Myyntityö on näyttelijän työtä

Oletko ajatellut, ettei myyntityö ole sinua varten tai se ei tue tulevaisuuden urahaaveitasi? Inhouse-tiimin Martti on esimerkki siitä, kuinka luovan alan työkokemus antaa eväitä myös myynnin parissa työskentelyyn – ja toisaalta kuinka myyntityö voi toimia hyvänä ponnahduslautana omalle urakehitykselle.

Koulun perässä 16-vuotiaana Helsinkiin ja kameran eteen

Martti ei epäröinyt hetkeäkään, kun kysyimme voisimmeko haastatella häntä Sector Alarmin blogia ja Instagramia varten – eikä ihme! Martti on tottunut parrasvaloihin ja nauttii esiintymisestä. Martti näyttelee muun muassa Robassa sekä Outo kesä -sarjassa ja lukuisissa muissa pienrooleissa. On Martilla ystävineen myös bändi, VAHINKO, jonka solistina hän toimii.

Meidän oma linssilude on lähtenyt 16-vuotiaana, omien sanojensa mukaan landelta Haminasta, isolle kirkolle Helsinkiin ja on tullut Helsinkiin jäädäkseen. Vaskivuoren musiikkilukion kasvatti tuli ensimmäisen kerran Sector Alarmille kenttämyyjän tehtäviin vuonna 2020, mutta kun näyttelijäntyöt alkoivat täyttämään kalenteria, olikin vuorostaan aika keskittyä täysillä näyttelijän uraan. Koronapandemia iski alalle kovaa ja näyttelijäntyön proggikset jäätyivät. Martti alkoi selaamaan Duunitorin sivuja ja bongasi sieltä tutun Sector Alarmin logon sekä erittäin houkuttelevan tittelin, Inhouse Sales Expert. Ei muuta kuin hakemusta sisään ja hommat etenivät vauhdilla: “Ilmeisesti haastis meni hyvin - sain paikan ja tässä sitä nyt ollaan ja olen viihtynyt!

Näyttelijä puhelimen päässä

Inhousen puhelinmyyjät kontaktoivat palvelustamme kiinnostuneita asiakkaita. Martin taitava näyttelijän- ja laulajantyössä kehittynyt äänenhallinta on yksi hänen vahvuuksiaan puhelimen välityksellä tapahtuvassa myyntityössä. Hän pystyy käyttämään ääntään työkaluna ja säätämään sitä asiakastyypistä riippuen. Tiimiläisetkin tunnistavat jo milllainen asiakas Martilla on ollut luurin päässä pelkästään hänen äänensä perusteella! Myös näyttelijäntyöstä on ollut hyötyä myyntityössä, sen myötä Martti osaa heittäytyä asiakkaan asemaan ja saavuttaa luottamuksen. Näin hän pystyy auttamaan asiakkaan itselleen tärkeäksi kokeman asian, kodin turvan, hankinnassa. Ja kyllä myyntityö myös antaa: Martti kokee myyntityön kehittäneen hänen vaikuttavuuttaan ja itsevarmuuttaan, etenkin erilaisissa arjen sosiaalisissa tilanteissa ja hän uskookin, että myyntityö toimii hyvänä pohjana omalle urakehitykselle sen suunnasta riippumatta.

Huipputiimi rinnalla antaa energiaa

Kun kysytään mitä Inhousen myyjältä edellytetään, niin Martin mukaan myyntityö vaatii kaupannälkää ja tietyllä tavalla ahneutta, eikä saa pelätä pettymyksiä vaan olla joka päivä avoin uudelle ja olla uskalias. Kunhan tekee joka päivä parhaansa, niin homma sujuu: Kuuntelee kun pitää kuunnella ja puhuu kun pitää puhua ja ottaa tilanteen haltuun puhelimessa.

Huipputiimi rinnalla auttaa jaksamaan haastavienkin päivien läpi ja Martti sanoo tiimin olevan hänelle voimavara. Jos aamu lähtee kotona huonosti käyntiin, niin toimistolle saapuessa fiilis muuttuu hyväksi, kiitos hauskan tiimin!

"Tiimi on paras ja meillä on kivaa. Vaikka ei ole tullut oltua kovin erilaisissa työpaikoissa, niin vaikea kuvitella että missään olisi näin hyvää tiimiä. Ja onhan se kaupantekokin tietysti hauskaa!"

Lopuksi kysytään vielä miksi juuri Martin tiimiin kannattaisi hakea töihin?

"Jos myyntityö kiinnostaa, niin tässä tehtävässä pääsee myymään palvelua jonka takana voi itse seisoa ja luottaa siihen. Kohderyhmä on kiitollista - me myymme kodin turvaa."

Liity mukaan tähän huipputiimiin ja hae Martin kollegaksi👇 Nyt haetaan:
Sijainti:
Ladataan
Töissä Sector Alarmilla
Töissä Sector Alarmilla

Ylläpidämme hyvää tiimihenkeä, pidämme yhdessä hauskaa ja teemme tavoitteellisesti töitä. Kurkista millaista työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän joukkueeseen! 

Huikeita uratarinoita
Huikeita uratarinoita

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Tutustu kulttuuriimme
Tutustu kulttuuriimme

Hyppää mukaan @sectoralarmstaffilaisten matkaan ja ota kuunteluun työntekijöidemme tekemä biisi, "Yhdessä erilaisia ", tsekkaamalla heidän tähdittämän musavideon!