Huippumyyjät varoittavat: ”Myyntityöhön voi rakastua”

Santeri ja Juuso ovat Sector Alarmin kenttämyynnissä menestyneitä myyntityön ammattilaisia. Positiiviset ja energiset tuloksentekijät ovat edenneet urallaan esimiestehtäviin ja paljastavat nyt, millä eväillä huippumyyjäksi noustaan.

Sector Alarmin Helsingin myyntitoimisto on täynnä hyväntuulista porukkaa. Iltapäivä on edennyt siihen pisteeseen, että tiimit ovat valmiina asiakastapaamisiin eri puolille Uuttamaata. Santeri Pajuselle ja Juuso Fagerlundille myyntitiimien positiivinen pöhinä ja tuloksen tekemiseen virittynyt tunnelma on tuttua.

Molemmat ovat painaneet duunia kenttämyyjinä – Juuso Tampereen alueella ja Santeri pääkaupunkiseudulla. Hyvät tulokset ovat vieneet molemmat uralla eteenpäin kenttämyyjistä team leadereiksi ja edelleen esimiestehtäviin. Juuso luotsaa nyt tapahtumapäällikkönä tiimiään myyntitapahtumissa ympäri Suomen. Santeri puolestaan on siirtymässä kenttämyyntipäälliköksi Turkuun.

Myyntityöstä on hyötyä

Mikä on Juuson ja Santerin tärkein oppi myyntityöstä?

- Itsevarmuuden tärkeys. Normaalielämässä ei tule samalla tavalla huomattua, miten paljon itsevarmuus vaikuttaa, Santeri sanoo ja jatkaa:

- Tavoitteellisuus, sinnikkyys ja periksi antamattomuus ovat vähintään yhtä tärkeitä asioita. Ekalta ovelta ei se kauppa tule.

Juuso on samoilla linjoilla.

- Myynti on lukuja. Tietty laatu ja tietty toistomäärä johtavat automaattisesti kauppaan. Kun itsevarmuus, taito ja tuote ovat kunnossa, se auttaa.

Myyntitaidoista on hyötyä myös muualla kuin työelämässä.

- Koko elämä on myyntiä. Jos kavereiden kanssa mietit, lähdetkö leffaan vai minigolfiin, myyt omaa ajatustasi. Tässä myyt sitä palvelua, Juuso toteaa.

Positiivisuus auttaa pitkälle

Millaisia ominaisuuksia hyvä myyjä tarvitsee?

- Puhelahja on hyvä ominaisuus, Santeri heittää.

- Positiivisuus on myyntityössä ja kaikkialla muuallakin tärkeää. Hymy tarttuu, sanoo Juuso.

- Positiivisuus ei suoraan auta myymään, mutta ilman sitä ei tule myyntiä, Santeri vahvistaa ja antaa vinkin aloittelevalle myyjälle:

- Keep it simple. Pidä homma tosi yksinkertaisena. Parasta on mennä vaan rohkeasti ottamaan onnistumisia. Onnistumiset ruokkivat itsevarmuutta.

Sector Alarmilla uutta myyjää autetaan joka käänteessä ja myyntityössä on helppo päästä käyntiin.

- Firman kautta myyntityöhön on olemassa selvät puitteet ja hyvä toimintamalli. Uudelle myyjälle paras juttu on juuri se toimintamalli, jota seuraamalla pääsee tiettyihin tuloksiin. Ei tarvitse itse lähteä keksimään, miten tehdä tätä hommaa, Santeri sanoo.

Opi muilta ja seuraa omia tuloksia

Kun alkuun on päästy, myyntityötä oppii parhaiten tekemällä. Huippumyyjäksi kasvaminen vaatii aktiivista työtä ja etenkin halua kehittyä jatkuvasti ja oppia uutta. Juuso ja Santeri kertovat, mitä se tarkoittaa käytännössä.

- Ime tietoa muilta, jotka tekevät hyvää tulosta. Tässä työssä meillä on lisäksi parhaaksi todetut toimintatavat, joita seuraamalla tuloksiin päästään, Juuso sanoo.

- Seuraa myös omia tuloksiasi, Santeri lisää.

- Systemaattisuus on tärkeää myyntityössä. Pitkäjänteisiä huippumyyjiä yhdistää se, että he osaavat analysoida omia tuloksiaan, Juuso painottaa.

- Myyntityössä ei voi mennä autopilotilla. Jos menee päättömästi ilman seurantaa, se ei johda mihinkään. Pitää pysähtyä välillä miettimään ja tarkistaa suuntaa, Santeri kuvailee.

Sector Alarm tarjoaa myyjille koulutusta monessa myyntiuran vaiheessa.

- Koulutuksista kannattaa ottaa kaikki irti. Koulutuksilla ei välttämättä ole tarkoitus aina opettaa uutta, vaan käydä läpi vanhaa, Santeri sanoo.

Parasta työssä on onnistumisen tunne

- Jos miettii, kokeilisiko myyntityötä, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla. Siihen voi yhtäkkiä rakastua ja ainakin oppii itsestään. Ja vaikka myyntityö ei kantaisikaan, niin kaikki auttaa sinua elämässä eteenpäin, Juuso vakuuttaa.

Onnistumisen tunne on myyntityössä parasta, sanovat Juuso ja Santeri yksimielisesti. Parhaita puolia on paljon muitakin.

- Kaiken näköinen kynnys ihmisille puhumiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen katoaa täysin, siitä saa ihan normaaliin elämään tosi paljon, Santeri sanoo ja jatkaa:

- Tässä työssä pääsee haastamaan ja kehittämään itseään koko ajan.

Myyntitoimisto alkaa tyhjentyä ja on aika päästää myös Juuso ja Santeri jatkamaan hyvää työtä. Myynnissä menestymistä auttaa työn merkitys: Sector Alarmilla jokainen myynti lisää asiakkaiden turvallisuutta.

- Myymme palvelua, jonka takana voimme seistä. Tämä työ on tosi motivoivaa ja palkitsevaa, Juuso sanoo ja Santeri on samaa mieltä:

- Sitä se on kyllä, hän toteaa ja lähtee asiakastapaamiseen turvaamaan taas uutta kotia.

 

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7. Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Ota yhteyttä