Myyjästä myyntipäälliköksi reilussa vuodessa

Elina Ajo loistaa kirkkaana esimerkkinä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Ellu on kasvanut reilussa vuodessa myyjästä esihenkilötehtäviin kenttämyyntipäälliköksi. Kuka tämä nuori turkulaistaustainen nainen sitten oikein on?

Hetken mielijohteesta myyjän tehtäviin

Elina aloitti työelämän jo 16-vuotiaana lukion ohella pikaruokaravintolassa. Hänelle oli tärkeää, että tekemistä on koko ajan, eikä aikaa tarvitsisi käyttää peukaloiden pyörittelyyn. Kun ylioppilasjuhlat olivat takanapäin ja valkolakki kiitteli kourassa, oli oikea aika aktivoitua etsimään uusia haasteita työelämässä. Instagramia pläräillessä näytölle pompsahtikin Sector Alarmin työpaikkamainos myyjän tehtäviin. Vaikka Elinalla ei ollut selkeää visiota minkälaista uutta työtä hän haluaisi tehdä, spontaaniin tyyliinsä hän päätti heittäytyä ja laittaa hakemuksen menemään, koska mainoksesta jäi hänelle kiva fiilis. Ennen haastattelua Elinalla ei ollut suuria odotuksia tehtävää kohtaan, mutta haastattelun jälkeen hänessä syntyi vahva tunne siitä, että hän haluaa lähteä tienaamaan. Haastattelusta jäi lämmin tunnelma. Pian hän aloittikin myyntityöt Turussa Fannyn tiimissä.

Menestykseen ilman räjähtävää lähtöä

Myynti ei ole aina kaikista helpoin laji ja toisinaan on siedettävä epäonnistumisiakin. “Harrastin nuorempana kilparatsastusta, jonka myötä minuun on sisäänajettu kilpailuhenkisyys. Ja toisaalta myös kyky sietää paineita sekä epäonnistumisia ja niistä ylös nousemista. Ratsastustaustani on ehdottomasti tukenut työtäni myyjänä.”

Elinan myyntiura ei lähtenyt liikkeelle raketin lailla, vaan alku oli hieman takkuavaa. Päättäväinen nuori nainen ei kuitenkaan lannistunut, vaan päätti yrittää ja onnistua. Siinä oma tiimi tsemppasi paljon. Onnistumisten kautta itsevarmuus kasvoi ja sen ansiosta homma alkoi rullaamaan. “Parasta meidän myyntityössä on mahdollisuus vaikuttaa itse isosti siihen, mikä on päivän lopputulos. Voit esimerkiksi aina ottaa lisää asiakaskontakteja, toisin kuin vaikkapa myymälätyössä. Siellä olet sen varassa, keitä myymälään sattuu astumaan sisälle.” Kun hommat alkoivat rullaamaan, alkoi myös tulosta syntymään. Elinan mieleen hiipi haave myyntipäällikön roolista. Hän toikin esille, että jonakin päivänä hän haluaa olla Sector Alarmilla kenttämyyntipäällikkönä. Ellun tietä myyjästä myyntipäälliköksi tuki myös Sector Way Academyn esihenkilöiden koulutusohjelma, johon hän pääsi osallistumaan toimiessaan vielä myyjänä. Se oli erinomaista treeniä esihenkilön työtehtäviin. Ja vain reilua vuotta uransa alkamista myöhemmin päättäväinen myyjä oli saavuttanut tavoitteensa.

Kaverit kauhistelivat provisiopalkkaista työtä

Kun Elina kertoi lähipiirilleen, että hän on saanut myyjän töitä Sector Alarmilla, kaverit kauhistelivat provisiopalkkausta. “Itseäni provisiopalkkaus ei missään vaiheessa mietityttänyt, ja äitinikin tuki minua asiassa. Tiedän, että moni vanhempi saattaa laittaa jarrua kun kuulee, että oma lapsi olisi lähdössä provikkapalkkaiseen duuniin. Heille kaikille lähettäisin terveisiä, että kannustakaa lapsianne kokeilemaan. Harva parikymppinen pystyy tienaamaan muissa tehtävissä niin hyvin kuin moni meidän myyjä täällä tienaa, ja kehittymään ja kasvamaan niin ihmisenä kuin työelämässä”.

Formuloita Monacossa, aavikkosafari Dubaissa - mikä peittoaa nämä?

Kun Elina aloitti Sector Alarmilla, hän ei olisi kuuna päivänä uskonut, että hän olisi jo nyt nykyisessä asemassaan ja että reilussa vuodessa hän olisi päässyt keräämään niin monenlaisia kokemuksia. Vuonna 2021 hän osallistui esimerkiksi Summer Camp -myyntileirille Pohjois-Suomessa. Elina on voittanut myös myyntikilpailuissa, joiden johdosta hän on päässyt reissaamaan niin Dubain kuin Ranskan Rivieran auringon alla yhdessä muiden sectorilaisten kanssa. “Ihan mahtavaa on ollut nämä isot mahdollisuudet, mitä Sector Alarm tarjoaa työntekijöille. Kuitenkin parasta on ollut ehdottomasti hyvä yhteishenki ja se miten moneen mukavaan tyyppiin olen päässyt tutustumaan. Monesta on tullut todella läheisiä. Töihin tuleminen ei aina edes tunnu työskentelyltä!” Elina toteaakin, että kaikkein parasta ja palkitsevinta työssä on ylivoimaisesti ihmiset.

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!

Tule vetämään omaa myyntitiimiä! Nyt haetaan:
Sijainti:
Ladataan