Niko löysi unelmiensa työn Sector Alarmilta

Asennustöistä työkavereidensa valmentajaksi edennyt Niko nauttii työnsä monipuolisuudesta ja alati vaihtuvista maisemista.

Kivijalkaliikkeiden moniosaaja Niko Ulmanen on virallisesti koulutukseltaan liiketalouden merkonomi, mutta myyntiosaamista on karttunut lähes koko työuran ajan. Ennen Sector Alarmilla työskentelyä Niko ehti nähdä kivijalkamyymälöiden arjen pyörittämisen lähes kaikki puolet, työuran edettyä harjoittelijasta osastovastaavaksi. 

Sector Alarmille hänet kuitenkin houkutteli hakemaan työpaikkailmoituksessa kuvailtu liikkuva ja monipuolinen työ. Niko kaipasi työpäiviinsä maisemien vaihdosta sekä uusia haasteita, mitä Sector Alarmilla odottanut asentajan tehtävä hänelle tarjosikin.

“Kaipasin muutakin kuin myymälässä seisomista. Se oli mukavaa hommaa kiireisinä päivinä, mutta hiljaisina päivinä piti vaan pojottaa myymälässä vailla tekemistä. Se ei oikein ollut mun juttu”, Niko kuvailee. Myymälöiden arki oli tullut jo liiankin tutuksi. 

Sector Alarmilla työskentely ylitti odotukset 

Työntekijöiden hyvä kohtelu on tehnyt Nikoon erityisen vaikutuksen. Konkreettisina esimerkkeinä hän nimeää joustavuuden, työntekijöiden aidon kuuntelemisen sekä arvostamisen. Työvälineetkin hoidetaan kuntoon asentajien toiveiden mukaisesti. 

“Meillä annetaan mahdollisuudet tehdä oman työnsä, ja onnistua siinä. Työntekijät kohdataan ihmisinä kokonaisvaltaisesti, eikä vain työn perusteella”, Niko kertoo. Lähijohtajat myös kyselevät aktiivisesti kuulumisia. 

Uudet asentajat otetaan mukaan työyhteisöön mentorointiohjelman kautta, eli uusi asentaja viettää ensimmäiset viikot kokeneemman asentajan mukana. Tiimin tuki ei kuitenkaan katoa perehdytyksen päätyttyä. 

“Vaikka pääasiassa töitä tehdään yksin, niin aina saa tukea ja apua jos tarvitsee”, Niko kertoo. 

Asentajasta mentoriksi ja valmentajaksi

Sector Way Academy, eli SWA, on konkreettinen esimerkki Sector Alarmin tavoitteesta tukea työntekijöidensä ammatillista kehitystä sekä tarjota monipuolisia urapolkuja. 

Muutaman työvuoden jälkeen Niko tarttui tilaisuuteen toimia mentorina, joka lopulta johti tehtävään SWA coachina, eli valmentajana. Valmentajan roolissa Niko työskentelee noin puolet työajastaan asentajana, ja toisen puolen ajasta valmentaa asentajakollegoitaan työn kompastuskivien ylittämisessä. SWA coachin tehtäviin kuuluu asiakaskäynneille osallistumisen lisäksi sisäinen laadunvalvonta asennuskäyntien jälkitarkastusten muodossa.

Tyypillisesti SWA coach pyydetään mukaan asiakaskäynneille hiomaan asennuskäyntien myynnillistä puolta ja teroittamaan käytäntöjä tarvekartoitusten tekoon sekä sen hyödyntämiseen liittyen. “Tarvekartoitusten korkean laadun varmistamisen tarkoituksena on huolehtia, että asiakkaalle tarjotaan hänen tarpeisiinsa oikeanlaisia kokonaisuuksia”, Niko selventää. 

Valmentajana työskentely on ollut liikkuvasta ja monipuolisesta työstä unelmoineelle Nikolle täydellinen positio. Suomessa toimii yksi valmentajatiimi, jonka kolme tiimiläistä reissaavat ympäri Suomea. Vaikka kilometrejä kertyy ja hotellit ovat tulleet tutuksi, Niko kertoo pitävänsä työstään todella paljon. Seuraavana askeleena urallaan hän haluaakin ensisijaisesti jatkaa syventymistä valmentajan tehtäviin. 

“Ehkä joskus esimieshommat voisi olla kivoja, mutta juuri nyt ei ole kiire minnekään”, Niko tiivistää. 

Asentajana uransa aloittanut Niko arvelee, että asentajan tehtävässä menestymisen kannalta tärkeintä on erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen sekä kyky sopeutua aikataulujen muutoksiin. 

“Jos on yhtään myyntihenkisyyttä, tai osaa edes ajatella sinne päin, siitä ei ole laisinkaan haittaa. Työkalutkin ovat lopulta helppoja oppia”, Niko kertoo.

Liity mukaan huipputiimiin 👇 Nyt haetaan:
Sijainti:
Ladataan
Töissä Sector Alarmilla
Töissä Sector Alarmilla

Ylläpidämme hyvää tiimihenkeä, pidämme yhdessä hauskaa ja teemme tavoitteellisesti töitä. Kurkista millaista työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän joukkueeseen! 

Huikeita uratarinoita
Huikeita uratarinoita

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Tutustu kulttuuriimme
Tutustu kulttuuriimme

Hyppää mukaan @sectoralarmstaffilaisten matkaan ja ota kuunteluun työntekijöidemme tekemä biisi, "Yhdessä erilaisia ", tsekkaamalla heidän tähdittämän musavideon!