Kiikarissa kansainvälinen ura

Nicola aloitti Sector Alarmilla rekrytointipäällikkönä 2,5 vuotta sitten ja on parhaillaan ottamassa suurta askelta kohti ammatillista unelmaansa: kansainvälistä uraa. Juttelimme muuttolaatikoiden keskellä kuinka kansainvälisyys on tähän saakka näkynyt hänen arjessaan ja kuinka lähteä kulkemaan kohti omia unelmia, mikäli haaveilee työskentelystä ulkomailla.

Nicolan silmät syttyvät, kun hän alkaa kertoa matkastaan Sector Alarmilla: ”Klisee, mutta parasta täällä on ihmiset. Täällä on paljon ammattimaisia ihmisiä tekemässä töitä yhteisen tavoitteen eteen: turvallisempien kotien puolesta. Minulle oli myös uutta että firmalla on yksi ja sama strategia, joka ei vaihdu joka vuosi” kertoo Nicola.

Myynnin ja rekrytoinnin tehtäviin Nicola päätyi alun perin hieman sattumalta. Aiemmassa blogissamme Nicola kertoo, kuinka provisiopalkatun myyntityön kautta hän huomasi miten paljon myynnissä pystyy itse vaikuttamaan omiin ansioihinsa. Tänä päivänä myös rekrytointi on mitä suuremmassa määrin myyntityötä ja pian Nicola siirtyikin jo myynnin rekrytoinnin pariin.

”On helppoa keskustella hakijoiden kanssa, kun pystyn itse hyvin asettumaan nuoren työnhakijan saappaisiin ja auttamaan häntä. Tiedän miten paljon myyntityössä onnistuminen vaatii duunia, mutta myös kuinka koukuttavan palkitsevaa onnistuminen on.”

Suoramyyntikokemuksesta on Nicolan mukaan ollut hyötyä rekrytointityössä ennen kaikkea tehokkaan ja tiiviin työskentelytahdin oppimisessa sekä lukujen ymmärtämisessä. Numeroiden kautta on helppo löytää nopeasti osa-alueet, joissa tekemistä pitää parantaa. Myös tiimiä on helpompi johtaa lukujen kautta, itseohjautuva työskentelytapa löytyy uudellekin tiimiläiselle nopeammin ja hankalissakin tilanteissa apua on helpompi pyytää.

”Eniten olen ylpeä siitä, että poikkeusolojen keskelläkin 2021 ylitimme tiimini kanssa tavoitteemme - kaikilla mittareilla. Hakijamarkkina oli haastava ja muuttui poikkeusoloissa monta kertaa, mutta silti saimme ennätysmäärän hakemuksia ja autoimme satoja nuoria myyntiurallaan alkuun. Rekrytiimissäkin uudet tulokkaat pääsivät mukaan nopeasti, puhalsimme yhteen hiileen ja löysimme uusia erottautumiskeinoja rekrytointimainontaan.”

Seuraavaksi Nicola on nyt siis suuntaamassa nämä ennätykset takataskussaan Ruotsiin, missä hän saa johdettavakseen tuplasti suuremman rekrytointitiimin. Vaikka olemmekin naapurimaita, työtavat ja kulttuuri ovat hyvinkin erilaisia, mutta kansainvälisten kollegoiden tuntemisesta on apua myös uudessa tehtävässä.

”Olen työskennellyt koko tämän ajan tiiviisti eri maiden kollegojen kanssa. Sparraamme keskenämme viikoittain parhaita vinkkejä ja toimintatapoja, ovathan haasteemmekin hyvin samanlaisia. Ihmisten ja prosessien tunteminen on kuitenkin iso etu muutostilanteessa, mutta onhan maan tavoille opettelussa ja kielen opiskelussa oma jännittävä haasteensa. Tämä tilaisuus joka tapauksessa avaa paljon ovia maailmalle ja antaa minulle mahdollisuuden näyttää kynteni” sanoo Nicola.

Muille ulkomailla työskentelystä haaveileville hän antaa kaksi vinkkiä: Hyppää rohkeasti uuteen ilman että annat pelon ohjata päätöksiäsi. Toiseksi uskalla pyytää apua! Ihmiset ovat yllättävän auttamishaluisia kun vain kauniisti pyydät. Esimerkiksi sosiaalisen median voima on melko mahtava, oli kyse sitten asunnon löytämisestä tai uuteen kotikaupunkiin tutustumisesta – riittää että heität itse ensimmäisen kiven!