Oppia kantapään kautta – 18-vuotias Henri Karastie kasvoi Sector Alarmilla yhdeksi maan parhaista myyjistä

18-vuotias Henri Karastie on tuore merkonomi, joka on valmistunut Helsinki Business Collegesta. Karastie on myös Sector Alarmin supermyyjä, joka on kasvanut lyhyessä ajassa yrityksen TOP5-kenttämyyjiin koko Suomessa. Menestys myyntityössä ei ole ollut sattumaa, vaan kovan työn ja itsensä likoon laittamisen tulosta.

Olen oppinut kantapään kautta ja minulla on ollut halu oppia, Karastie sanoo.

Oppia Karastie on saanut monelta suunnalta. Helsinki Business Collegessa hän on oppinut eniten BC:n myynnistä ja yritystoiminnan suunnittelusta. Näistä on ollut konkreettista hyötyä Sector Alarmin hälytysjärjestelmien myynnissä. Karastie on myynyt hälytysjärjestelmiä ovelta ovelle -tyylillä Kirkkonummella, Espoossa ja Vantaalla sekä päässyt kokeilemaan siipiään myös Oulussa ja Tampereella. Asiakaskohtaamisia on siis syntynyt laajalla rintamalla. Karastielle itsensä kehittäminen ja oppiminen ovat tärkeä osa työtä. Sector Alarmin hälytysjärjestelmiä myydessä hän on oppinut, kuinka moni asia lopulta vaikuttaa asiakaskohtaamisen onnistumiseen.


Tiimin tuella huippumyyjäksi

Karastie tuli Sector Alarmille ilman aikaisempaa kokemusta myyntityöstä. Harva arvasi, että kokemattomasta 18-vuotiaasta opiskelijasta kasvaisi muutamassa kuukaudessa yksi maan parhaista myyjistä. Karastien upea asenne ja halu oppia ovat tehneet ylpeäksi myös Sector Alarmin myyntijohtaja Niko Henttisen.

On ollut siistiä nähdä, miten nuori muuttuu. Henri kuuluu TOP5-myyjiin koko Suomessa. Hän on superahkera ja tekee aina parhaansa. Häneen pystyn luottamaan joka päivä, Henttinen painottaa.

Karastielle itselleen tiimin tuki on ollut ensiarvoisen tärkeä osa omaa menestystä. Hän kokee saaneensa Sector Alarmilta paljon oppia työhön, mutta myös vapaa-aikaan.

Parasta on ollut oma tiimi. Olen nähnyt oman kehittymiseni. Olen huomannut, että sosiaaliset taitoni ovat kehittyneet työssä ja vapaa-ajalla. Heittäytymiskykyäkin olen saanut lisää, Karastie kertoo.

Yksi asia, minkä Karastie on asiakaskohtaamisissa oppinut, on miten tärkeää on olla oma itsensä eikä vetää mitään roolia. Toisaalta Karastie on myös oppinut toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Yksi suuria oivalluksia on ollut se, että sillä mitä sanoo on vähemmän merkitystä, kuin sillä miten sen sanoo. Nuorukainen on oppinut tunnistamaan erilaisia ihmistyyppejä ja osaa nyt mukauttaa omaa viestintäänsä paremmin sen mukaan – oman persoonansa puitteissa tietenkin.

Asiakaskohtaamiset ovat olleet todella hienoja. Olen oppinut tunnistamaan erilaisia ihmisiä ja englannin kielen taitoni on kehittynyt, Karastie kertaa.


Kantapään kautta onnistumisiin

Henri Karastie on myyntiosaamisellaan kerännyt itselleen mukavan tilipussin sekä kirsikkana kakun päälle päässyt yhdessä neljäntoista muun Sector Alarmin parhaan myyjän kanssa ulkomaanmatkalle Ranskaan katsomaan formuloita. Vaikka menestystä on tullut mukavasti, ei uuden alan ja työn omaksuminen ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Epäonnistumisten ja vaikeuksien ylittäminen on kuitenkin ollut Karastielle erittäin palkitsevaa.

Vaikeinta on ollut epäonnistumisista nouseminen, mutta siitä on hyötyä myös omassa elämässä. Se on sama kuin skeittaamisessa; hinkkaat samaa temppua moneen kertaa onnistumatta – ja kun se onnistuu, se on niin siistiä, hän kertoo.

Karastien sinnikäs myyntityön harjoittelu on tuottanut tulosta – nuori myyntitykki on paukuttanut vuoden suurimman kauppamäärän, ja on näin turvannut eniten koteja Suomessa. Karastien onkin helppo kuvitella, että ura jatkuisi Sector Alarmilla vielä pitkään.

Myös esimiestehtävät Sector Alarmilla kiinnostavat tulevaisuudessa, Karastie päättää.

 

 

 

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!