Kannattaako työelämässä mennä epämukavuusalueelle? Rovaniemeläinen Jesse kertoo oman kokemuksensa

Jesse Kenttämaa työskentelee kenttämyyntipäällikkönä Sector Alarmin pohjoisimmassa toimipisteessä Rovaniemellä. Hän myy ovelta ovelle palvelumuotoista hälytysjärjestelmää yhdessä oman myyntitiiminsä kanssa. Ennen Sector Alarmia hän työskenteli useamman vuoden ruokakaupan kassalla. Taakse jäi työpaikka vakituisilla tuloilla, ja oli aika aloittaa uusi elämänvaihe myyjänä täydellä provisiopalkalla. Epämukavuusalue kutsui! Mitä kaikkea se on tuonut 23-vuotiaan Jessen elämään?

Myynti ei ole vaikea laji

Alun perin Lahdesta kotoisin oleva nuori mies Jesse muutti Rovaniemelle tradenomiopintojen perässä. Taskussa oli merkonomin paperit ja useamman vuoden kokemus ruokakaupan puolelta, ja näin ollen Jesse koki luontevana jatkaa opiskeluiden ohella tutun työtehtävän parissa. Eräänä päivänä jo vakioasiakkaaksi muodostunut henkilö kävi ostoksilla ja meni Jessen kassalle maksamaan. Tämä asiakas kehotti Jesseä hakemaan Sector Alarmille myyjäksi, sillä hän oli havainnut sosiaalisen Jessen potentiaalin myyjänä. Kyseinen henkilö oli silloinen Sector Alarmin Rovaniemen kenttämyyntipäällikkö. Jesse rohkeni hypätä tuntemattomaan, ja aloitti myyjänä 2022 kesäkuussa.

Houkuttelun jälkeen päädyttyään Sector Alarmin myyjähaastatteluun Jesse innostui erityisesti mahdollisuudesta vaikuttaa omaan palkkaansa.

“Jo ennen haastattelua mulla oli mielikuva, että Sector Alarmilla tehdään merkityksellistä myyntityötä ihmisten turvallisuuden eteen. Ja näinhän se tosiaan on, me tehdään todella tärkeää työtä. Jostain syystä mulla oli kuitenkin mielikuva, että myynti olisi jotenkin vaikea laji ja hieman alkuun epäröin miten tulen pärjäämään, koska en ole ikinä tehnyt myyntiä ja olenko hullu, kun vaihdan pois työstä missä mulla on vakitulot. Provisiopalkkaus oli kuitenkin se isoin koukku, minkä takia halusin nähdä, pärjäänkö myyjänä.”

Jessen ennakkoluulo myynnin vaikeudesta rikkoutui heti ensimmäisellä viikolla. Hommat alkoivat nopeasti luistamaan ja onnistumisia tuli jo heti ensimmäisellä viikolla. Mikä oli avain onnistumiseen?

“Perehdytyksellä oli tosi iso merkitys. Tietysti mulla oli myös kova halu näyttää muille, että pärjään tässä! Lisäksi multa tulee luontaisesti halu tehdä tulosta, sillä olen pelannut lätkää aktiivisesti.”

Jesse koki alkuun paljon epämukavuusalueella oloa, sillä kaikki tuli uutena. Samaan aikaan työ oli kuitenkin koukuttavaa, sillä itsensä haastamisen Jesse on aina kokenut tärkeänä ja kehittävänä. Onnistumisen myötä itseluottamus vain kasvoi.

“Tajusin nopeasti, että on todella tärkeä luottaa sekä itseensä että prosessiin, niin kyllä sitten hommat natsaavat. Sector Alarm on ollut alalla pitkään ja työkalupakista löytyy hyväksi todetut toimintamallit, joita seuraamalla tulos tulee perässä. Ei se myynti ole ollenkaan vaikea laji! Yksi tärkeimmistä asioista on muistaa kuunnella asiakasta. Myymistä helpottaa myös se, että meillä on erinomainen palvelu, jota kaikki tarvitsee nii ei se sen vaikeampaa oo!

Mitä tapahtui palkalle, kun tuttu ja turvallinen tuntipalkka jäi taaksepäin ja tilalle tuli täysin myynteihin perustuva palkkamalli ilman takuu- tai pohjapalkkaa?

“Kyllä mä olen todella tyytyväinen, että kaupan kassa jäi taaksepäin. Ensimmäisenä kuukautena tilinauha näytti noin 2000 euroa, ja sen jälkeen myyjänä tienasin yleensä noin 3500–4000 euroa kuukaudessa - parhaimmillaan 5000 euroa."

Eteneminen myyntipäälliköksi puolen vuoden työsuhteen jälkeen

Kun Jesse oli työskennellyt myyjänä kolmen kuukauden verran, hänen oma esihenkilönsä sekä aluemyyntipäällikkö kehottivat Jesseä hakemaan mukaan Sector Alarmin myynnin esihenkilövalmennukseen.

“En ollut aiemmin miettinyt esihenkilöroolia. Tuntui tosi hyvältä saada kehotus hakea esihenkilöohjelmaan mukaan. Itseluottamus nousi jälleen yhden tason ylemmäs ja tuli arvostettu olo, kun tuntui, että firma oli nähnyt mun potentiaalin. Muistan kuinka sen hetken myötä tulosta rupesi tulemaan entistä enemmän.”

Jo puolen vuoden jälkeen Jesselle tuli mahdollisuus astua Rovaniemen kenttämyyntipäällikön saappaisiin, sillä hänen esihenkilönsä siirtyi toiseen kaupunkiin päälliköksi.

Kenttämyyntipäällikkönä Jesse tekee myös itse paljon kauppaa sen lisäksi, että hän auttaa tiimiläisiään onnistumaan kaupan teossa. Parasta hänen mielestään onkin päivittäiset onnistumisen tunteet – etenkin kun hänen tiiminsä myyjät onnistuvat. Asiakaskohtaamiset, kannustava työyhteisö, mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaan, onnistumisista palkitseminen sekä jatkuva kehittyminen ovat syitä, miksi Jesse viihtyy Sector Alarmilla.

Jesse on työskennellyt päällikkönä nyt noin vuoden verran. Vuoden aikana hän on oppinut paljon erilaisia johtamiseen liittyviä taitoja.

“Mulla on tulevaisuuden haaveena yrittäjyys. Tää nykyinen työ on loistava ponnahduslauta kohti sitä tavoitetta. Olen oppinut niin paljon hyviä taitoja, jotka tukevat yrittäjänä toimimista, ja opin koko ajan lisää.”

Mauritiuksen matka, vuoden luottopelaaja sekä paritalon osto

Keskustelemme Jessen kanssa suurimmista onnistumisista Sector Alarmille tulon myötä. Itsensä kehittämisen lisäksi hän kertoo, kuinka mahtavaa oli päästä kollegoiden kanssa 2022 joulukuussa Mauritiuksen paratiisirannoille, sillä hän oli yksi koulutusmatkalle valituista tekijöistä. Kesällä 2023 hänet palkittiin vuoden luottopelaajana.

Jesse kokee, että työ Sector Alarmilla on avannut hänen silmiään:

“Kaupan kassa olisi ollut itselleni se tuttu ja turvallinen vaihtoehto, onneksi uskalsin hypätä epämukavuusalueelle. Tämä työ on avannut mun silmiä, ja kynnys hypätä yrittäjyyteen jossain vaiheessa tuntuu nyt huomattavasti matalammalta. Kaupan kassalla se tuntui melkein mahdottomalta haaveelta. Epäilen, että olisin myöskään ostanut paritaloa, jos työskentelisin edelleen kassalla.”

Kenelle myyntityö sopii?

Jessen mielestä Sector Alarmin myyjän työ sopii henkilölle, joka haluaa haastaa itseään, omaa vahvan halun oppia uusia asioita, ei pelkää epäonnistumisia, uskaltaa kysyä ja ennen kaikkea haluaa saada kauppoja tehtyä! Ahkeruus ja oma-aloitteisuus ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. Loppuun Jesse vielä lisää:

“Myynti on sellainen taito, mitä kannattaa ihan jokaisen osata. Siitä on hyötyä monella elämän osa-alueella!"

Haluaisitko sinäkin tehdä töitä myyjänä Sector Alarmilla? We’ve got you! Jätä yhteystietosi alla olevasta napista, niin rekrytoijamme on sinuun pian yhteydessä.

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!