Helpota arkea älylukolla ja älypistorasioilla – ja hallitse kotia kännykällä

Monet suomalaiset pyörittävät arkeaan jo sujuvasti mobiilisovellusten kautta. Nyt kännykällä voi ohjailla myös kodin toimintoja. Lisäapulaisina toimivat älylukot ja -pistorasiat.

 

Mitä kaikkea tänään olet hoitanut kännykällä? Aivan. Puhelimesta on tullut huomaamatta käden jatke, jolla selvitämme pankkiasiat, tilaamme perheelle ruokaa, sekä maksamme parkkimaksut ja bussiliput.

 

Helppokäyttöinen mobiilisovellus ja Omat sivut -verkkopalvelu kuuluu olennaisena osana myös Sector Alarmin tarjoamaan hälytysjärjestelmään. Käytännössä kaikki kodin turvalaitteet on yhdistettävissä kännykkään, josta voit tarkkailla kotiasi, vaikka olisit maapallon toisella puolella.

 

Mobiilisovelluksen ja kameratunnistimen avulla voit ottaa kuvia kodin sisätiloista ja tarkastaa vaikka, mitä lemmikit puuhaavat töissä ollessasi. Näet myös puhelimesta, milloin perheenjäsenet ovat saapuneet kotiin. Pystyt tarkkailemaan huoneiden lämpötiloja tai kytkemään kodin hälytysjärjestelmän päälle tai pois muutamalla napautuksella.

 

 

Älykkäät laitteet lisäävät kodin turvaa

 

Sector Alarmin aloituspakettiin kuuluvista älypistorasioista on tullut lyhyessä ajassa asiakkaiden suosikkeja. Älypistorasioita on mahdollisuus ohjailla myös mobiilisovelluksella. Kukapa ei olisi kotoa lähtiessään murehtinut, jäikö kahvinkeitin tai silitysrauta sittenkin päälle. Enää ei tarvitse kääntyä takaisin tarkistamaan, sillä älypistorasioista saa napsautettua virrat pois kännykän kautta. Älypistorasiat lisäävät kodin turvallisuutta.

 

Toiminto onnistuu myös toisinpäin. Kotipihaan illalla palatessa on mukava sytyttää kotiin valo jo valmiiksi, jotta ei tarvitse astella pimeään taloon.

 

Kotiin palaamista helpottaa myös Yale Doormanin älylukko, joka avautuu numerokoodilla ja kytkee samalla hälytyksen pois.

 

- Erityisen kätevä älylukko on lapsiperheissä, jolloin koululaisten ei tarvitse kantaa mukana kotiavaimia, vaan he pääsevät kotiin koodin näppäilemällä. Ja jos tämä ei jostain syystä onnistu, vanhemmat voivat avata oven etänä puhelimellaan, neuvoo Sector Alarmin asentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski.

 

Älylukko on todettu toimivaksi myös silloin, kun remonttimiehen tai vaikka loma-asunnon vuokralaisen on päästävä asuntoon.

 

- Älylukon voi ohjelmoida aukeamaan tietyllä numerosarjalla vaikka vuorokauden ajan, jonka jälkeen koodia voi vaihtaa. Näin ei tarvitse pelätä, että avausnumero jää vieraiden käsiin.

Nainen käyttämässä sovellusta

Omat sivut ja Sector Alarm -mobiilisovellus

Sector Alarm -mobiilisovelluksella ja Omat sivut -verkkopalvelussa voit pitää kotiasi silmällä mistä tahansa. Niiden avulla voit kytkeä hälytyksen päälle ja pois, tarkistaa tapahtumat ja saada ilmoituksen, kun lapsesi saapuvat koulusta.

 

Omat sivut –verkkopalvelu ja Sector Alarm -sovellus sisältyvät hälytyspalveluumme. Lataa maksuton mobiilisovellus App Storesta, Google Playsta tai Windows Phone Storesta.

 

Ota kuva kotoa

Ota kuva kotoa, kun olet itse poissa. Sector Alarm –mobiilisovelluksessa voit ottaa kuvia kodin sisätiloista. Toiminnallisuus on mahdollista uusimmissa kameratunnistimissa*, kun hälytysjärjestelmä on aktivoitu kokonaan (poissa-tila) ja liiketunnistimet ovat päällä.

 

Kuvia voivat ottaa vain hälytysjärjestelmän pääkäyttäjä tai omistaja. Jos kamerasi tukee toiminnallisuutta, Sector Alarm –sovelluksen aloitusnäkymässä olevassa laitelistauksessa näkyy ”kamera”. Valitse haluamasi kamera ja ota kuva. Kuvat ovat nähtävillä sovelluksessa rajoitetun ajan.


*1.4.2020 jälkeen asennetut järjestelmät

Älypistorasia

Älypistorasiat – turvallisuutta ja mukavuutta elämään

Eikö olisikin mukavaa palata valaistuun kotiin? Kotihälytysjärjestelmään liitettyjen älypistorasioiden avulla voit hallita sähkölaitteita helposti Omien sivujen tai mobiilisovelluksen avulla, silloinkin kun olet itse poissa kotoa. Voit myös ohjata älypistorasioiden toimintaa Omilta sivuilta ajastimen avulla ja vaikkapa sytyttää kotisi valot päälle halutessasi.

 

Älypistorasiat tuovat turvallisuutta, mukavuutta ja jopa ripauksen luksusta arkeen: mikä onkaan mukavampaa kuin ajastaa kahvinkeitin käynnistymään niin, että voit herätä kahvin tuoksuun tai sytyttää eteiseen valot jo kotimatkalla.

 

Mahdollisen hälytyksen varalta voit myös aktivoida älypistorasiat siten, että kotisi valot syttyvät murron tai tulipalon yhteydessä.

 

Mikä tärkeintä, älypistorasiat auttavat suojaamaan kotia. Kodin pienet ja suuret sähkölaitteet ovat välttämättömiä arjen sujumisen kannalta. Samalla niissä piilee paloriski, jos esimerkiksi kahvinkeitin unohtuu päälle tai pyykkikone jää yksin pyörimään. Älypistorasioiden avulla voit pienentää riskiä: vaikka et itse ole kotona, voit varmistaa mobiilisovelluksesta tai Omilta sivuilta, että sähkölaitteet on sammutettu ja tarvittaessa katkaista virran laitteesta.

Älylukko – avaa lukitus ja kytke hälytys pois yhtä aikaa

Ei enää huolta kadonneista ja kotiin unohtuneista avaimista. Kun yhdistät Yale Doorman –älylukon hälytysjärjestelmääsi, kotiovi aukeaa käyttämällä koodia ja hälytys kytkeytyy samalla pois päältä.

 

Tyttö käyttämässä älylukkoa

Älylukko apuna

Tarvitsenko enää kotiavaimia, jos ulko-oveeni asennetaan älylukko?

 

Et välttämättä enää tarvitse jokapäiväisessä käytössä kotiavaimia. Älylukon ideana on nimenomaan helppous: riittää, kun näppäilet oveen koodin. Älylukon ansiosta sinun ei tarvitse enää murehtia kadonneita tai unohtuneita avaimia tai miettiä vara-avaimelle piilopaikkaa. Voit myös avata oven etänä Sector Alarmin puhelinsovelluksen avulla.