“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Kun Tero Hatva rakensi viisihenkiselle perheelleen talon Varkauteen kymmenen vuotta sitten, hän investoi samalla myös murtohälyttimiin. Sopivat kodin turvalaitteet maksoivat tuhansia euroja, mutta Tero ajatteli, että hyvä hälytinjärjestelmä maksaa itsensä takaisin.

- Se toimikin aikansa hyvin, mutta jossain vaiheessa kävi ilmi, että murtohälyttimissä oli käytetty halpoja komponentteja, jotka eivät kestäneet käytössä.

Hankalinta vanhoissa turvalaitteissa oli se, ettei niihin kuulunut murtotilanteessa minkäänlaista hälytyskeskuspalvelua.

- Jos kännykkääni olisi tullut hälytys, kun olisimme olleet pois kotoa, mitään ei olisi välttämättä ollut tehtävissä.

Kun Hatvat rakensivat kotiaan, he halusivat tontin harvaan asutulta alueelta. Lähimpään naapuriin onkin matkaa 150 metriä. Suurella tontilla on päärakennuksen lisäksi autotalli ja erillinen saunarakennus. Yksityisyydessä on puolensa, mutta turvallisuuden kannalta myös haasteensa.

Vanha hälytysjärjestelmä kattoi harmillisesti vain asuintalon.

- Kaipasimme monipuolisempaa kodin turvapalvelua, joka toisi suojaa myös saunalle ja autotallille ja jota voisi muutenkin hyödyntää paremmin talon eri toimintojen suojaamiseen.

Toiveena helppokäyttöisyys

Tammikuussa 2020 Tero Hatva sai puhelun vanhemmiltaan, joiden luona oli käynyt Sector Alarmin asiantuntija. Äiti tiesi, että Tero oli suunnitellut hälytysjärjestelmän uusimista ja suositteli saamaansa hyvää palvelua.

Tero otti yhteyttä Sector Alarmiin ja saikin sovittua edustajan käynnin perjantai-illaksi.

- Arvostan, että heidän aikatauluissaan oli joustoa, sillä elämämme on arkipäivisin melkoista matalalentoa töiden sekä lasten koulun ja harrastusten vuoksi.

Hatvat kertoivat Sector Alarmille toiveensa: perhe halusi mahdollisimman kattavan kodin turvapalvelun, joka olisi helppokäyttöinen.

- Tärkein valintakriteerimme hälytysjärjestelmälle oli, että voisimme operoida kaikkia laitteita samasta paikasta, yhdellä napin painalluksella ja avaimenperätunnistimilla, Tero kertoo.

Kodin turvalaitteet laskivat vakuutusmaksuja

Vaikka Hatvan perheen päätalolta on matkaa saunarakennukseen 50 metriä ja autotalliinkin 25 metriä, kaikki laitteet saatiin liitettyä yhteen keskusyksikköön. Jokaisessa rakennuksessa on myös kameravalvonta ja savuilmaisin. Laitteita perhe operoi helpon kännykkäsovelluksen avulla.

- Se yllätti, että saimme kodin turvalaitteiden ansiosta niin paljon alennusta vakuutusmaksuista.

Palovaroitinjärjestelmä on lisännyt myös turvallisuuden tunnetta. Työskennellessään suojeluvalvojana teollisuuden palveluksessa Tero Hatva ehti nähdä, kuinka pahaa jälkeä pienestäkin kipinästä syttynyt tuli voi saada aikaan.

- On turha ottaa riskejä, jos kodin paloturvallisuutta voi näin helposti lisätä.

Savuilmaisimien tukena toimii seitsemän eri rakennuksiin asennettua pientä valvontakameraa, jotka mittaavat myös huoneiden lämpötilaa. Ne ilmoittavat heti, jos lämpötila laskee tai nousee muutamankin asteen ja taltioivat tilanteen tarvittaessa myös kuvana.

Hälytyskeskuksen nopeus yllätti

Tero Hatva on ehtinyt jo itsekin testata Sector Alarmin nopeutta. Eräänä aamuna isäntä oli lähdössä aikaisin aamulla töihin ja marssi tottuneesti autotalliin, kun hälytyslaitteet pärähtivät kotona soimaan.

- Ehdin olla siinä ehkä viisi sekuntia, kun Sector Alarmin hälytyskeskuksen päivystäjä soitti ja kertoi, että autotallimme kamera on taltioinut kuvan farkkuihin ja punaiseen takkiin pukeutuneesta miehestä. Tunnustin, että minä se olin unohtanut ottaa tallin hälytyksen pois päältä, Hatva naurahtaa.

Jos kameraan olisi tallentunut oikea murtovaras, Sector Alarm olisi ilmoittanut asiasta viipymättä poliisille.

- Täällä maaseudulla tuo on tärkeä juttu. Kun välimatkat ovat pitkät, vartijat eivät voi lähteä tulemaan paikalle mistään toisesta kaupungista tai kaupunginosasta.

Tero kehuukin Sector Alarmin hälytysjärjestelmää helppokäyttöiseksi. Nukkumaan mennessään perhe napsauttaa päälle talon kuorisuojauksen, jolloin talon sisällä voi liikkua vapaasti, mutta ulkopuoliset tunkeutujat eivät pääse yllättämään.

Älypistorasioita voi ohjailla kännykällä

Sector Alarmin aloituspakettiin kuului yksi älypistorasia, mutta Hatvan perheellä niitä on käytössä kaikkiaan viisi kappaletta. Tero kertoo, että älypistorasiat tuovat mielenrauhaa varsinkin silloin, kun perhe on poissa kotoa.

- Ennen mietimme aina jo matkalla autossa, että jäiköhän kahvinkeitin päälle. Nyt voimme napsauttaa älypistorasiasta virrat pois kännykän avulla, vaikka olisimme toisessa kaupungissa. Parasta on, että jokaista älypistorasiaa pysty hallinnoimaan erikseen.

Sector Alarmin palveluun Tero kertoo olevansa erityisen tyytyväinen. Kuukausihinta on kiinteä ja se pitää sisällään huollot sekä hälytyskeskuksen ja asiantuntijoiden palvelut.

- Saimme monipuolisemmat turvalaitteet ja vielä paljon edullisempaan hintaan kuin meillä aiemmin oli. Eniten arvostan hyvää palvelua. Tiedän, että saan Sector Alarmilta koska tahansa apua, jos sitä tarvitsen. Se on nykyään harvinaista.

Tero Hatva myöntää, ettei enää osaisi kuvitella elämää ilman kodin turvalaitteita. Hänen mielestään hälytysjärjestelmä on olennainen kodin vakiovaruste.

- Murtohälytintä ja palovaroitinta voi verrata jauhesammuttimeen. Toivon, etten joudu sitä koskaan käyttämään, mutta sellainen on hyvä olla olemassa.

Lue lisää aiheesta
Puupino

Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Rappuset kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

"Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Aamiaispöytä tyhjillään

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet