Töitä opintojen ohella - Eetu tietää, kuinka yhdistää työ- ja opiskeluelämä!

”Tässä hommassa voi päästä hyviin tuloksiin”, sanoo Eetu Auramo. Konetekniikan opiskelija tekee muutamana iltana viikossa töitä Sector Alarmin hälytyspalveluiden myyjänä, nauttii onnistumisen fiiliksistä, osaamisen kehittymisestä ja vapaudesta vaikuttaa omaan työhön ja palkkaan.

- Tulee hyvä tunne, kun huomaa, miten tämä palvelu tekee jonkun asiakkaan tosi onnelliseksi, kertoo Eetu, kolmannen vuoden insinööriopiskelija, joka myy Sector Alarmin turvajärjestelmiä koteihin ja pieniin yrityksiin.

Eetu aloitti työt Sector Alarmilla puolisen vuotta sitten osa-aikaisena opiskelun ohessa, teki välillä kesätöitä kokoaikaisena ja syksyn tullen palasi koulun penkille ja osa-aikahommiin. Työ ja opiskelu sopivat hänen mielestään hyvin yhteen:

- Firma tulee vastaan, jos on koulua ja koulu saa mennä työn edelle.

Aiempaa myyntikokemusta ei tarvita

Miten konetekniikan opiskelija päätyi myyntihommiin?

- Halusin nimenomaan oppia myymään, Eetu kertoo.

- Konetekniikan alallakin tarvitaan myyjiä. Tässä duunissa saan oppia tulevaisuutta varten. Ja tietenkin on mukavaa saada rahaa.

Sector Alarmin kenttämyyjiltä ei edellytetä aiempaa myyntikokemusta. Tärkeintä on positiivinen asenne ja halu kehittyä. Uudet myyjät perehdytetään heti aluksi hälytyspalvelun ominaisuuksiin ja samalla annetaan tärkeää koulutusta asiakaskohtaamisiin. Kaikkein tärkeintä myyntiosaamista on osata kuunnella asiakasta ja hänen tarpeitaan.

Eetu on konkreettisesti huomannut, miten oma myyntiosaaminen kasvaa päivä päivältä.

- Myynnin oppii parhaiten tekemällä. Olen aidosti yllättynyt, miten Sector Alarmilla kehitetään myyjää. Kaikissa firman koulutuksissa oppii tosi paljon. Huomaan koko ajan itsekin, miten kehityn – osaamisessani on valtava ero siihen, mikä se oli puoli vuotta sitten. Enkä ole valmis vieläkään, vaan opin jatkuvasti enemmän, hän toteaa.

Eetu näkee myyntityössä selvän hyödyn tulevaisuuteen:

- Opin täällä myymään, koulussa koulujutut – ja tavoite on, että tulevaisuudessa voin yhdistää osaamiseni. Mitä tahansa on helpompi myydä, kun osaa asiat.

Joustavat työajat opiskelijalle

Osa-aikatyössä opiskelulle jää hyvin aikaa.

- Vielä ei ole tullut tilannetta, että työt haittaisivat opiskelua tai opiskelut töitä. Myyjän työ on iltapainotteista duunia, kun taas koulua on enimmäkseen aamupäivällä ja alkuiltapäivästä, Eetu kertoo.

- Meillä ei ole varsinaisesti läsnäolopakkoa koulussa, mutta jos ei ole paikalla, voi jäädä pahasti jälkeen. Voin onneksi soveltaa työaikoja. Jos esimerkiksi menee koulussa myöhään, voin aloittaa työt myöhemmin. Ei ole lukkoon lyöty kellonajat, milloin tehdään töitä.

Kenttämyyjänä Eetu voi itse vaikuttaa myös työpäivien sisältöön.

- Sunnuntaina buukkailen tapaamisaikoja asiakkaiden kanssa ja maanantai- ja tiistai-iltaisin on sitten enemmän asiakastapaamisia. Päivän päätteeksi on vielä koko tiimin tapaaminen.

Palkkaa voi itse kasvattaa

- Totta kai siinä vaiheessa, kun aloitin työn, mietitytti se, että myyntityössä on provikkapalkka, mutta nopeasti huomasin, että se toimii hyvin, Eetu sanoo.

Provisiopalkkauksessa omiin ansioihin voi vaikuttaa omalla työllä – ilman ylärajaa.

- Jos teet työtä, josta saat tuntipalkkaa, voit osa-aikaisena saada vain tietyn summan ja ehkä just ja just pärjätä sillä – tässä hommassa kuitenkin on mahdollisuus päästä hyviin tuloksiin, Eetu kuvailee.

- Sector Alarmilla onnistuisi kokoaikatyökin opiskelun ohella, mutta näin osa-aikatyössä ehtii muutakin, eikä viikko käy liian raskaaksi. Nyt duunia jaksaa hyvin painaa täysillä sen pari, kolme iltaa viikossa. Motivaatio pysyy korkealla, kun hyvät kuukausitulot voi saavuttaa pienellä työajalla, hän naurahtaa.

Rahaakin tärkeämpää on kuitenkin myyntityöstä saatu panostus tulevaisuuteen.

- Tärkeintä minulle on näin opiskeluaikana, että opin myymään – raha tulee siinä samalla, korostaa Eetu.

Iltatöitä opiskelun ohessa

Mitä Eetu voi kertoa kokemustensa perusteella muille, jotka miettivät miten työ Sector Alarmilla sopisi opiskeluihin?

- Täällä ei mene koulutunnit ja työaika päällekkäin, koska hälytyspalveluiden myynti on iltapainotteista hommaa. Vaihtelevuus on parasta ja se, kun tulee onnistumisen fiiliksiä ja huomaa oman kehityksen. Meillä on myös hyvä, rento ilmapiiri duunissa, hän kertoo.

- Tärkeä juttu on myös se, että voit vaikuttaa omaan palkkaasi. Ihan aluksi itseäni vähän epäilytti, että miten niin voin vaikuttaa, mutta nyt voin hyvin allekirjoittaa väitteen. Täällä on itsestä kiinni, kuinka paljon on valmis tekemään hommia ja täällä myös autetaan tosi paljon, Eetu kuvailee.

Mukava työporukka, vaihtelevat päivät ja energinen tekemisen meininki antavat positiivista buustia opiskelijan arkeen.

- Työ pitää innokkaana ja silloin sitä jaksaakin hyvin. Pysyy mielenkiinto hommaan, kun huomaa kehityksen, Eetu sanoo.

- Ehdottomasti suosittelen opiskelijoille, jotka haluavat osa-aikaista työtä. Ei ole pahaa sanottavaa, hän hymyilee.

 

Lue lisää aiheesta
Sector Alarm - Jaki ja Niko
"En epäröinyt sekuntiakaan” – Jaki ja Niko palasivat Sector Alarmille

Jaki Halonen ja Niko Henttinen ovat jo toistamiseen Sector Alarmilla. Myynnin huippuosaajat kävivät välillä hakemassa kokemusta muualta, mutta onnistumisen ilmapiiri ja uudet haasteet houkuttelivat takaisin: ”Työssä voi olla oman elämänsä rokkistara.”

Sector Alarm - Robert
Uusi ura Espanjassa: Robert vetää Suomi-tiimiä Aurinkorannikolla

Kun Sector Alarmin asiakaspalvelukeskukseen perustettiin tiimi palvelemaan suomalaisia asiakkaita, oli Robert ensimmäisten tulijoiden joukossa. Nyt koko perhe asuu Fuengirolan auringon alla ja käytännön asiakaspalvelutyö on vaihtunut vastuullisiin esimiestehtäviin: ”Positiivista on ollut huomata, miten tärkeää hyvä asiakaspalvelu on Sector Alarmille”.

Aiheet
Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7.

Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Ota yhteyttä