Uusi ura löytyi vaihtamatta firmaa: teknisestä tuesta laatupäälliköksi

Aina uusia haasteita ei tarvitse etsiä kaukaa. Sector Alarmin teknisen tuen tiimissä työskennellyt Niko Tuppurainen nappasi laatupäällikön ja tietosuojavastaavan pestin ja sai mahdollisuuden kehittyä täysin uuteen rooliin vaihtamatta työpaikkaa. Nikon tarina osoittaa, että rohkeus ja halu kehittyä voivat avata oven täysin uusiin mahdollisuuksiin omassa työpaikassa.

Sector Alarmin työilmapiiri vakuutti 

Nikon ura Sector Alarmilla alkoi vuonna 2017 osana TST:tä eli teknisen tuen tiimiä. Hän oli aiemmin työskennellyt vuosia hälytyskeskuksessa, ja kokemusta oli karttunut niin vuoroesihenkilön tehtävistä kuin hälytyskeskuksen infran parista. Toiveet uusista tuulista houkuttelivat Nikon kuitenkin uusien tehtävien pariin ja pian Niko aloittelikin jo Sector Alarmilla. 

TST:ssä Niko avusti asiakaspalveluamme ja asentajiamme ratkomaan asiakkaiden teknisiä haasteita. Ajan mittaan Nikon ammattitaito karttui ja erilaiset tilanteet ja tekniset ongelmat tulivat tutuiksi. Niko viihtyi työssään ja Sector Alarmilla hyvin, mutta alkoi vähitellen kaivata uusia haasteita. 

Pohdinnassa oli uuden työn etsiminen talon ulkopuolelta, mutta hyvä työilmapiiri puhui Sector Alarmille jäämisen puolesta. 

“Ainahan voi rahan perässä juosta, mutta mun mielestä työympäristö on paljon tärkeämpi. Kun on nähnyt minkälaista se voi pahimmillaan ja parhaimmillaan olla, niin kyllä me ollaan siellä parhaimpien päässä. “  

Kaikeksi onneksi kulman takana häämöttikin jo uusi mahdollisuus yrityksen sisällä. 

Uusiin haasteisiin talon sisällä 

Kun laatupäällikön tehtävä avautui, Niko empi hakemuksen lähettämistä. Vaikka työ kuulosti kiinnostavalta, ei hän ollut varma vastasiko hänen työkokemuksensa roolin vaatimuksia. Täysin vastaavaa työkokemusta kun ei CV:stä löytynyt. Ulkoiseen hakijaan verrattuna Nikon etu tässä vaiheessa oli, että hänellä oli mahdollisuus jutella työn arjesta silloisen laatupäällikön kanssa: 

”Sitä halusi tietää mitä se työ oikeasti on, ja että siinä on osa-alueita, jotka todella voit handlata. Työpaikkailmoituksessa kerrotaan mitä kerrotaan, mutta mitä se työ käytännössä on, niin se ei välttämättä suoraan aukea. Varsinkaan kun sä et ole tehnyt semmoista työtä aiemmin.” 

Juttutuokio vakuutti Nikon siitä, että tehtävä sopisi kun sopisikin hänelle. Hakemus lähti sisään viimeisenä hakupäivänä ja onneksi näin; hakuprosessin päätteeksi pesti oli Nikon. 

Epämukavuusalueella kehittyy oikeasti 

Uuteen tehtävään astuminen on tarjonnut haastetta heti alusta lähtien. Laatupäällikkönä ja tietosuojavastaavana Nikon arjen täyttää monipuolinen pakka erilaisia tehtäviä. Työn vastuualueisiin kuuluvat niin sisäisten kuin ulkoisten palautteiden käsittelyä, asiakastyytyväisyyden ja -kokemuksen seuraamista ja kehittämistä, prosessien arviointia sekä kehittämistä eri osastojen kanssa, ja sisäisiä sekä ulkoisia laatuauditointeja. Tehtäviin kuuluu myös EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n liittyvät pyynnöt kuten asiakas- tai henkilötietojen tarkistus, muut tietosuoja-asiat ja mahdollisten rikkomusten käsittely. 

Monipuolisen työnkuvan vuoksi tehtävään ei ole ollut selkeää oppimispolkua. Koulutusta työhön Niko sai esimerkiksi Sector Alarmin Groupin (pääkonttorin) laki- ja tietosuoja-ammattilaisilta, ja hänen piti suorittaa pakollinen GDPR-kurssi. Myös itseohjautuvaa ja itsenäistä opiskelua on tarvittu täydentämään työssäoppimista. Niko on hankkinut lisätietoa esimerkiksi alan kirjallisuutta lukien.

Kehitystyö on laatupäällikön ja tietosuojavastaavan tehtävässä tärkeässä osassa, mutta työhön perehtyessä on pitänyt oppia mitä asioita voidaan muuttaa ja mitkä asiat ovat kiveen hakattuja: ”On tosi paljon onneksi päässyt myös kehittämään miten asioita tehdään.”

Kaiken muun lisäksi haastetta on tarjonnut myös työkielen muuttuminen englanniksi. Varsinkin englannin puhumisella on korostunut merkitys, kun yhteistyötä tehdään enenevissä määrin kansainvälisten kollegoiden kanssa. Mutta vähitellen siitäkin on tullut arkea: “Kun sä olet epämukavuusalueella, niin sä saat itsellesi rohkeutta ja kehityt oikeasti.” 

Organisaation laajuista tiimityöskentelyä

Vaikka ympärillä ei ole enää selkeää tiimiä samalla tavalla kuin aiemmissa työtehtävissä, tekee Niko säännöllisesti yhteistyötä eri osastojen kanssa Suomessa sekä eri maissa työskentelevien kollegoidensa kanssa.  Ympärillä on edelleen vahva työyhteisö ja tukiverkko, ja apua pyydetään puolin ja toisin matalalla kynnyksellä.  

Tuntuu, että ihmiset ottaa helposti yhteyttä. Ennen kun ehtii kuulla muualta ongelmasta niin ne laittaa jo viestiä, että hei tämmöinen asia, voitko sä auttaa. Siitä mä tykkään.” 

Se, että Niko on työskennellyt aiemmin talon sisällä eri roolissa on osoittautunut vahvuudeksi työssä. Yhteistyö on ollut helppoa uusien tehtävien puitteissa kun on entuudestaan tiennyt kuka on vastuussa mistäkin. Niko on myös huomannut, että tuttuus on madaltanut ihmisten kynnystä olla häneen yhteydessä. Esimerkiksi Espanjassa sijaitsevaan asiakaspalveluumme Nikolla on hyvä keskusteluyhteys, koska hän on tehnyt heidän kanssaan paljon yhteistyötä aiemmin. 

Tukea ja apua löytyy aina 

Parasta työssä on Nikon mielestä asioiden kehittäminen ja asiakaskokemuksen parantaminen. Työn arjessa korostuvat haasteet; pöydälle saapuu asioita, jotka vaativat korjaamista tai parantamista. Nikosta on kuitenkin tärkeää muistaa pistää asiat oikeaan mittasuhteeseen. Vaikka samat asiat tuntuisivat toistuvan useasti, voi kokonaiskuvassa ongelma olla suhteellisen pieni. 

Tulevaisuudessa Niko toivoo, että pystyy tukemaan osastojen välistä positiivista vuorovaikutusta. Sector Alarmilla on matala hierarkia ja rento ilmapiiri, jossa työntekijöiden on helppo olla toisiinsa yhteydessä ja kysyä kysymyksiä, mutta Niko haluaa omalla panoksellaan varmistaa, että tilanne säilyy samanlaisena myös tulevaisuudessa. 

Mitä mieltä Niko on valinnastaan ja kannustaisiko hän muita tarttumaan vastaaviin haasteisiin talon sisällä? 

Kannustan. Mä oon sitä mieltä, että on hyvä haastaa itseänsä. Jos on vähän epämukavuusalueella, niin se voi olla vaan hyvä juttu. Jos sulla on vaan kiinnostusta asiaa kohtaan, niin kyllä täällä on aina ihmisiä jotka auttaa ja puskee sut eteenpäin, että pääset vauhtiin oli se mikä tahansa rooli. Ei kukaan ole suoraan valmis mihinkään.” 

Kiinnostaisiko sinua luoda uraa Sector Alarmilla? We’ve got you!  Jätä yhteystietosi meille alla olevan lomakkeen kautta ja saat tiedon sähköpostiisi kun meillä avautuu toiveisiisi sopivia työpaikkoja.

Töissä Sector Alarmilla
Töissä Sector Alarmilla

Ylläpidämme hyvää tiimihenkeä, pidämme yhdessä hauskaa ja teemme tavoitteellisesti töitä. Kurkista millaista työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän joukkueeseen! 

Huikeita uratarinoita
Huikeita uratarinoita

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Tutustu kulttuuriimme
Tutustu kulttuuriimme

Hyppää mukaan @sectoralarmstaffilaisten matkaan ja ota kuunteluun työntekijöidemme tekemä biisi, "Yhdessä erilaisia ", tsekkaamalla heidän tähdittämän musavideon!