Sector Alarmin tietosuojalausunto

Lue lisää tietosuojakäytännöstämme.

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tässä tietosuojalausunnossa kerrotaan, mitä henkilötietoja Sector Alarm kerää ja kuinka käytämme niitä.

Sector Alarm käyttää henkilötietojasi pyyntöjen käsittelemiseen ja sopimusvelvoitteidensa täyttämiseen koskien hälytyspalveluita ja hälytysjärjestelmävälineiden vuokrausta sekä muita sovittuja lisäpalveluita.

Tämä käsittää henkilötietojen käsittelyn, jonka tarkoituksena on tunnistaa asiakas ja ottaa yhteyttä häneen, yhteyshenkilöön tai muuhun asianomaiseen, hälytyslaitteiden ja valinnaisten lisäpalveluiden asentamisen, palvelun ja huollon, hälytystilanteiden valvonnan ja muut lisäpalvelut sekä palvelun räätälöinnin. Tietoja käytetään myös varmistamaan, että ulkopuoliset eivät pääse käsiksi palvelun tietoihin ja toiminnallisuuksiin. Lisäksi Sector Alarm voi käyttää tietoja parantaakseen ja kehittääkseen nykyisiä ja uusia palveluita sekä lähettääkseen vastauksia pyyntöihisi, tietoja, uutisia ja tarjouksia Sector Alarmilta, ellet erikseen valitse, ettet halua vastaanottaa tällaisia viestejä. Lisäksi Sector Alarm pyytää henkilötunnuksen tai yritys- ja yhteisötunnuksen ja tarkistaa luottotiedot ennen asiakassuhteen aloittamista.

Yhteenveto Sector Alarmin käsittelemistä henkilötiedoista:

Nykyiset asiakassuhteet:

  • Nimi, syntymäaika tai Y-tunnus, asiakasnumero, puhelinnumero ja sähköpostiosoite tai ‑osoitteet sekä yhteyshenkilö(t) ja mahdollisesti näiden yhteystiedot.
  • Hälytysjärjestelmän asennuskohteen osoite, numero, paneelityyppi ja hälytysjärjestelmän laitteiden sijainti, käyttäjän nimi, salasana ja koodi sekä hinta ja laskutustiedot.
  • Hälytysjärjestelmän käyttö, päälle- ja poiskytkentä mukaan lukien, käytetyt komennot ja niiden suorittajat (koodi), tieto hälytyksen päällekytkennästä varmistuskuvineen tapahtumista sekä seuranta.
  • Tiedot sopimuksesta, muutoksista omistajuudessa, asennuksesta, palvelusta, huollosta ja yhteydenpidosta asiakkaan kanssa sähköpostitse, yhteydenottolomakkeella, tekstiviestitse, chat-palvelun kautta ja puhelimitse ja joissain tapauksissa tiedot puheluiden tallennuksesta.
  • Integroitujen lukkojen ja älypistorasian säädinten hallinta (jos nämä on asennettu asiakkaalle).

Muut pyynnöt:

  • Jos lähetät meille sähköpostitse, yhteydenottolomakkeella tai chat-palvelussa yleisiä pyyntöjä, käsittelemme antamasi tiedot, jotta voimme vastata sinulle ja seurata pyyntöäsi.
  • Tarjouspyyntöjen yhteydessä käsittelemme seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika tai Y-tunnus, asiakasnumero, yhteyshenkilö(t), puhelinnumero ja sähköpostiosoite tai ‑osoitteet sekä luottotiedot.

Sector Alarm käsittelee tietoja siinä määrin, kun tarkoitus vaatii. Tämän jälkeen tiedot poistetaan tietoturvallisesti, paitsi mikäli tiedot ovat nimettömiä tai mikäli niiden säilyttämiselle on muu oikeusperuste. Sector Alarm ei käytä henkilötietoja tehdäkseen täysin automatisoituja päätöksiä.

Sector Alarmin käsittelemät henkilötiedot tulevat pääosin sinulta tai hälytysjärjestelmän käyttäjiltä, joille olet antanut käyttöoikeuden, tai muilta yhteyshenkilöiltäsi. Jotkut tiedot tulevat meiltä tai Sector Alarmin yhteistyöyrityksiltä, jotka avustavat Sector Alarmia asennuksissa, käyttöönotoissa, luottotietojen tarkistuksissa, asiakaspalvelussa ja seurannassa, laskutuksessa, palveluiden kehittämisessä sekä IT-palveluiden toimittamisessa. Nämä yritykset käsittelevät henkilötietojasi meidän puolestamme siinä rajoitetussa tarkoituksessa, joka on heille pakollinen avun antamiseksi voimassaolevien tietojenkäsittelysopimusten mukaisesti. Henkilötietojasi ei luovuteta toisille tahoille, ellet ole antanut tähän suostumustasi, esimerkiksi etu- tai bonusohjelman puitteissa, tai ellei Sector Alarm ole lakisääteisesti velvoitettu antamaan tietoja. Antamalla jäsennumerosi tai vastaavan, yhteistyökumppanuuden etuihin oikeuttavan, tunnisteen meille hyväksyt, että tieto Sector Alarmin asiakkuudesta ja palvelumaksun suuruudesta välitetään etuja tarjoavan yhteistyökumppanin asiakasrekisteriin.

Asiakkaan henkilötiedot säilytetään ja käsitellään EU/ETA-alueella tai kolmannessa maassa EU:n vakiosopimusten sekä sovellettavien yksityisyyden suojaa koskevien lakien mukaisesti.

Oikeusperusteena henkilötietojesi käsittelemiselle on asiakassopimusten ja sovittujen lisäpalveluiden suorittaminen sekä pyyntöjesi selvittäminen ennen sopimuksen solmimista. Muiden pyyntöjen kohdalla oikeusperusteena on suostumuksesi tai lakisääteinen oikeutettu etu.  Sector Alarmin arvion mukaan lakisääteinen oikeutettu etu on yhtiön markkinoinnin, uutiskirjeiden ja tiedotteiden lähettäminen asiakkaille ja asianosaisille sekä pyyntöihin vastaaminen ja niiden seuranta. Voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista ja peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn. Tämä voi kuitenkin rajoittaa Sector Alarmin kykyä toimittaa sovittuja palveluita ilman, että tämä on Sector Alarmin puolelta sopimusrikkomus.

Sinulla on oikeus nähdä, oikaista ja poistaa henkilötietojasi. Sinulla on myös oikeus rajoittaa ja vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen eli oikeus saada omat Sector Alarmille antamasi henkilötiedot, joita käsitellään sähköisesti. Voit saada tiedot suoraan itsellesi tai pyytää, että ne toimitetaan toiselle toimittajalle/rekisterinpitäjälle. Ellei toisin pyydetä, tiedot toimitetaan yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen. Jotta voit käyttää oikeuksiasi, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojalausunnon lopusta.

Jos koet, että Sector Alarmin henkilötietojen käsittely loukkaa yksityisyyttä koskevaa lainsäädäntöä, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Nämä tiedot saattavat muuttua, jos palvelumme tai yksityisyyttä koskeva lainsäädäntö muuttuu. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina verkkosivuiltamme osoitteesta www.sectoralarm.fi.

Verkossa ja sovelluksessa käytettävien Omat Sivut ‑palveluiden ehdoista säädetään erillisessä sopimuksessa. Evästekäytäntömme koskee Sector Alarmin verkkosivuja.

Tietosuojalainsäädännön mukainen palveluntarjoaja ja rekisterinpitäjä on Sector Alarm Oy, Y-tunnus: 0667761-0. Puhelin 0207 345 000. Osoite: Valimotie 21, 00380 Helsinki. Sähköposti: asiakaspalvelu@sectoralarm.fi