Sector Alarmin oma Akatemia kasvattaa tulevaisuuden johtajia myyntiin

Sector Way Academy eli lyhennettynä SWA tukee työntekijöidemme kasvua ja urakehitystä - onhan yksi arvoistamme kehittymishalu. Sector Way Academy on yrityksemme ikioma koulutusorganisaatio. Yksi SWA:n tarjoamista koulutusohjelmista on FSMP. Tämän kirjainmonsterin kun avaa sanoiksi paljastuu, että kyseessä on Future Sales Manager Program, jonka tarkoituksena on valmistaa talon sisältä esihenkilöitä tulevaisuuden myyntipäälliköiksi. Noin 50 % tämänhetkisistä kenttämyyntipäälliköistämme onkin kasvanut rooliinsa kyseisen ohjelman kautta. Mitä hyötyä ohjelmasta on siinä mukana oleville ja kuka voi päästä koulutukseen mukaan?

Mistä FSMP-koulutusohjelma koostuu?

FSMP järjestetään Sector Alarmilla kolme kertaa vuodessa ja koulutuksen pituus on neljä kuukautta. Koulutusohjelma koostuu lähikoulutuksista, verkkokoulutuksista sekä kaikista tärkeimpänä käytännön harjoittelusta. Saamme kuulla tarkemmin myynnin koulutuspäälliköltämme Anssi Mikkolalta FSMP-koulutusohjelmasta. “FSMP on käytännön oppikoulu, josta saa taitoja esihenkilötyöhön sekä pääsee kasvattamaan itseään henkisesti. Koulutus auttaa kehittämään vuorovaikutustaitoja sekä se antaa mahtavat edellytykset menestyä tulevaisuudessa esihenkilötyössä. Koulutuksen parasta antia on ehdottomasti käytännön harjoitteet, joista saa palautetta. Ohjelman myötä pääsee pitämään esimerkiksi työhaastatteluita sekä myyntikoulutuksia. “

Koulutusohjelman sisältö muodostuu mm. myyntitiimin kouluttamisesta, rekrytoinnista, sekä esihenkilötyön monista eri vaiheista: esimerkiksi palautteen antamisesta, tavoitteiden asettamisesta sekä tiimikulttuurin luomisesta. Koulutusohjelmassa mukana olevat kurssilaiset pääsevät opettelemaan oman esihenkilönsä tukemana esihenkilötaitoja arjessa jo koulutusohjelman aikana, sillä kurssilaiset pääsevät ottamaan vastuuta uusista myyjistä omassa tiimissään.


Kuka pääsee koulutusohjelmaan mukaan?

Kysyin Anssilta, kuka voi päästä mukaan tähän FSMP-koulutusohjelmaan? “Sellainen myyjä, joka osoittaa kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että tavoitteellisesti. Positiivinen asenne ja halu tukea muita oman työnsä ohella ovat myös erityisen tärkeässä asemassa. Työsuhteen pituudella ei ole merkitystä - meillä on lähtenyt koulutusohjelmaan mukaan henkilöitä, jotka ovat olleet muutaman viikon työsuhteessa ja jo siinä ajassa osoittanut soveltuvansa koulutukseen mukaan, niin ominaisuuksien kuin yrityksen arvojen kohtaamisen kanssa.” Juttelimme Anssin kanssa lisäksi siitä, että minkälainen henkilö hänen kokemuksensa mukaan pärjää parhaiten ohjelmassa. “Yleensä henkilöt, jotka ovat jollain tavalla kokeneet elämässään vastoinkäymisiä ja nousseet niistä ylös. Nämä ihmiset ovat todistaneet itselleen, että he eivät lamaannu ongelmia kohdatessaan. Se auttaakin maalaamaan mielessään minkälaista esihenkilötyö on, eikä näin ollen luo esihenkilötyöstä liian siirappista kuvaa.”


Tosielämän kokemuksia koulutuksen hyödyistä

Lähes puolet kenttämyyntipäällikköistämme ovat suorittaneet FSMP-koulutusohjelman. Yksi heistä on Elina Ajo, joka aloitti meillä uransa myyjänä Turussa. Ellu osallistui FSMP-koulutusohjelmaan, jonka myötä hän pääsi oppimaan sekä treenaamaan käytännössä esihenkilötaitoja jo myyjänä ollessaan. Noin vuoden päivät työskenneltyään Elina eteni urallaan kenttämyyntipäällikön tehtävään, ja on työskennellyt nyt vajaan vuoden verran päällikön tehtävässä. Pääset lukemaan lisää Elinan matkasta myyjästä myyntipäälliköksi tästä.

Nuori myyntipäällikkö viilettää toimistolla ennen työpäivän starttaamista. Onneksi Ellulta löytyy muutama minuutti aikaa rupatella, että miten FSMP-koulutusohjelma on näin jälkikäteen tarkasteltuna tukenut hänen nykyistä rooliaan myyntipäällikkönä. “Rekrytointi oli aihealueena minulle täysin uusi, joten siitä koulutuspäivästä sain paljon eväitä työhaastatteluihin sekä oman tiimin rekrytointiin. Ykkösjuttuna kuitenkin oli ehdottomasti käytännön treenit. Oli todella opettavaista, kun pääsin jo myyjänä ollessani harjoittelemaan esihenkilötyötä, esimerkiksi kouluttamaan uusia myyjiä.“ Ennen kuin Elina rientää työn touhun pariin, hän huikkaa vielä yhden tärkeän jutun. “Ainiin, kun mä olin FSMP:ssä mukana, niin Jessehän aloitti Turussa myyjänä mun vastuulla, ja pääsin opettamaan häntä myyntityön saloihin!” Kyseinen Jesse vetää tänä päivänä omaa myyntitiimiään, ja on myös FSMP-koulutusohjelman läpikäynyt myyjä.

Mitä jos sinä voisit työskennellä myyjänä kannustavassa ja hauskassa ilmapiirissä? We’ve got you! Jätä yhteystietosi alla olevasta napista, niin rekrytoijamme on sinuun pian yhteydessä.

 

 

Myyjänä Sector Alarmilla
Myyjänä Sector Alarmilla

Kenttämyyntimme toimii urheilumaailman tavoin – tuemme toisiamme päivittäin, onnistumme joukkueena ja juhlimme onnistumisia yhdessä. Kurkista millaista myyjän työ Sector Alarmilla on ja liity mukaan meidän jengiin! 

Tutustu uratarinoihimme
Tutustu uratarinoihimme

Meillä työskentelee ihan mielettömiä tyyppejä ja monenlaisia onnistujia. Ota hyvä lukuasento ja hyppää fiilistelemään muidenkin #sectoralarmstaffilaisten tarinoita!

Huikeita uramahdollisuuksia
Huikeita uramahdollisuuksia

Meillä on mahtavia esimerkkejä siitä, kuinka lyhyessä ajassa on mahdollista edetä omalla urallaan, kun tahto ja asenne on kunnossa. Lue lisää myynnin esihenkilötyöstä ja ota uusi askel urallasi!