Myyntipäälliköstä myyntijohtajaksi viidessä vuodessa

Sector Alarmin myyntijohtajana toimii helsinkiläinen 33-vuotias Niko Henttinen. Nyt pääsemme tutustumaan tarkemmin minkä polun Niko on kulkenut omalla urallaan päästäkseen nykyiseen asemaansa ja vieläpä melko nopeasti. Nikon uratarina Sector Alarmilla ei ole ollut se suorin polku, vaan matkaan on mahtunut myös pari reitiltä poistumista.

Ensimmäisellä haastattelukierroksella ei tärpännyt

Ennen Sector Alarmia Niko on työskennellyt mm. sekatavaratalon puolella myymäläpäällikkönä sekä automyynnissä. Uusia haasteita kaivatessaan mies jätti työhakemuksen Sector Alarmin asennuspuolen aluepäällikön tehtävään. Kyseisestä hausta Niko jäi nuolemaan näppejään, mutta siitä huolimatta hänellä jäi haastattelusta sekä rekrytointiprosessista todella hyvä fiilis. “Ensimmäisellä tapaamisella Sector Alarmin poppoosta välittyi tosi hyvä ilmapiiri sekä yrityksen tavoitteellinen ja kunnianhimoinen kasvustrategia”. Kului noin vuoden verran ja Niko bongasi, että Sector Alarm hakee myyntipäällikköä - siitä se sitten lähti.

Niko työskenteli vuoden verran myyntipäällikkönä, kunnes uudet haasteet houkuttelivat toisaalle – tavoitteellinen tekijä lähti hakemaan aluemyyntipäällikön kokemusta toiselta alalta. Ei mennyt kuin vuoden verran, kunnes Nikon puhelin soi ja puhelu tuli mistäs muualtakaan kuin Sector Alarmilta - aluemyyntipäällikön paikka oli auennut. “Silloin kun mä olin myyntipäällikkönä, tein kaikkeni, että oman tiimini myyjät tienasi. Johdin vahvasti omalla esimerkillä. Olin valmis auttamaan myyjiäni ja sain hyvin tulosta aikaiseksi. Uskon, että se oli syy, miksi minulle tarjottiin aluemyyntipäällikön paikkaa.

“Täällä on mahdollisuus elää myynnin rock tähden elämää”

Henttinen palasi Sector Alarmille aluemyyntipäällikkön tehtävään. Mikä muu kuin uralla eteneminen sai hänet palaamaan Sector Alarmin riveihin? “En ole missään toisessa yrityksessä kokenut niin mahtavaa yrityskulttuuria kuin Sector Alarmilla. Meillä on huikea joukko kehittymisen haluisia tyyppejä töissä, rento ilmapiiri sekä hierarkia on hyvin matala. Yritys huomioi työntekijöitä ja kun menestyy, niin pystyy olemaan oman elämänsä rokkitähti. Voisi sanoa, että täällä on mahdollisuus elää myynnin rock tähden elämää.

Aluemyyntipäällikkönä Nikon vastuulla oli useita myyntitiimejä eri puolilla Suomea. Kyseisessä roolissaan Niko oli 2,5 vuoden verran, kunnes häntä lähestyttiin talon ulkopuolelta mielenkiintoisella työtarjouksella, jota hän ei halunnut ohittaa. Oli aika sanoa taas heipat #sectoralarmstaffilaisille.

Henttisen toinen comeback

Ei kulunut kovin montaa kuukautta miehen lähdöstä, kun Sector Alarmilaisille julkaistiin tiedote uudesta myyntijohtajasta - kukas muukaan kuin Niko Henttinen. Tieto Henttisen paluusta sai aikaan suuren määrän iloisia reaktioita. Niko palasi siis toistamiseen taloon ja otti samalla taas askeleen ylöspäin omalla urallaan. Nykyään hän siis vastaa Suomen suoramyynnin organisaatiosta kokonaisuudessaan. Isoin oppi, jonka Niko on saanut Sector Alarmilla työskentelystä, on ollut itseluottamus. “Olen heittänyt itseäni aika paljon epämukavuusalueelle näiden vuosien aikana. En oo päästänyt itseäni helpolla, ja oon osannut olla myös aika vaativa itseäni kohtaan. On ollut palkitsevaa huomata, että se on tuottanut hyvää tulosta ja, että olen kehittynyt todella monipuolisesti. Se on ollut avaintekijä siihen missä mä olen nyt.

Niko on vahvasti läsnä arjessa koko organisaation tasolla. Työntekijöiden käyttämissä Workchat - ryhmissä voi nähdä Henttisen liekkiemojit sekä myös pienen tökkimisen kautta luodun kannustuksen riman ylittämiseen. “Parasta mun työssä on nähdä etenkin työuran alussa olevien nuorten kehittyminen sekä kasvaminen ihmisenä ja ylipäätään nähdä, kun muut onnistuu!

Lopussa täytyy vielä tietenkin kysyä Nikolta, että minkä takia Sector Alarmille kannattaa tulla myyjäksi tai kenttämyyntipäälliköksi? “Täällä pääsee tekemään myynnin kuningaslajia. Eli jos haluut oikeasti oppia myymään, niin täällä saat eväät siihen. En oo missään muussa yrityksessä nähnyt, että myyntiä harjoitellaan joka päivä. Jos pärjäät meillä myynnissä, sulla on vaan taivas rajana tulevaisuudessa!

Mitä jos sinä voisit työskennellä myyjänä kannustavassa ja hauskassa ilmapiirissä? We’ve got you! Jätä yhteystietosi alla olevasta napista, niin rekrytoijamme on sinuun pian yhteydessä.

 

 

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!