Ravintolatyöntekijästä menestyneeksi myyntipäälliköksi

Pääsemme tutustumaan määrätietoiseen nuoreen naiseen Fannyyn, joka vetää omien sanojensa mukaan parasta myyntitiimiä Suomen Turussa. Miten Fanny päätyi myyntityön pariin, millaista työskentely on ollut myynnin parissa ja mikä saa hänet viihtymään Sector Alarmilla kenttämyyntipäällikön roolissa?

Millainen henkilö sopii myyntipäälliköksi?
Fanny on työskennellyt Sector Alarmilla lähes kaksi ja puoli vuotta kenttämyyntipäällikkönä. Kun kysyimme Fannyn kanssa läheistä yhteistyötä tehneeltä rekrytoijaltamme miten hän kuvailisi Fannya kolmella adjektiivilla, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: kunnianhimoinen, rohkea ja määrätietoinen. Esitimme saman kysymyksen Fannylle itselleen ja muutaman sekunnin pohdiskelun jälkeen hän vastaa täysin samoilla adjektiiveilla. Sattumaa? No ei todellakaan.

Kurkistetaanpa adjektiivien taakse, mistä kunnianhimoisuus juontaa juurensa? "Aloitin kolmevuotiaana urheilu-uran discotanssin ja kilpa-aerobicin parissa ja kisasin menestyneesti ihan kansainväliselläkin tasolla. Sieltä se kunnianhimoisuus on lähtenyt aikoinaan rakentumaan, joka näkyy vahvasti tänäkin päivänä omassa tekemisessäni".

Urheilun ja koulun ohella Fanny aloitti työuraansa pikaruokaravintolassa jokapaikanhöylänä. Jonkin ajan kuluttua menestyksen nälkäistä nuorta naista alkoi kuitenkin nyppimään, että hänen tehdessään ahkerasti töitä muut työkaverit saattoivat laiskotella ja heille maksettiin täysin sama palkka. "Sitten mun ystävä sanoi mulle, että testaa Fanny myynnin alaa. Ja onneksi mulla oli rohkeutta hypätä myynnin pariin, muuten en olisi tässä!"

Rohkeus mennä epämukavuusalueelle
Sitten myyntiura alkoikin: ständi- ja feissausmyynnistä. "Sain paljon painetta ympäriltä, että en menestyisi myynnissä koska olen nainen. Se jos mikä löi mulle bensaa liekkeihin, että mähän muuten näytän kaikille epäilijöille! Melko nopeasti hommat alkoi kulkemaan, sillä paiskin kovasti töitä ja mulla oli rohkeus mennä epämukavuusalueelle sillä siellä kehityin parhaiten. Päästessäni tavoitteisiin uskalsin nostaa rimaa aina askeleen verran ylöspäin uusien tavoitteiden suhteen, ja hyvältähän se tuntui saavuttaa ne! Aina kaikki ei ole ollut kuin ruusuilla tanssimista, mutta mä olen aina valmis tekemään kaikkeni sen eteen mitä haluan saavuttaa ja tarvittaessa menen vaikka kiven läpi! Työskentelin vuoden myyjänä, jonka jälkeen etenin tiiminvetäjän rooliin."

Kenttämyyntipäälliköksi Sector Alarmille
Oli aika etsiä uusia haasteita, ja Fanny oli kuullut paljon hyvää Sector Alarmista. Määrätietoinen turkulainen nappasi puhelimen käteensä ja soitti suoraan myynnin rekrytointipäällikölle selvittääkseen mitä mahdollisuuksia Sector Alarmilla olisi tarjota hänelle. Pian hän istuikin jo tapaamisessa aluemyyntipäällikön sekä myyntijohtajan kanssa.

Millaisia odotuksia Fannylla oli ja miten todellisuus vastasi odotuksiin? "Taloon tullessani ensivaikutelma oli poikkeuksellinen, jos sitä pitäisi kuvailla niin se oli kuin todella lämmin halaus. Vastaavaa en ollut kokenut missään aiemmassa työpaikassani. Tuntui, että muhun uskottiin heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Mä odotin, että Sector Alarmilla on todella hyvä työilmapiiri sekä mahtava porukka. Lisäksi odotin hyviä koulutusmahdollisuuksia. Iloisena voin todeta, että jokainen edellä mainituista toteutui!"
Fanny nostaa juttutuokiossamme paljon esille työnantajan tarjoamaa tukea sekä koulutusta.  Oli kyseessä sitten kenttämyyntipäällikön tai myyjän tehtävä, kuka tahansa voi menestyä kunhan taskusta löytyy hyvä asenne, kehittymishaluisuus ja avoin mieli. Aikaisempaa vastaavaa kokemusta ei tarvitse. Sector Alarm tarjoaa tuen, koulutuksen ja materiaalit käytettäväksi - loppu on itsestäsi kiinni!

Fanny kuvailee kenttämyyntipäällikön työtä monipuoliseksi ja antoisaksi. Työ on täynnä mahdollisuuksia ja työssä voi itse vaikuttaa paljon monen asian lopputulokseen. Kenttämyyntipäällikkönä voi luoda omannäköisen tiimin ja kulttuurin. Tehtävässä pääsee oppimaan ja kehittymään niin myynnin kuin esihenkilötyön parissa. Lisäksi Fanny mainitsee hyvät mahdollisuudet tienata.

Fannylla on myös taskussaan onnistumisresepti kenttämyyntipäällikön tehtävään: "Jatkuva myyjien koulutus, mahdollisuuksien näkeminen ja kannustava ilmapiiri. Mun roolissa on helppo vajota negistelyyn jos tulee vastoinkäymisiä. Itse pyrin löytämään aina mahdollisuuksia ja asioita joihin minä ja mun tiimi voidaan vaikuttaa. Mun on tärkeä luoda tiimille työympäristö, jossa on mahdollisuus menestyä. Ja onkin ollut todella mahtava nähdä erilaisia kasvutarinoita omassa tiimissäni, kun ujosta myyjän alusta on kasvanut huipputulosta tahkoava myyjä!"

"En enää ikinä mene tuntipalkkaiseen työhön!"
Keskustelemme Fannyn kanssa asioista, jotka saavat hänet viihtymään Sector Alarmilla. Hänen mielestään parasta on ihmiset, palkka sekä erilaiset myyntikilpailut. Syvennämme keskustelumme provisiopalkkaukseen, joka herättää yleensä paljon keskustelua ja kysymyksiä. Provisiopalkkaus mietityttää monia, Fanny on ehdottomasti palkkamallin puolesta puhuja. "En enää ikinä mene tuntipalkkaiseen työhön. Mä koen tosi vääränä, että paljon töitä tekevälle maksettaisiin täysin sama palkka kuin laiskottelijalle. Haluan ehdottomasti, että voin itse vaikuttaa mun palkkaan. Alkuunhan provisiopalkkaus yleensä jännittää, mutta kuitenkin monesti tilanne muuttuu pian siihen, että palkkamalli koetaan todella kannustavana ja nähdään miten paljon enemmän voi tienata provisiomallin ansiosta. Kovat tekijät pääsee kyllä tienaamaan!"

Sector Alarmin parhailla myyjillä ja kenttämyyntipäälliköillä on kaksi kertaa vuodessa mahdollisuus päästä koulutusmatkalle ulkomaille firman piikkiin. Viime vuoden lopulla kaikkien maiden myyjät tapasivat Dubaissa ja seuraavaksi parhaat myyjät lähtevät Ranskan Rivieralle. Matkakisojen lisäksi järjestetään paljon muita kilpailuja, joissa pääsee haastaamaan omia tietoja ja taitoja.

Myyntijohtajan jalanjäljissä?
Olemme saaneet keskustelun myötä selville, että Fanny pitää tavoitteiden asettamisesta ja päämääristä - nyt haluammekin selvittää mitä suunnitelmia hänellä on omalle urapolulleen. Saamme häneltä ytimekkään vastauksen hymyn ja naurun säveltämänä: "Haluan samalle urapolulle kuin Henttisen Niko, joka työskenteli aikoinaan mun esihenkilönä". Nice-to-know tieto lukijoille, joille nimi ei ole entuudestaan tuttu: Niko työskentelee Sector Alarmilla Suomen myyntijohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt kenttämyyntipäällikkönä, josta eteni aluemyyntipäälliköksi ja edelleen myyntijohtajaksi.

Tällä hetkellä Fanny kuitenkin viihtyy vielä kenttämyyntipäällikön roolissa, sillä hän haluaa kehittyä entisestään sekä saada kokemuksia lisää nykyisessä roolissaan. Seuraavana isompana tavoitteena mielessä on aluemyyntipäällikön rooli. Tätä ennen Fannyn mielessä on vielä paljon saavutuksia nykyisessä roolissaan kenttämyyntipäällikkönä. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mitä saavutuksia Fanny tiimeineen tulee saavuttamaan!

Lopuksi Fanny lähettää terveisiä vielä kaikille myynnistä kiinnostuneille: "Ole rohkea, uskalla heittäytyä ja anna itsellesi mahdollisuus menestyä. Et voi tietää, ennen kuin olet kokeillut ja antanut itsestäsi 100%. Jos mä en olisi ollut rohkea, niin en olisi nykyisessä asemassani!"

Päivitys: Blogin julkaisemisen jälkeen Fanny on edennyt urallaan Sector Alarmilla aluemyyntipäällikön tehtäviin.

Tule vetämään omaa myyntitiimiä! Nyt haetaan:
Sijainti:
Ladataan
Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!