Myyntijohtajan viisi vinkkiä miten tulla huippumyyjäksi

Niko Henttinen työskentelee Sector Alarm Suomen myyntijohtajana ja nyt hän tarjoaa arvokkaita vinkkejä huippumyyjäksi haluaville! Niko on työskennellyt ennen myyntijohtajan tehtäväänsä Sector Alarmilla myyntipäällikkönä, sekä sen jälkeen aluemyyntipäällikkönä. Hän on edennyt viidessä vuodessa myyntipäälliköstä myyntijohtajaksi, joten hän todella tietää mistä puhuu. Nyt kannattaa ehdottomasti olla tarkkana kuin porkkana - nimittäin nämä vinkit eivät maksa mitään!

Nikon viisi kullanarvoista vinkkiä:

1. Aseta itsellesi selkeä ja kunnianhimoinen tavoite ja ole valmis tekemään lujasti töitä sen saavuttamiseksi
Mieti ensimmäiseksi mikä on pidemmän tähtäimen tavoitteesi, on se sitten asunnon ostaminen, toimitusjohtajan rooli tai vaikka yrityksen perustaminen. Kun olet miettinyt itsellesi niin sanotun päätepisteen, pilko tavoite pienempiin palasiin: mitä askelia sinun tulee saavuttaa yksittäisinä päivinä, viikkoina ja kuukausina, jotta lopulta päädyt päätepisteeseen. Kerro tavoitteesi myös ääneen, jotta saat itsellesi ripauksen sosiaalista painetta, joka boostaa vaikeina hetkinä eteenpäin. Kirjaa tavoitteet ylös, jotta pystyt helposti muistuttamaan itseäsi!


2. Uskalla epäonnistua, niin myös onnistut
Muista aina, että kehittymiseen kuuluu myös epäonnistuminen. Epäonnistuminen saattaa kirpaista hetken, mutta se kasvattaa ja kehittää parhaiten. Rohkeus ja asenne ovat avainasemassa kehittymiseen.


3. Innostu esittämästäsi asiasta, jolloin innostat myös kuulijaa
Myynnissä tärkeintä on uskoa sataprosenttisesti myytävään palveluun tai tuotteeseen, jotta pystyt olemaan oma aito itsesi ja pystyt joka päivä innostumaan myytävästäsi uudelleen ja uudelleen. Aitous myy, joten muista olla oma itsesi!


4. Usko aidosti itseesi, niin asiakaskin uskoo mieluusti sinua
Itsevarmuus on myynnissä olennainen osa. Kun uskot itseesi se välittyy myös asiakkaan suuntaan. Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!


5. Toistot tuovat osaamista, älä siis luovuta vaan jaksa systemaattisesti kehittää itseäsi
Laita itsesi likoon jokaisena päivänä ja jokaisena tuntina. Päävastuu omasta kehittymisestäsi on sinulla itselläsi, tee siis aina yksi toisto enemmän kuin työkaverisi. Asenne ratkaisee - tässäkin!

Myyntijohtaja Niko Henttinen
Myyntipäälliköstä myyntijohtajaksi viidessä vuodessa

Sector Alarmin myyntijohtajana toimii helsinkiläinen Niko Henttinen. Lue blogista minkälaisen polun Niko on kulkenut omalla urallaan päästäkseen nykyiseen asemaansa, vieläpä melko nopeasti.

Kenttämyyntipäällikkö Jesse
Kannattaako työelämässä mennä epämukavuusalueelle?

Jesse Kenttämaa työskentelee kenttämyyntipäällikkönä Sector Alarmin pohjoisimmassa toimipisteessä Rovaniemellä. Sector Alarmille siirtyessään hän jätti taakseen työpaikan vakituisilla tuloilla, ja aloitti uuden elämänvaiheen epämukavuusalueella.

Kenttämyyjä Alfons
Puusepästä Pohjoismaiden myyntikuninkaaksi

 Lahden myyjämme Alfons Lyytikäinen uskalsi lähteä kokeilemaan miten voisi pärjätä suoramyynnin maailmassa ja se hyppy tosiaan kannatti! Kuinka Alfons onnistui tekemään ensimmäisenä kuukautenaan myyjänä lähes 7000 euron palkan ilman aiempaa myyntikokemusta?