Sector Way Academylla koulutetaan huippuammattilaisia työhönsä

Sector Alarmilla kehittymiseen ja koulutukseen panostetaan poikkeuksellisen paljon. Jussi Honkonen vetää Sector Way Academya, vastaa koulutuksista ja arvostaa hyvää vuorovaikutusta: ”Keskustelemalla löytää asioita ja oivalluksia.”

- Sector Way Academy on yrityksen sisäinen koulutusorganisaatio, jonka tarkoituksena on tarjota koko henkilöstöllemme koulutusta, jotta työntekijät pystyvät toteuttamaan omaa päivittäistä työtehtäväänsä parhaalla mahdollisella tavalla ja kehittymään siinä, kertoo Jussi Honkonen, Sector Alarmin koulutus- ja kehittämispäällikkö.

Entinen ammattiupseeri ja SM-tason jenkkifutaaja valmentaa nykyään tamperelaista naisjoukkuetta ja vastaa Sector Alarmin Suomen työntekijöiden kehittämisestä ja kehittymisestä.

Useamman kerran viikossa Jussi hyppää Tampereen kotitoimistolta Helsingin junaan ja matkustaa pääkonttorille Pasilaan. Junamatkan aikana on samalla hyvä tilaisuus tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin.

- Olen luonteeltani älyttömän ekstrovertti höpöttäjä, Jussi nauraa.

Ulospäin suuntautuneesta luonteesta on hyötyä, kun Jussi kiertää kouluttamassa kenttäväkeä tai tekee koulutussuunnittelua yhdessä muiden maiden kollegojen kanssa.

- Sector Way Academyn parissa työskentelee päätoimisesti kymmeniä ihmisiä eri maissa. Seuraamme aktiivisesti, jos jossain syntyy koulutustarpeita ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti. Meidän tulee pystyä tuottamaan koulutuksia tarvittaessa hyvinkin tiukalla aikataululla.

Hyvä johtaminen, tyytyväiset työntekijät

Jussilla on pitkä kokemus kouluttamistyöstä etenkin opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

- Minua kiinnosti päästä luomaan Suomessa vasta vähän aikaa toimineen yrityksen koulutuskulttuuria ja kehittämään erilaisia koulutuksia. Halusin samalla oppia tuntemaan niitä lainalaisuuksia, mitkä pyörittävät ”siviiliyrityksen” arkea. Olen saanut oppia paljon liike-elämästä ja miten tällä puolella asiat toimivat.

Hyvän johtamisen ja esimiestyön merkitys on suuri yrityksestä tai organisaatiosta riippumatta. Esimiehen tekemä työ heijastuu moneen ihmiseen ja vaikuttaa merkittävästi yrityksen menestykseen.

Esimiesten kouluttaminen on tärkeä osa Jussin työtä.

- Etenkin kenttämyynnin esimiehissä on tosi monella eri kokemustaustalla olevia ihmisiä. Koulutuksissa on hyvä tilaisuus saada jokainen hyödyntämään aikaisempaa osaamistaan ja samalla saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen, saamaan aikaan hyviä tuloksia ja ennen kaikkea olemaan hyviä esimiehiä omille myyjille.

- Henkilöstökyselyn tulosten mukaan meidän työntekijämme ovat äärimmäisen tyytyväisiä lähiesimiehiinsä. Se on meille merkki siitä, että esimieskoulutus osuu oikeaan ja tuottaa hyvää laatua, Jussi kertoo.

Oppimiseen annetaan aikaa

Halu kehittyä on Sector Alarmille tärkeä asia – niin tärkeä, että se on yksi yrityksen arvoista. Työntekijöille se näkyy etenkin siinä, miten vahvasti jokaisen henkilökohtaista kehittymistä tuetaan. Henkilöstön toiveita myös kysellään ja kuunnellaan aktiivisesti.

- Pitää olla matala kynnys siihen, että jokainen voi tulla keskustelemaan koulutuksesta ja millaista tukea oman osaamisen kehittämiseen tarvitsee. Kaikkien pitää saada äänensä kuuluviin ja yhdessä pyritään löytämään ratkaisu tarpeisiin.

- Harvassa tämän kokoisessa yrityksessä on näin vahva koulutusorganisaatio ja halu panostaa ihmisten oppimiseen. Täällä siihen annetaan myös resursseja ja aikaa oppia työssä, Jussi korostaa.

Luovia ratkaisuja ja paljon keskustelua

Harrastukset ovat antaneet Jussille paljon ideoita ja apua myös koulutusten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Amerikkalaisen jalkapallon lisäksi miehen vapaa-aikaan kuuluvat lautapelit, piirtäminen ja maalaaminen.

- Joukkueurheilu antaa järjestelmällisyyttä ja tietoa ihmisten oppimiskyvystä, pelaaminen ja taideharrastukset taas antavat kykyä luoda ja soveltaa. Ihmisten kanssa on hyvä olla luova, aina ei tarvitse eikä kannata mennä vanhan kaavan mukaan, hän toteaa.

Keskusteleminen on Jussin koulutuksissa tärkeässä roolissa.

- Koulutuksissa pitää olla mahdollisimman paljon keskinäistä vuorovaikutusta. Pyrin koulutuksissa eroon powerpointeista – ne voivat toimia tukena, mutta eivät kuitenkaan ole oppimisen drivereita. Osallistujat vievät koulutusta eteenpäin ja heidän ehdoillaan mennään.

- Keskustelemalla löytää asioita ja oivalluksia. Koulutuksissa on erilaisia harjoituksia, joiden kautta saadaan ihmisiltä ideoita esiin. Kun kaikilla on mahdollisuus ilmaista itseään, myös oppimistulokset paranevat.

Koulutuspäivistä oivalluksia

Koulutuspäivän ideoiden, oivallusten ja uuden tiedon määrä on usein valtava. Sector Way Academyn koulutuksissa korostuu käytännönläheisyys, joten ”tietoähkyä” on Jussin mukaan myös helppo keventää, kun opittuja asioita saa kanavoitua arkityöhön – vaikka pidemmän ajan kuluessa.

- Jokaisen koulutuspäivän jälkeen pitäisi tulla tunne, että itse oivallettua tietoa on paljon ja halu päästä purkamaan se käytännön työhön.

- Kaikkea opittua ei tarvitse saada heti käyttöön, vaan moni asia voi jäädä hautumaan ja purkautuu pidemmän ajan kuluessa. On hienoa, jos ihminen vaikka kuukausia koulutuksen jälkeen huomaa, että nyt pääsee hyödyntämään päivittäisessä työssä sitä aiemmin opittua tietoa, Jussi painottaa.

 

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7. Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Ota yhteyttä