Murtovaras iski kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Julkaistu: tammikuuta 02, 2023 Kirjoittaja  Jenni Lahtinen

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun tehokas varashälytin hälytti, ja Sector Alarmin hälytyskeskuksessa alettiin toimiin.

Espoolaisen Pirjon ja hänen puolisonsa omakotitaloa suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

- Meillä on iso talo ja olen välillä yksinkin. Hälytysjärjestelmän ansiosta olo on paljon turvallisempi, Pirjo sanoo.

Talo on murtosuojattu liike- ja magneettitunnistimilla, jotka valvovat sisätiloja kaikkialla talossa.

- Kun otimme hälytysjärjestelmän, pääpainona oli oma turvallisuus. Tietysti myös omaisuuden suojaaminen on tärkeää, mutta se on aina korvattavissa.

 

Liiketunnistin lähetti hälytyksen Sector Alarmin hälytyskeskukseen

Pirjo viettää miehensä kanssa kesäisin paljon aikaa vapaa-ajan asunnollaan – niin myös yönä, jolloin kotiin iski murtovaras.

- Yöllä kello kahdentoista aikaan olimme kesäasunnollamme, kun Sector Alarmilta tuli soitto. Hälytyskeskuksesta kysyttiin, olemmeko kotona, johon sanoimme, että ei olla, Pirjo muistelee.

- Hälytyskeskuspäivystäjä kertoi, että kellarin liiketunnistin oli aiheuttanut murtohälytyksen. Hän näki myös kameran kuvista, että joku siellä liikkui ja välitti tiedon heti poliisille.

Poliisi ja vartija olivat pian paikalla, mutta murtautuja oli jo lähtenyt pakoon. Varas oli murtanut kellarin tuplaovet auki ja vioittanut karmeja murtautuessaan sisään.

 

Vartija pysyi paikalla kunnes ovi saatiin pultattua kiinni

Kun poliisi teki kohteessa teknistä tutkintaa, Sector Alarmin hälytyskeskus ja paikalla ollut vartija huolehtivat tilanteen jälkihoidosta ja pitivät omistajia ajan tasalla.

- Emme itse päässeet paikalle, mutta Sector Alarm soitti meille monta kertaa tilannepäivityksiä. Puhelimitse sovittiin, että Sector Alarm tilaa paikalle lukkosepän, joka voi katsoa missä kunnossa ovi on ja pitääkö se uusia kokonaan.

- Vartija ja lukkoseppä olivat päätyneet siihen, että ovi on paras pultata kiinni, ennen kuin uusi ovi saadaan tilalle. Vartija sanoi, että on paikalla niin kauan, kunnes ovi on saatu kiinni, Pirjo kertoo.

 

Hälytysjärjestelmän ansiosta murtovaras ei saanut rällästää rauhassa

Suurin vahinko aiheutui kellarin rikkoutuneista ovista, mutta hälytysjärjestelmän ansiosta murtautuja ei ehtinyt edetä muihin tiloihin.

- Varas ei ehtinyt tehdä ilkivaltaa sisätiloissa - kun murtohälytin meni heti päälle, niin tekijä pötki pois. Ilman hälytysjärjestelmää murtautuja olisi saanut ihan rauhassa rällästää, kun emme itse olleet paikalla, Pirjo pohtii.

Vaikka murto on aina ikävä asia, Pirjo ei halua antaa sen vaikuttaa liikaa omiin ajatuksiin.

- Olen ollut tähän asti aika huoleton. Auton ovetkin jäivät joskus auki, eikä mitään tapahtunut, Pirjo naurahtaa.

- Murrosta jäi tietenkin ikävä tunne, mutta en ole panikoija. Luotan, että kun kerran on tapahtunut jotain, uudestaan ei tapahdu. Joka tapauksessa kaikesta selvitään, hän toteaa.

Haluatko suojata kotisi ja perheesi kodin hälytysjärjestelmällä? Vastaa muutamaan kysymykseen ja pyydä tarjous!

Haluatko lukea lisää kodin turvaamisesta? Lue seuraavaksi Tiesitkö nämä 5 syytä hankkia kameravalvonta kotipihalle?