Puusepästä Pohjoismaiden myyntikuninkaaksi

Lahden myyjämme Alfons Lyytikäinen uskalsi lähteä kokeilemaan miten voisi pärjätä suoramyynnin maailmassa ja rohkea hyppy tuntemattomaan tosiaan kannatti! Kuinka 21-vuotias puusepäksi valmistunut nuori onnistui tekemään ensimmäisenä kuukautenaan myyjänä lähes 7000 euron palkan ilman aiempaa myyntikokemusta? Samalla tämä kyseinen kaveri oli ensimmäinen suomalainen Nordic Champion -tittelin saavuttanut myyjä, eli Sector Alarmin elokuun kovin myyjä Pohjoismaissa.

Yli 30 myyntiä ensimmäisenä kuukautena

Alfonsin tausta on kaikkea muuta kuin perinteinen myyjän polku. Hän valmistui puusepäksi ja työskenteli aiemmin kalusteasentajana ja baarimikkona. Ensimmäiset työkokemukset hän hankki jo 11-vuotiaana jakamalla lehtiä rahoittaakseen mopokorttinsa.

Nuorella miehellä heräsi mielenkiinto myyntityöhön, koska hän on omien sanojensa mukaan sosiaalinen ukko ja tykkää olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Alfons bongasi Sector Alarmin työpaikkailmoituksen netistä ja päätti laittaa hakemusta sisään. Pian hakemuksen lähettämisen jälkeen hän oli jo puhelinhaastattelussa, ja sen jälkeen hänet kutsuttiin myyntipäällikön luokse työhaastatteluun, joka sujui puolin ja toisin mukavissa merkeissä. Nuoren puusepän matka myyntityön maailmaan alkoi 7.8.2023.

Alfonsin ensimmäinen kuukausi myyjänä ylitti kaikki odotukset. Hän teki yli 30 kauppaa ja nousi sekä Suomen että Pohjoismaiden myyjälistojen kärkeen. Mikä mahdollisti näin menestyksekkään startin kokemattomalle tekijälle?

"Vilistä, mun esihenkilöstä, on tullut todellinen mentori ja tuki. Meillä on aina hauskaa yhdessä, samalla kun harjoittelemme ja kehitämme taitojamme. Kun astun toimistolle, tulee tosi hyvä fiilis. Työ ei tunnu oikeastaan työltä, sillä nautimme hauskanpidosta hyvän porukan kesken.

Henkilökohtaisesti opin parhaiten tekemällä ja havainnoimalla asioita käytännössä – lukeminen ei vain ole mun juttuni. Kun aloin saada toistoja myyntiprosessin eri vaiheista, asiat alkoivat sujua. Alussa mulla ei ollut suuria odotuksia, mutta homma paljastuikin todella mukaansatempaavaksi, ja oma menestykseni yllätti mut positiivisesti!"

Yksi tärkeä tekijä onnistumisessa on ollut hänen sosiaalisuutensa. Alfons paljastaa omasta historiastaan yllättävän asian.

"Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta mua kiusattiin pahasti nuorempana. Sen seurauksena olin melko sulkeutunut. Kuitenkin aloin harrastaa jääkiekkoa, ja joukkueurheilun myötä opin arvokkaita vuorovaikutustaitoja, jotka ovat nyt osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi myyntityössäni. Kiusaamiskokemus kasvatti minuun paksun nahan – en ota itseeni, jos joku sattuu olemaan epäystävällinen mua kohtaan."

Positiivinen asenne ja tavoitteellisuus

Ovimyynnissä menestyminen vaati positiivista asennetta ja taitoa luoda hyvä ensivaikutelma. Alfons ymmärsi tämän heti ja kohtaakin asiakkaat aina hyvällä fiiliksellä. Suoramyyntityö on vaativaa ja samalla erittäin palkitsevaa. Alfons on kokenut, että selkeät tavoitteet ovat motivoineet ja ohjanneet hänen tekemistään.

“Kun asetan itselleni tavoitteen, teen sen päätöksen, että saavutan sen. Näen tavoitteeni selvästi mielessäni ja kuljen päättäväisesti kohti sitä."

Nuori myyjä kertoo, että jo ensimmäisen kuukauden aikana itseluottamus on kasvanut roimasti. Hänen mukaansa on ollut super siistiä nähdä miten on itse onnistunut myyjänä, ja samalla pystynyt auttamaan monia perheitä parantamaan turvallisuuttaan. Lisäksi työtehtävä on tuntunut Alfonsille sopivalta.

“Tykkään kovasti, kun pääsen tekemään liikkuvaa työtä, tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä sekä pääsen vaikuttamaan omaan palkkaani. Äiti alkuun sanoi, että ei kannata mennä täyden provisiopalkan duuniin, mutta kun kerroin muutaman työpäivän jälkeen miten kauppoja ropisi heti ensimmäisestä päivästä alkaen, hänkin pystyi muuttamaan ajatustaan.”

Alfons suositteleekin myyjän työtä kokeilunhaluisille sekä sosiaalisille henkilöille.

Keskustelun perusteella Alfonsin menestyksekkään alkutaipaleen resepti on yksinkertaisesti kiteytettävissä positiiviseen asenteeseen, selkeisiin tavoitteisiin, määrätietoiseen työskentelyyn sekä jatkuvaan itsensä kehittämiseen uusia taitoja omaksuen – oman esihenkilön tuella.

Parhaat hetket ensimmäisen kuukauden aikana

Alfons kertoo innostuneesti siitä, mitä kaikkea on kokenut Sector Alarmilla ensimmäisenä kuukautenaan myyntimenestyksen lisäksi. Sector Alarmilla on oma koulutusorganisaatio, joka tarjoaa erilaisia koulutuspolkuja. Yksi näistä poluista on myynnin esihenkilökoulutusohjelma, ja Alfons kertookin päässeensä jo nyt mukaan kyseiseen ohjelmaan. Yksi hänen tulevaisuutensa tavoitteista onkin työskennellä jonain päivänä Sector Alarmilla myyntipäällikkönä.

Lahtelainen myyntitykki nostaa esille myös yrityksen yhteiset kesäjuhlat Helsingissä, jotka olivat hänelle täysin uusi ja ikimuistoinen kokemus. "Kesäjuhlat olivat jotain aivan mahtavaa", hän sanoo hymyillen. "Sain mahdollisuuden tutustua eri kaupunkien työkavereihin, ja se oli todella makeeta. Oulun pojille, Otolle ja Jaakolle terveisiä!”

Loppuun Alfons haluaa antaa oman vinkkinsä vielä kaikille: "Vaikka kohtaisit vaikean tilanteen, älä anna periksi. Maailma ei kaadu siihen. Vaikeuksien kautta voittoon!"

Kiinnostaisiko sinua luoda uraa myyjänä Alfonsin jalanjäljissä? We’ve got you! Jätä yhteystietosi alla olevasta napista, niin rekrytoijamme on sinuun pian yhteydessä.

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!