Oliver rakastui vahingossa myyntiin ja tienaa keskimäärin 4500€ kuukaudessa

Leveähymyinen Oliver Rantalainen saapuu toimistolle, ja välittömästi monesta suunnasta alkaa kuulua huutoja miehen hienosta eilisestä kauppapäivästä. Tämä 20-vuotias myyntitykki on tehnyt eilen kavereiden kesken hattutempun, eli kolme kauppaa saman päivän aikana. Jos totta puhutaan Oliverin kauppasaldo kyseiseltä päivältä oli neljä kauppaa. Kuka on tämä nuori mies hymyn takana ja miten voi vahingossa rakastua myyntityöhön?

“Mä olen aina asiakkaan puolella”

Oliver työskentelee kenttämyynnissä, eli hän myy kodin ja pienyritysten hälytysjärjestelmäpalvelua ovelta ovelle. Kauppaa ei suinkaan tehdä oven suussa, vaan asiakkaiden kanssa sovitaan erikseen tapaaminen, jonka aikana tutustutaan tarkemmin asiakkaiden tilanteeseen sekä kerrotaan Sector Alarmin kattavasta hälytysjärjestelmäpalvelusta. Helsinkiläinen Oliver aloitti myyntiuransa Sector Alarmilla reilu vuosi sitten, kun eteen tuli tilanne, että jotain töitä olisi saatava. “Työskentelin lukion jälkeen golfkentällä ja tein siellä kaikkea laidasta laitaan aina kentänhoitotehtävistä pizzan paistamiseen. Golfkausi läheni loppuaan ja se tietenkin tarkoitti sitä, että mun pitää löytää itelleni uusi duuni, sillä en ollut hakenut mihinkään opiskelemaankaan. Hain Sector Alarmille, koska tänne oli superhelppo hakea ja myyntityö kiinnosti mua”. Ja hupstuikelis mies rakastui vahingossa lajiin nimeltä myynti.

Oliver pääsi nopeasti kiinni kaupantekemiseen ja on uransa aikana tehnyt jatkuvasti hyvää tulosta. Mikä mahtaa olla avain siihen, että Oliver jatkuvasti onnistuu asiakaskohtaamisissa ja kerta toisensa jälkeen on suojannut jälleen yhden kodin lisää? “Mulla on tosi positiivinen asenne ja mä olen aina asiakkaan puolella. Mulle on tärkeää, että päästään asiakkaan kanssa yhdessä hyvään lopputulokseen.

Aloittaessaan myyjän työt Oliver ei odottanut olevansa työssään hyvä, toisin kuitenkin ilmeni. “Moni ajattelee, että tää olisi jotenkin tosi vaikeata, mutta tekemisen ja treenaamisen kautta tää tulee helpoksi – kuka vaan pystyy oppii tän ja kehittymään, jos asenne on kunnossa!” Sector Alarmilla myyjät treenaavatkin jokaisena työpäivänä myyntityön eri vaiheita. Toisto on oppimisen äiti.  

Myyjän työn kautta Oliver on oppinut itsestään ja omista vahvuuksistaan paljon. Hän on huomannut, että vuorovaikutus- sekä neuvottelutaidot ovat hänen vahvuuksiaan - ja niitähän tarvitaan monessa eri elämäntilanteessa, etenkin myyjän työssä.

Provisiopalkkaus motivoi

Provisiopalkkaus – se ikuinen mielipiteiden jakaja. Oliver työskentelee ilman pohjapalkkaa, eli hänellä on täysi provisiopalkkaus. Mitä mieltä Oliver on provikkapalkkamallista? “Se on ihan mahtava, siksi mä tykkään olla Sector Alarmilla töissä! En aio ikinä tehdä työtä, missä ei ole provisiomahdollisuutta. Kuukauden päätteeksi tiedän tasan tarkkaan miten olen onnistunut – se motivoi. Onnistuminen tuntuu ihan superhyvältä, kun olen itse hoitanut kaupan alusta loppuun saakka. Kaupan tekeminen ei tuntuisi yhtään niin hyvältä, jos joku muu olisi hankkinut asiakastapaamiset puolestani.”

Oliver kuuluu Sector Alarmin kärkimyyjiin. Vuoden työskenneltyään Oliver oli turvannut yli 200 asiakkaan kodin. Oliverin mielestä yksi syy onnistumiseen on ollut se, että hän uskoo itse palveluun sataprosenttisesti. Myös sillä on iso vaikutus, että hän kokee tekevänsä merkityksellistä työtä.

Provisiopalkkauksen lisäksi Oliver mainitsee parhaiksi asioiksi oman kehittymisen sekä tavoitteisiin pääsemisen - ja tietenkin riman ylittämisen. Kirsikkana kakun päällä ovat olleet erilaiset matkat, joille Oliver on päässyt muiden huippumyyjien kanssa. “En olisi koskaan voinut kuvitellakkaan, että voin töiden kautta päästä Mauritiukselle muiden maiden kollegojen kanssa tai Monacoon katsomaan formuloita!”

Chattiryhmissä toimarin ja myyntijohtajan tsempit antaa lisäboostia

Aloittaessaan Sector Alarmilla Oliverille oli merkittävää se, että hän pääsee työskentelemään isossa kansainvälisessä yrityksessä. Työhaastattelusta saakka Oliverilla on ollut hyvä fiilis Sector Alarmista sekä henkilöistä, jotka Sectorilla työskentelevät, olipa kyseessä minkä tahansa roolin työkaverit.

Oliverilla on taustaa eri joukkuelajeista, joiden parissa hän on oppinut tsemppaamisen ja kannustamisen maailmaan. Eipä osannut Oliver arvata, miten vahvasti yrityksen toimitusjohtaja ja myyntijohtaja ovat läsnä päivittäisessä työssä. “Kyllähän se tuntuu tosi hyvältä, että myyntijohtaja sekä toimari pistää viestiä ja tsemppaa chatissa viikottain. Tai kuten eilen, kun tein neljä kauppaa niin Henttinen (myyntijohtaja) oli heti kehumassa kun tulin toimistolle. Sectorilla on ihan huikean kannustava ilmapiiri!”

Kuten mainittu, Oliver on koko uransa aikana onnistunut tasaisesti, mutta kyllä myyntitykinkin viikkoihin välillä mahtuu huonompia hetkiä. No, mitä jos hommat ei joku päivä menekkään kuten elokuvissa? “Se on ihan turha lähtee syyttää aluetta, asiakkaita tai muita ulkoisia syitä. Silloin mä mietin itekseni, että mä oon aikasemminkin pystynyt tähän, mikään ei oo muuttunu, I got this. Kaikki on omasta asenteesta kiinni - tässäkin tapauksessa!”

Mitä jos sinä voisit työskennellä myyjänä kannustavassa ja hauskassa ilmapiirissä? We’ve got you! Jätä yhteystietosi alla olevasta napista, niin rekrytoijamme on sinuun pian yhteydessä.

 

 

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!