Täältä alkaa moni kodin vesivuoto

Monen vesivuodon alkulähde on kotona, keittiön allaskaapissa. Katso video, miten vuoto havaitaan ennen kuin se ehtii aiheuttaa vahinkoa.

Vesivuoto on yleinen ja ikävä vahinko kodeissa. Usein se alkaa keittiön tiskipöydän allaskaapista, jossa vuotava putkiliitäntä saattaa tiputella vettä pikkuhiljaa, asukkaan sitä huomaamatta. Kun vuoto ehtii edetä pidemmän aikaa, sen seurauksena voi olla merkittävää vaivaa ja isot kustannukset.

 

Riskipaikkoja allaskaapissa ovat veden tulo- ja poistoputket sekä tiskikoneliitännät. Jos liitäntä pettää, vesi alkaa vuotaa kaapin taakse, jossa se pääsee etenemään rauhassa, ilman että vuotoa huomataan. Riskiä lisää, jos allaskaappi on täynnä tavaraa näköesteenä. Liian täysi kaappi voi myös aiheuttaa vesivuotoja, jos putkiliitokset liikkuvat ja löystyvät tavaroiden painamina.

 

Vesivahti valvoo vuotojen varalta

Vesivuodon varhainen havaitseminen on tärkeää ja jatkuvasti valvova vesivuotohälytin on siihen korvaamaton apu. Marketeissa myydään vesivuotovahteja, jotka hälyttävät paikallisesti. Vesivuodon sattuessa vuotovahti antaa äänimerkkejä, jolloin vuoto voidaan huomata, jos asukkaat ovat itse paikalla.

 

Sector Alarmin kotihälytysjärjestelmän vuotohälyttimet on yhdistetty hälytyskeskusvalvontaan. Kun hälytin saa kosketuksen veteen, se antaa hälytyksen hälytyskeskukseen. Yhteys hälytyskeskukseen on erityisen tärkeää silloin, kun asukkaat ovat poissa kotoa, jotta vesivuotoon ehditään reagoida ajoissa, ennen kuin suurta vahinkoa pääsee tapahtumaan.

 

Näin se toimii: Kodin hälytysjärjestelmän vesi-ilmaisimessa on lähetinosa, joka asennetaan esimerkiksi keittiön kaapin sisäpuolen seinään. Lähettimeen liitetään noin metrin pituinen tunnistinjohto. Jos putket tai liitännät pettävät ja tunnistinjohto joutuu kosketuksiin veden kanssa, se antaa hälytyksen hälytyskeskukseen.

 

Nainen pesemässä pyykkiä

11 keinoa suojata koti vesivahingoilta

Suomessa tapahtuu keskimäärin sata vesivahinkoa päivässä. Syy vahinkoihin löytyy usein ikääntyvistä putkistoista, huonosti tehdyistä liitoksista tai vettä käyttävien laitteiden vioista. Vuotojen ennakointi ja nopea havaitseminen on tärkeää, jotta vältytään suuremmilta vahingoilta.

Asentaja asentamassa vesi-ilmaisinta

Vesivahingoissa aika on rahaa: vesi-ilmaisin havaitsee vuodot ajoissa

Vesivahinkoja sattuu ja tapahtuu, mutta niihin voi kuitenkin varautua jo ennakolta. Kodin hälytysjärjestelmään liitettävä vesi-ilmaisin hälyttää joutuessaan kosketuksiin veden kanssa ja auttaa minimoimaan vuotovahingot.

Muut aihealueet

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7.

Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!