Myyjästä päälliköksi - Sector Alarmilla on mahtavat etenemismahdollisuudet

Antti Lahnajärvi aloitti armeijan jälkeen myyjänä Sector Alarmilla, eteni pian tiiminvetäjäksi ja sparraa nyt myyntipäällikkönä tiimiään hyviin suorituksiin: ”Ehdottomasti parasta on se, kun näkee muiden onnistumisia ja tietää, että on ainakin jonkin verran tukenut sitä.”

Alkuvuodesta 2017 Antilla oli intti ohi ja seuraava askel pohdinnassa, kun hän rekrytointimessuilla törmäsi Sector Alarmiin.

- Firman edustaja moikkasi niin iloisesti, että menin katsomaan, mikä on homman nimi. Selvisi, että yritys haki tekijöitä erityisesti myyntityöhön, myymään hälytyspalveluita. Jätin cv:ni ja pääsin haastatteluun. Kävin muutamissa muissakin haastatteluissa ja kontrasti niihin oli iso - Sector Alarm suhtautui työnhakijaan niin asiallisesti ja ystävällisesti. Olin ihan valmis töihin haastattelun jälkeen, Antti muistelee.

Vielä silloin Antti tuskin osasi aavistaa, että saman vuoden lopussa hän olisi jo aloittamassa työt Sector Alarmin kenttämyyntipäällikkönä – tulosvastuullisena tiimin esimiehenä.

Innostus näkyi myyntituloksissa

Lukion jälkeen varusmiespalvelus oli antanut Antille hyvää miettimisaikaa tulevaisuuden suunnitelmille ja armeijan johtajakoulutuksessa omat tavoitteet olivat alkaneet selkiytyä.

- Huomasin, että johtaminen on sitä mitä haluan, oma juttuni. Jostain keksin myös, että haluan oppia myymään ja kehittyä siinä. Ajattelin, että siinä on taito, jonka haluan hallita.

Kehittymishalu ja hyvä draivi näkyivät jo Antin ensimetreillä hälytyspalveluiden myyjänä.

- Lähti todella vauhdikkaasti myynti. Olin niin innoissani. Meillä oli, ja on edelleen, niin hyvä ympäristö ja hyvä pohja myynnille. Oli ihan mahtavaa myydä ja innostus näkyi tuloksissa, Antti kertoo.

Myyjänä Antti työskenteli ympäri pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata kenttämyyntipäällikkö Johannes ”Jokke” Salmisen joukoissa.

- Jokke tuki minua, otti sisälle hommaan ja kertoi koko ajan miksi tekee mitäkin ja mitkä tavoitteet ohjaavat tekemistä eri tilanteissa. Pääsin samalla näkemään tiimin pyöritystä. Pyysin lisävastuuta ja sainkin sitä tiiminvetäjänä. Jokke luotti ja antoi mahdollisuuden näyttää mihin pystyn, Antti kiittää.

Koulutusta ja kova halu kehittyä

Loppusyksystä Sector Alarm haki Turkuun uutta kenttämyyntipäällikköä. Antilla oli jo vahvaa näyttöä myynnistä ja tiimin vetämisestä sekä ennen kaikkea kova halu kehittyä ja menestyä.

- Kun kuulin saavani paikan, se tuntui todella hienolta! Olin tehnyt sitä kohti töitä jo pitkään ja tiesin että pääsen elementtiini Turussa. Tuntui myös hyvältä kun huomasi tekevänsä töitä ympäristössä missä kova työ ja hyvä asenne palkitaan, Antti sanoo.

Ensimmäiset viikot uudessa tehtävässä sujuivat perehdytyksen merkeissä.

- Alkuvaiheen perehdytyksessä oli teoriaa ja konkretiaa hyvässä suhteessa. Todella kattavasti tuli kaikki, mitä tarvitaan omaan ammatilliseen kehittymiseen. Ja toisten myyntipäälliköiden suhtautuminen oli lämmintä ja ymmärtäväistä. Jokainen tsemppasi ja opetti tosi ahkerasti ja jakoi kaikkea mitä oli oppinut. Isoin oppi itselleni tuli kyllä siitä, kun olin puoli vuotta saanut seurata Johanneksen työskentelyä. Siitä iso kiitos, Antti painottaa.

Kenttämyyntipäälliköiden koulutus on jatkunut pitkin matkaa muun muassa Sector Way Academyn valmennus- ja johtamiskoulutuksilla.

- Kaikki koulutus on tukenut omaa kehittymistä todella paljon, Antti toteaa.

Kipinä syttyy joka päivä

Vuoden mittaan Antille on rakentunut oma rutiini. Työpäivä alkaa lenkillä, salilla tai nyrkkeilyllä. Sitten on aika oppia jotain uutta. Sector Way Academyn kouluttajalta Tero Nykäseltä Antti oppi, että omaa kehittymistä täytyy pitää yllä, ihan päivittäin.

- Pyrin joka päivä löytämään netistä tai kirjoista jotain uusia juttuja tai kertaamaan vanhaa. Kehittyminen motivoi itseäni eniten. Se saa kipinän syttymään joka päivän alussa ja olen aina ihan liekeissä, kun tulen toimistolle. Pyrin kaikkeni antamaan, että sama liekki tarttuu tiimiin: että kaikki lähtevät innolla kentälle ja tarmolla tekemään. Haluan myös oppia tuntemaan omat työntekijäni niin hyvin, että tiedän, mikä asia ketäkin motivoi työssä, Antti pohtii ja jatkaa:

- Tavoitteeni on antaa mahdollisimman hyvät olosuhteet onnistumiselle. Kaikki onnistuvat tasapuolisesti eikä kukaan jää ulkopuolelle ryhmähengestä ja onnistumisista.

Tärkeä oppi on Antin mukaan myös se, että tiimin vetäjällä on suuri vastuu tiimin tunnelmista:

- Kaikki lähtee siitä, joka on äänessä eniten. Niin hyvä kuin huono fiilis tarttuu, joten vaikka itselläni olisi huonompi päivä, on tärkeää pitää hyvä tsemppi yllä. Ja kun hyvä fiilis tarttuu, se tarttuu nopeasti tiimille ja kohta ollaan tiivis porukka, joka menee todella korkealle ja lujaa.

Tiimin onnistuminen on paras tunne

- Haluan painottaa sitä, että tuntuu ihan uskomattomalta onnelta, että on päätynyt just tähän firmaan. Täällä on magee kulttuuri, kaikki tsemppaavat toisiaan, kaikilta voi kysyä eikä kukaan suutu, jos kysyy. Ihan mahtava työympäristö ja tosi hyvä työnantaja, Antti hehkuttaa.

Antti on kotiutunut hyvin uuteen kotikaupunkiinsa ja kenttämyyntipäällikön työhön.

- Turku on kaupunkina todella ihana, rauhallinen ja kaunis, ja ihmiset ovat mukavia. Ja työ oli juuri sitä mitä odotin ja enemmänkin. Tiiminvetäjänä sain hyvän perustuntuman, miten johtamista kannattaa tehdä myyntitiimissä. Nyt pääsen vielä enemmän treenaamaan johtamista ja se on ollut erittäin palkitsevaa, hän kertoo.

Kaikkein palkitsevinta on kuitenkin oman tiimin menestys.

- Nykyisessä työssä ehdottomasti parasta on se, kun näkee muiden onnistumisia ja tietää, että on ainakin jonkin verran tukenut sitä. Kun omat työntekijät onnistuvat, se on mahtava tunne, Antti kuvailee.

 

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7.

Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Ota yhteyttä