Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Pirkanmaalaisen Markon perheessä paloturvallisuuden merkitys on ollut aina selvää.

- Kodistamme löytyy tulisijoja - kaksi takkaa ja puuhella, poltamme kynttilöitä ja meillä on myös pari lemmikkieläintä, hän kertoo.

Perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

- Olemme tiedostaneet tarpeen valvoa tiloja, koska olemme aika ajoin koko perhe poissa kotoa ja lapset ovat kotona ilman vanhempia ennen koulua ja sen jälkeen. Hälytysjärjestelmä on hyvä myös lomamatkojen ja muiden reissujen ajaksi tuomaan turvaa.

Markolle on tärkeää, että järjestelmä on yhdistetty hälytyskeskukseen, joka reagoi hälytykseen heti.

- Ei tässä kukaan muu kuule, jos tavalliset palovaroittimet vinkuvat. Ääni ei kuulu kuin sisällä olijoille ja jos lapsi on yksin kotona, osaako hän toimia oikein. Päivällä taas paikalla ei ole kukaan, hän sanoo.

”Hälytyskeskus soittaa!”

Maaliskuisena iltapäivänä kodin palohälytysjärjestelmä tuli tositarpeeseen.

- Olin töissä tavalliseen tapaan, kun vähän jälkeen kahden iltapäivällä puhelin rupesi soimaan. Katsoin puhelinta: hälytyskeskus soittaa! Nyt on pakko vastata, Marko kertoo.

- Puhelimessa oli Sector Alarmin hälytyskeskuspäivystäjä, joka ilmoitti, että meillä on palohälytin alkanut hälyttää.

- Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt antaa hälytyskeskuksen suorittaa palokunnan hälyttäminen suoraan, mutta päätin itse tarkistaa tilanteen, kun tiesin, että lasten pitäisi olla kotona. Soitin ensin tyttärelle, joka ei vastannut, sitten pojalle, joka vastasi ja alkoi heti huutaa puhelimeen, että ”täällä palaa!” Marko kertaa iltapäivän dramaattisia tunnelmia.

”Nyt pojat pihalle ja heti!”

Perheen 8-vuotias poika oli kotona saman ikäisen koulukaverinsa kanssa.

- Sanoin, että nyt pojat takki päälle ja pihalle ja heti, iskä soittaa palokunnan paikalle, Marko muistelee.

- Soitin 112 ja kerroin, että meillä on kotona palohälytys lauennut ja poika sanoo, että tulee savua. Hätäkeskus antoi luvan katkaista puhelun ja sanoi, että palokunta on menossa paikalle.

- Lähdin myös itse ajamaan kohti kotia ja soitin samalla uudestaan pojalle. Sanoin että palokunta on tulossa ja odotelkaa terassilla. 8-vuotias oli siinä vaiheessa aika paniikissa. Hän oli huolissaan myös siitä, että kissa on vielä sisällä. Siihen totesin, että nyt annat kissan olla, kyllä se pärjää, Marko kuvailee tilannetta.

”Pääsimme todella vähällä”

Kun Marko pääsi kotipihaan, palokunta oli jo ottanut tilanteen haltuun.

- Palokunta kertoi, että takasta oli löytynyt viisi hiiltynyttä halkoa. Pojat olivat todenneet, että heillä on kylmä ja olivat laittaneet puita ja sytytyspaloja takkaan - eivätkä avanneet peltiä. Kummallakaan pojalla ei ole lupaa tehdä tulia tai käyttää tulentekovälineitä, Marko sanoo.

Tulentekoleikeissä oli ainekset pahempaan, mutta nyt perheellä oli onni onnettomuudessa.

- Siinä mielessä kävi hyvin, että kyseessä ei ollutkaan oikea tulipalo, vaan savua, ja palokunta saatiin nopeasti paikalle. Isompaa vahinkoa ei ehtinyt tulla ja savusta päästiin reippaalla tuuletuksella. Kissakin oli ihan kunnossa, Marko kertoo ja kiittää hälytyskeskuksen ja palokunnan ripeää toimintaa:

- Pari päivää haisi kotona savu, mutta pääsimme todella vähällä sen ansiosta, että hälytysjärjestelmä toimi heti, kun savua alkoi tulla. Minä sain ilmoituksen hyvissä ajoin ja palokunta saatiin paikalle. Ja palokunta sai takan tyhjäksi ja savut ulos. Kaikki ovet ja ikkunat olivat auki ja tuuletus käynnissä siinä vaiheessa, kun itse tulin paikalle.

”Olemme tyytyväisiä”

Uhkaavan tilanteen myötä palohälytysjärjestelmän merkitys on vahvistunut vielä entisestään.

- On kyllä todella hyvä, että järjestelmässä on palohälytin mukana, Marko toteaa.

- Olemme tyytyväisiä. Hälytysjärjestelmä toimi juuri niin kuin sen piti. Kun hälytyskeskuksesta soitetaan niin kyllä siihen aina kannattaa vastata, hän painottaa.

Vaaratilanne pelästytti myös tulta sytyttäneet pojat. Tuli kiehtoo edelleen, mutta nyt tulentekoa kokeillaan vain aikuisten kanssa.

- Tämän tapauksen jälkeen poika on harjoitellut aikuisten opastuksella, miten tuli tehdään, mutta ei ole saanut lupaa tehdä tulta ilman valvontaa. Tulentekoa tullaan harjoittelemaan vielä lisää, Marko sanoo. 

Tarjous: suojaa kotisi hälytysjärjestelmällä ja säästä 350 €!
Aikaa jäljellä:
Suojaa kotisi tulipaloilta ja murroilta ja hyödynnä alennettu hinta!
Lue lisää aiheesta
asiakastarina tero

“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Rappuset kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

"Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Aamiaispöytä tyhjillään

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Bettina ja Dara

”Rakas perheenjäsen on yksin kotona” – lemmikin turvana on kodin hälytysjärjestelmä

Maalaismaisemissa mukavia koiranpäiviä viettävä Dara-staffi on niin ihmisrakas, että se ottaisi jopa kutsumattomat vieraat iloisesti vastaan. Kun naapurit ovat kaukana ja koira yksin kotona, on palosuojaus erityisen tärkeää. Daran ja isäntäväen turvana onkin kodin hälytysjärjestelmä.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet