Vältä väärät hälytykset

Lue 9 helppoa vinkkiä

Vääriä hälytyksiä ei tarvitse pelätä, mutta voit kuitenkin vähentää niitä alla olevien vinkkien avulla.

1. Muista koodisi ja käytä avaimenperätunnistetta oikein

Suurin osa vääristä hälytyksistä johtuu siitä, että käyttäjä syöttää väärän koodin näppäimistöön tai käyttää avaimenperätunnistetta väärin. Voit estää vääriä hälytyksiä luomalla koodin, jonka jokainen perheenjäsen muistaa, mutta älä kuitenkaan käytä liian helposti arvattavaa koodia (kuten talosi numero). Jos muutat koodia, ilmoita siitä kaikille koodin käyttäjille. Suosittelemme pitämään luetteloa hälytysjärjestelmän käyttäjistä, jolloin varmasti muistat kertoa kaikille muutoksista. Kun käytät avaintunnistetta tai näppäimistökoodia, odota aina poiskytkennän kuittausääntä (yksittäinen kuittausääni) ennen kuin siirryt peremmälle taloon. 

2. Hyödynnä hälytysjärjestelmän lemmikkiasetusta 

Hälytysjärjestelmän murtosuojausta kannattaa käyttää, vaikka kotona olisi lemmikkieläimiä.  Kun liiketunnistimen lemmikkieläinasetus on päällä, lattiatasossa liikkuvat, alle 20 kg painavat lemmikit voivat liikkua tilassa aiheuttamatta hälytystä. Isompien lemmikkien kanssa kannattaa käyttää murtosuojauksen kotona –tilaa. Jos lemmikit aiheuttavat toistuvasti vääriä hälytyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä Sector Alarmin asiakaspalveluun. 

3. Varmista että kaikki ikkunat ja ovet ovat kiinni 

Tyhjillään olevan kodin ikkunoiden ja ovien kiinni pitäminen on fiksua, mutta sen lisäksi se auttaa estämään vääriä hälytyksiä. Ennen kuin kytket kodin hälytysjärjestelmän päälle, varmista, että kaikki ikkunat ja ovet ovat kiinni. Ennen kuin avaat ikkunan tai oven, kytke järjestelmä pois päältä.

4. Ohjeista vieraita ja perheenjäseniä 

Minimoidaksesi väärät hälytykset, varmista, että kodissasi oleilevat perheenjäsenet ja vieraat osaavat kytkeä hälytysjärjestelmän päälle ja pois päältä. Muista opettaa kotisi hälytysjärjestelmän käyttö myös lapsenvahdille, kodin siivoojalle, koiran ulkoiluttajalle ja muille säännöllisille vierailijoille. Varmista, että kaikki kodin asukkaat tietävät hälytys- ja vahvistuskoodinsa, ja että heillä on hälytyskeskuksen puhelinnumero tallennettuna siltä varalta, että hälytys laukeaa vahingossa.

5. Tarkkaile liiketunnistimien lähellä liikkuvia esineitä 

Lemmikit aiheuttavat vääriä hälytyksiä, mutta samoin tekevät myös väärissä paikoissa olevat esineet. Jos saat väärän hälytyksen liiketunnistimista, tarkasta liiketunnistimen lähelle olevat esineet. Kun esimerkiksi kotisi lämmitys tai ilmastointi kytkeytyy päälle, se voi puhaltaa verhoja tai kasvien lehtiä liiketunnistimen suojaamalle alueelle, ja aiheuttaa hälytyksen. Helium-ilmapallot aiheuttavat paljon vääriä hälytyksiä, joten pidä ilmapallot sidottuina alueella, jota liiketunnistin ei suojaa. Varmista myös, että liiketunnistimen päällä ei ole hämähäkinseittejä ja hyönteisiä.

6. Vaihda paristot säännöllisesti 

Hälytysjärjestelmäsi tai Sector Alarmin asiakaspalvelu ilmoittaa sinulle, kun joku hälytysjärjestelmän laitteista kaipaa paristonvaihtoa. Langattomien hälytyslaitteiden paristot kestävät useamman vuoden, mutta väärät hälytykset voivat lyhentää paristojen käyttöikää merkittävästi. Vaihda paristot mahdollisimman pian ilmoituksen saatuasi, sillä säännöllinen paristojen vaihtaminen voi estää vääriä hälytyksiä.

7. Huomioi sääilmiöt

Kovat tuulet, myrskyt tai jopa lämmin sää voivat aiheuttaa väärän hälytyksen. Jos tapanasi on jättää kotisi ikkunat auki kuumalla tai kostella ilmalla, verhoja/kaihtimia heilutteleva kevytkin tuuli voi aiheuttaa liikettä, joka johtaa hälytykseen. Huomio siis sään vaikutus hälytysjärjestelmäsi toimintaan.

8. Muista käyttää liesituuletinta

Muista kytkeä liesituuletin päälle tarpeeksi suurelle teholle heti kokkailun aloitettuasi. Liesituuletin estää höyryn kertymisen ja auttaa näin välttämään turhia palohälytyksiä.

9. Ilmoita vaurioituneesta tai viallisesta laitteesta

Noin 70 prosenttia hälytysjärjestelmän lähettämistä vääristä hälytyksistä johtuu käyttäjien virheistä. Jos kuitenkin epäilet väärän hälytyksen johtuvan kotisi hälytysjärjestelmän toimintahäiriöstä, ota meihin välittömästi yhteyttä. Sector Alarmin edustaja tarkastaa mielellään hälytysjärjestelmäsi toiminnan.

Kaikista tärkein vinkki

Paras tapa estää vääriä hälytyksiä on käyttää kodin hälytysjärjestelmää säännöllisesti. Kun kodin asukkaat käyttävät hälytysjärjestelmää päivittäin rutiininomaisesti, he tottuvat käyttämään sitä ja vääriä hälytyksiä tulee vähemmän.

Estä väärät hälytykset

Sector Alarmin
älykoti

Älykotiratkaisuja kotiisi Älykotiratkaisuja kotiisi
Sector Alarm hälytyskyltit ja -tarrat
Sector Alarm hälytyskyltit ja -tarrat
Ensimmäinen pelote tunkeilijoiden pysäyttämisessä
HD-valvontakamera ulkokäyttöön
HD-valvontakamera ulkokäyttöön
Liiketunnistimen aktivoimat ilmoitukset
Älypistorasiat
Älypistorasiat
Sytytä ja sammuta valaisimet
Sisätilojen HD-valvontakamera
Sisätilojen HD-valvontakamera
Pidä kotiasi silmällä missä tahansa oletkin
Ovikello HD-videokameralla
Ovikello HD-videokameralla
Tarkista kuka on ovellasi olitpa itse missä tahansa
Digitaalinen Yale Doorman -älylukko
Digitaalinen Yale Doorman -älylukko
Lukitse/avaa ovi etänä
Savuilmaisin
Savuilmaisin
Säästä arvokkaita sekunteja
180° HD-videokamera
180° HD-videokamera
Näe, kuuntele ja keskustele kotona olevien kanssa
Vesi-ilmaisin
Vesi-ilmaisin
Havaitse vesivuodot välittömästi