Sinnikkyys ja mielenlujuus menestyksen takana

Péter Weszelovszky oivalsi TikTokia selaamalla, että myyntityö on häntä varten. Amerikkalaiset myyntigurut kehottivat videoillaan hakeutumaan ovimyynnin pariin, sillä se opettaa parhaiten myyntityöstä. Siitä se ajatus sitten lähti, ja mies päätti pistää hakemuksen Sector Alarmille kenttämyyjän tehtävään. Mitä tapahtui sen jälkeen?

Teollisuusrobottien jälkeen iso kysymysmerkki

Itselleen mielekkään työn löytäminen voi olla toisinaan haastavaa, ja uusi mielekäs suunta uralle voi löytyä joskus hyvin yllättävälläkin tavalla. Péter on kouluttautunut automaatioasentajaksi, ja ennen nykyistä myyjän työtään hän on tehnyt 7 vuoden uran teollisuusrobottien parissa huoltoteknikkona sekä teknisessä tuessa.  
 
“Tekniikan ala ei vaan tuntunut omalta jutulta. Huomasin katselevani usein kelloa työpäivien aikana ja odotin vain työpäivän päättymistä. Tiesin pitkään, että tekninen ala ei ole minun juttuni, mutta en tiennyt mitä tekisin sen sijasta.” 
 
Péteriä on kiinnostanut yrittäjyys ja sitä varten hän ajatteli, että on tärkeää olla kartalla sosiaalisen median eri kanavista, ja hän päätyikin lataamaan TikTokin oppiakseen sovelluksen eri mahdollisuuksista. Yhtäkkiä mies huomasi katsovansa koko ajan pelkkiä myyntiaiheisia videoita. 
 
Péter tunnisti TikTokin myyntiaiheisista videoista, että häneltä löytyy paljon samoja ominaisuuksia, joita hyvillä myyjillä on: tavoitteellinen ajattelutapa, halu haastaa itseään sekä halu vaikuttaa omaan palkkaan.

Ensimmäinen puhelinhaastattelu johti hylkäykseen, mutta ei lannistumiseen

Into piukeana uuden ura-ajatuksen saatuaan Péter alkoi kartoittamaan Kuopion avoimia työmahdollisuuksia ja päätti pistää hakemuksen Sector Alarmille kenttämyyjän työtehtävään. Pian hän kuitenkin sai ikäviä uutisia, että häntä ei valittu puhelinhaastattelusta jatkohaastatteluun.  
 
“Minua harmitti kovasti, etten päässyt jatkohaastatteluun. Päätin, että soitan hylkäyspäätöksestä huolimatta rekrytoijalle ja kerron, että haluan todella päästä haastatteluun näyttämään kovan motivaationi sekä taitoni tätä työtehtävää kohtaan”. 
 
Sinnikkyys ja päättäväisyys todella kannatti: haastattelukutsu tuli ja reilu viikon päästä siitä Péter aloitti myyjänä Sector Alarmilla maaliskuun lopulla. Jo toukokuussa tämä sinnikäs tekijä teki poikkeuksellisen kovaa tulosta vaikka oli vasta työuransa alussa, ja hänet palkittiin kuukauden myyjänä turvattuaan lähes 30 kotitaloutta Sector Alarmin palvelumuotoisella hälytysjärjestelmällä.

“Usko itseeni on ollut avain onnistumiseen”

Aloittaessaan myyjän työt Sector Alarmilla Péter tiedosti, että tämä työ ei tule olemaan helppoa. Pian hän kuitenkin huomasi, että jokainen asiakaskohtaaminen sekä päivittäinen treenaaminen toimistolla työkavereiden kanssa vei häntä eteenpäin omalla opintiellään. Kuitenkin kaikista merkityksellisempänä huomiona hän teki sen, että suurimmaksi osaksi tekeminen on kiinni omasta päästä.  
 
“Tietenkin pärjätäkseen myyjänä pitää omata hyvät vuorovaikutustaidot, tuntea myytävä palvelu sekä uskoa myös itse siihen. Isoin merkitys kuitenkin on sillä, uskotko itseesi ja omaan tekemiseesi, se näkyy välittömästi asiakkaille!” 
 
Työsuhteen alussa Péterillä meinasi usko loppua, sillä onnistumisia ei tullut.  Niillä hetkillä hän haki inspiraatiota ja innostusta omaan tekemiseen menestyneiltä myyjiltä. Hän ajatteli, että jos muutkin pystyvät ja onnistuvat, niin miksei hän pystyisi.  

Onkin tärkeää uskotella itselleen vaikeina hetkinä, että kyllä tämä tästä, hyvä ja aktiivinen työ tuottaa kyllä tulosta, pitää vain luottaa prosessiin. Maaliskuussa Péter ehti työskennellä vain noin viikon verran, jolloin tienestit jäivät noin 300 euroon. Ensimmäiseltä täydeltä työkuukaudeltaan Péter tienasi lähes 3000 euroa, ja kolmantena työskentelykuukautena ansio nousi jo 5500 euroon. Keskustelemme mikä on ollut Péterin menestymisen salaisuus. Hetken mietittyään sympaattinen kuopiolainen vastaa: 
 
“Minä vain päätin, että aion onnistua tässä työssä. Usko itseeni on ollut avain onnistumiseen.” 

Menestyminen vaatii työtä ja sinnikkyyttä

Péterin mielestä myyntityö sopii henkilölle, joka on sinnikäs, haluaa tehdä parhaansa, on hyväntahtoinen ja haluaa hyvää ihmisille – sillä pääsee pitkälle. Myyntityö, niin kuin moni muukin asia vaatii työtä ja sinnikkyyttä. 
 
”Jos haluaa onnistua elämässä pitää olla valmis tekemään töitä, mitään ei saa ilmaiseksi. Harva saa kolmessa kuukaudessa sixpackia kuntosalilla, vaan sinun täytyy sitoutua ja jatkaa harjoittelua, tulokset tulevat sitten perässä.” 

Sector Alarmin kenttämyyjillä palkka maksetaan tulosten mukaan, palkkamalli muodostuu siis täysin provisioista ja bonuksista. Provisiopalkkamalli on Péterin mielestä erinomainen malli niille, jotka haluavat tehdä parhaansa eivätkä luovuta. Kyseinen palkkamalli palkitsee ahkerat ja tavoitteelliset tekijät.

Kannustava ja matalahierarkinen yrityskulttuuri yllätti

Péter on yllättynyt kuinka motivoiva työympäristö Sector Alarmilla on: kaikkia kannustetaan, yrityksessä on hyvin vahva yhteenkuuluvuuden tunne sekä matala hierarkia roolista huolimatta.   
 
Sector Alarmin oma koulutusorganisaatio Sector Way Academy tarjoaa myyjille viisiportaisen koulutusohjelman. Helsingissä tapahtuvilla koulutuspäivillä Péter on päässyt tapaamaan myyjiä muista tiimeistä ympäri Suomen. Koulutuspäivillä hän on päässyt sparrailemaan sekä jakamaan osaamistaan muiden myyjien kanssa. Lisäksi hän on saanut perspektiiviä omaan tekemiseen, ja nämä koulutuspäivät ovat hyvin vahvistaneet hänen osaamistaan.  
 
Helsingin koulutuspäivien lisäksi Péter pääsi osallistumaan kevään ulkomaan koulutusmatkalle Persianlahden rannallle, joka oli miehelle iloinen yllätys. Koulutusmatkalle mukaan valitaan Sector Alarmin arvojen mukaiset työntekijät. Kuopiolainen ajatteli, että ei voisi päästä näin nopeasti jo matkalle mukaan – toisin kävi. 
 
Péterin uran alku on ollut upeaa seurattavaa ja innolla jäämme seuraamaan, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. Loppuun vielä keskustelemmme Péterin kanssa hänen seuraavasta tavoitteestaan.  
 
”Olen nähnyt, että Norjassa parhaimmat kollegat tekevät 50-60 myyntiä kuukauteen. Se on minun seuraava tavoitteeni!” 


Kiinnostaisiko sinuakin aloittaa myyntiura Sector Alarmilla? We’ve got you!  Jätä yhteystietosi meille alla olevan lomakkeen kautta ja saat tiedon sähköpostiisi kun meillä avautuu toiveisiisi sopivia työpaikkoja.

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!