkään myyntiin.

Vuorovaikutustaidot ovat äärettömän tärkeitä myyntityössä ja Antti on esimerkki siitä, että myyjän ei tarvitse olla innokas jatkuvasti puhuva ekstrovertti. Antin tyylissä korostuu itsevarmuus ja rauhallisuus – tärkeää on, että pystyy asiakkaalle perustelemaan tarpeen ja varmistaa, että asiakas konkreettisesti ymmärtää mistä on kyse. Antti kertoo, että tekemällä oppii ja hänen taitonsa ovat kehittyneet vuosien harjoittelun tuloksena. Tärkeintä on ollut se, että aktiivisesti ja oma-aloitteisesti itse kehittää itseään, esimerkiksi kuuntelemalla omia puheluita ja havainnoimalla mitkä asiat niissä ovat toimineet ja mitkä eivät.

Jatkuvan treenaamisen ja itsensä kehittämisen lisäksi pitää kuitenkin löytyä myös kunnianhimoa! Ilman kunnianhimoa on vaikea löytää motivaatiota tehdä kovaa tulosta – kunhan muistaa pitää hommassa kuitenkin rentouden ja pilkkeen silmäkulmassa.

Voisi hyvin sanoa, että urheilu ja myyntityö tukevat toisiaan ja niillä on paljon yhteisiä ominaisuuksia. Molemmissa vaaditaan motivoituneisuutta, tavoitteellisuutta ja kunnianhimoa. Myyntityössä ja kilpaurheilussa pätee halu jatkuvasti kehittää itseään. Molemmat edellyttävät myös suunnitelmallisuutta ja Antti sanookin, että oma aika pitää osata hyödyntää mahdollisimman hyvin.

Töissä Sector Alarmilla
Töissä Sector Alarmilla

Ylläpidämme hyvää tiimihenkeä, pidämme yhdessä hauskaa ja teemme tavoitteellisesti töitä. Kurkista millaista työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän joukkueeseen! 

Huikeita uratarinoita
Huikeita uratarinoita

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Tutustu kulttuuriimme
Tutustu kulttuuriimme

Hyppää mukaan @sectoralarmstaffilaisten matkaan ja ota kuunteluun työntekijöidemme tekemä biisi, "Yhdessä erilaisia ", tsekkaamalla heidän tähdittämän musavideon!