Digitaalinen älylukko helpotti Marin perheen arkea

Digitaalinen älylukko helpotti Marin perheen arkea

Julkaistu: elokuuta 02, 2023 Kirjoittaja  Outi Potila

Kun perheeseen kuuluu kaksi kodin ulkopuolella työssäkäyvää aikuista, ja kaksi aktiivista lasta, arki voi toisinaan olla melko hektistä. Pääkaupunkiseudulla asuvan Marin perhe halusi helpottaa arkea digitaalisella älylukolla, joka yhdistettiin jo aiemmin kotiin asennettuun Sector Alarmin hälytysjärjestelmään.

Kun Marin esikoistytär aloitti koulutien, vanhemmilla oli melkoinen huoli. Liikkuvainen tyttö lähti kyllä itsenäisesti aamulla kouluun, mutta omakotitalon terassin ovi saattoi jäädä pieneltä koululaiselta aamun trampoliinihyppelyiden jälkeen apposen auki. Koulun jälkeen tyhjillään olevaan kotiin saattoi tulla tyttären vanavedessä lauma kavereita, ja vaaratilanteiltakaan ei aina vältytty, kun koululaiset alkoivat kokkailemaan välipalaa.

 

Ensin kotiin asennettiin hälytysjärjestelmä

Kuin tilauksesta Marin ovikelloa soitti elokuisena iltana Sector Alarmin myyjä.

- Olin aina luullut, että kodin hälytysjärjestelmän hankitaan, jos kotona on kalliita tauluja tai muuta arvokasta, ja yllätyin, kun kuulin mitä kaikkea hyötyä siitä olisi ihan tavalliselle perheelle, Mari kertoo.

Marin perhe tilasi hälytysjärjestelmän, ja järjestelmä räätälöitiin asennusvaiheessa erityisesti kodin paloturvallisuutta silmällä pitäen.

- Oli kyllä huomattavan paljon turvallisempi olo lähteä töihin, kun tiesin että Sector Alarmin hälytyskeskuksessa reagoidaan kaikkiin meiltä tuleviin hälytyksiin välittömästi.

Hälytysjärjestelmää tuli testattua heti asennuksen jälkeen ruuanlaiton yhteydessä, kun liha pääsi palamaan pannulla, ja savunkäry aiheutti palohälytyksen.

- Soitto hälytyskeskuksesta tuli ennen kuin ehdin kävellä näppäimistön luo eteiseen, että olihan se uskomattoman nopeaa toimintaa, Mari kehuu.

Perheen aikuiset tykkäävät erityisesti hälytysjärjestelmän helppokäyttöisestä mobiilisovelluksesta. Vanhemmat voivat olla töissä rauhassa tai hoitaa muita askareita tietäen, että he saavat puhelimeensa ilmoituksen, kun hälytysjärjestelmä menee päälle tai kytketään pois päältä. Ilmoitus viestii vanhemmille, että lapsi on lähtenyt kouluun tai turvallisesti palannut koulusta kotiin. Se ei ainoastaan helpota arkea, vaan myös lisää turvallisuuden tunnetta ja antaa mielenrauhan. Ja voipa Sector Alarmin sovelluksesta tarkistaa senkin, että kaikki kodin ulko-ovet ovat suljettu, kun lapsi on aamulla lähtenyt kouluun.

 

Halusimme myös digitaalisen älylukon

- Meillä käynyt Sector Alarmin myyjä kertoi myyntitilanteessa mahdollisuudesta liittää hälytysjärjestelmään digitaalinen Yale Doorman -älylukko, mutta lukon hinta vähän mietitytti, ja ajatus jäi hautumaan, Mari kertoo.

Käyttökokemus kodin hälytysjärjestelmästä vakuutti kuitenkin nopeasti perheen aikuiset, ja digitaalinen Yale Doorman -älylukko tilattiin täydentämään hälytysjärjestelmää vielä saman syksyn aikana.

- Olihan se aika kallis hankinta, mutta toisaalta hinta sisältää lukon asennuksen ja erittäin kattavan huollon ja takuun. Ja koko perhe rakastaa älylukkoa joka euron edestä, se on niin huoleton, Mari nauraa.

Lukon asennuksen yhteydessä Sector Alarmin asentaja koulutti kaikki perheenjäsenet käyttämään Yale Doormania. Lapset saivat keksiä älylukon avaimena toimivan numerosarjan, joka olisi helppo muistaa, mutta kuitenkin tarpeeksi turvallinen.

- Samalla tuli käytyä lasten kanssa opettavainen keskustelu salasanojen turvallisuudesta, ja siitä, miksi avainkoodiksi ei kannata laittaa esimerkiksi 123456 tai 00000, Mari nauraa.

Tällä hetkellä koko perhe käyttää samaa avainkoodia, vaikka kaikille voisi luoda myös omat henkilökohtaiset avainkoodit. Toisinaan iltapäivisin lasten seuraksi saapuville isovanhemmille on luotu oma avainkoodi, ja myös yli 80-vuotiaat isovanhemmat osaavat käyttää helppokäyttöistä älylukkoa vaivatta.

- Älylukon avainkoodia vaihdetaan säännöllisesti, ja sen vaihtaminen Sector Alarmin sovelluksessa käy helposti, Mari kertoo.

 

Vara-avaimia ei tarvitse enää piilotella pihapiiriin

Marin mielestä digitaalisessa älylukossa on parasta avaimettoman elämän tuoma stressittömyys jokaiselle perheenjäsenelle. Vara-avaimia ei tarvitse enää piilotella pihapiiriin, kun avaimia ei enää tarvita.

- Kukaan ei enää kadota tai unohda avaimia. Eikä kukaan ole enää myöhässä ainakaan sen takia, että ei kotoa lähtiessä löytänyt avaimia, Mari nauraa.

Ja jos tilapäinen muistikatkos yllättää, ja 6-numeroinen numerosarja ei muistu ulko-ovella mieleen, lukon voi aukaista etänä vaikka työpaikalta käsin Sector Alarmin sovelluksen avulla.

- Emme myöskään tarvitse enää hälytysjärjestelmään kuuluvia avaimenperätunnisteita, koska hälytysjärjestelmä menee pois päältä samalla kun avaamme älylukon. Tämä on vähentänyt myös vahingossa aiheutettujen hälytystysten määrää, Mari kertoo.

Yale Doorman -älylukolla voi myös laittaa hälytykset päälle kotoa lähtiessä, mutta Marin perheenjäsenet käyttävät hälytyksen kytkemiseen mieluummin ulko-oven vieressä sijaitsevaa käyttönäppäimistöä, josta hälytyksen saa kytkettyä päälle yhden napin painalluksella.

 

Sector Alarm omistaa lukon ja huolehtii sen kunnosta ilman lisämaksuja

Mari on vaikuttunut Sector Alarmin antamasta kattavasta huollosta ja takuusta älylukolle. Yale Doorman on Sector Alarmin palvelutuote, jonka omistusoikeus säilyy koko asiakkuuden ajan Sector Alarmilla. Siksi Sector Alarm pystyy antamaan lukolle kattavan takuun ja huollon, ja tarvittaessa vikaantunut lukko voidaan vaihtaa uuteen ilman lisämaksua. Asiakkuuden päättyessä Sector Alarm purkaa lukon tai vaihtoehtoisesti asiakas voi lunastaa lukon omaksi sopimukseen kirjatulla kertamaksulla.

- Yale Doorman -lukkomme on Sector Alarmin omaisuutta, mutta halutessamme voisimme lunastaa lukon kohtuulliseen hintaan. Sähkölaitteet saattavat vikaantuvat hyvinkin nopeasti, joten meille käy hyvin, että Sector Alarm omistaa lukon, ja huolehtii sen kunnosta ilman lisämaksuja. Ja tällä hetkellä olemme kuitenkin tosi tyytyväisiä Sector Alarmin asiakkaita, Mari kertoo.

Marin perheen kokemukset älylukosta ovat pelkästään positiivisiä, mutta jos jotain negatiivistä älylukosta olisi pakko keksiä, niin se, ettei sitä voi asentaa lämmittämättömiin tiloihin. Perheen pyörät ovat erillisessä ulkovarastossa, ja älylukko olisi mukava saada sinnekin.

 

Kodin hälytysjärjestelmä yhdistettynä digitaaliseen älylukkoon tuo turvaa ja huolettomuutta

Palkittu kodin hälytysjärjestelmämme suojaa kotiasi murroilta, tulipaloilta ja vesivahingoilta. Hälytysjärjestelmä on yhdistetty Sector Alarmin laatusertifioituun hälytyskeskukseen, jossa reagoidaan kodistasi tuleviin hälytyksiin välittömästi. Olipa itse kotona tai poissa, hälytyskeskuspäivystäjämme ottaa tilanteen haltuun, ja kutsuu tarvittaessa kotiisi vartijan tai virkavaltaa.

Kun yhdistät hälytysjärjestelmääsi digitaalisen älylukon, saat arkeesi vieläkin enemmän huolettomuutta. Kun avaat kotisi älylukon numerokoodilla tai etänä puhelinsovelluksella, hälytysjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Ja mikä parasta, kotiavaimesi eivät ole enää koskaan hukassa!

Haluatko tietää lisää kodin hälytysjärjestelmästä ja siihen liitetystä älylukosta? Vastaa muutamaan kysymykseen ja jätä tarjouspyyntö!

Haluatko lukea lisää kodin turvallisuudesta? Lue seuraavaksi Hälytysjärjestelmä tuo turvaa myös kotona ollessa.