5 syytä hankkia kameravalvonta kotipihalle

Tiesitkö nämä 5 syytä hankkia kameravalvonta kotipihalle?

Julkaistu: helmikuuta 07, 2023 Kirjoittaja  Outi Potila

Huolettaako mitä kotipihallasi tai kesämökilläsi tapahtuu silloin, kun et ole itse paikalla? Ulos asennettu valvontakamera on helppo keino seurata niin kotipihan kuin mökin tapahtumia, ja siitä on paljon sekä hupia että hyötyä. Kokosimme 5 syytä miksi sinunkin kannattaa hankkia valvontakamera pihallesi.

1. Pidä omaisuutesi paremmassa turvassa

Ulos sijoitettu valvontakamera pitää silmällä kotiasi, ja samalla se myös valvoo pihapiirissä olevaa omaisuuttasi. Olitpa sitten kotisohvalla tai lomamatkalla, voit tarkastaa valvontakameran kautta mitä kotikulmilla tapahtuu.

 

2. Säikäytä murtovarkaat pois

Kotipihalle asennettu ulkovalvontakamera toimii pelotteena mahdollisia tunkeilijoita vastaan. Mikäli kotiisi murtaudutaan kameravalvonnasta huolimatta, valvontakameran ansiosta sinulla on kaikki murtoon liittyvät tapahtumat tallennettuna. Valvontakameran tallenteet parantavat mahdollisuutta saada syylliset kiinni, ja ne myös käyvät todistusaineistoksi viranomaisille.

 

3. Tarkkaile kotipihaasi etänä matkapuhelimellasi

Monet uudet ulkovalvontakamerat mahdollistavat kotipihan valvomisen etänä matkapuhelimen kautta. Valvontakamerat lähettävät havaitusta liikkeestä reaaliaikaisia ilmoituksia käyttäjän matkapuhelimeen. Voit helposti pitää silmällä kotipihaasi kameravalvonnan avulla missä ikinä oletkin.

 

4. Reagoi ajoissa riskitilanteisiin

Kameravalvonta auttaa sinua havaitsemaan ajoissa kotisi turvallisuutta uhkaavat tilanteet. Esimerkiksi lomamatkasi aikana kotitalosi päälle kaatunut puu tai tulviva pihakaivo voi aiheuttaa suuret vahingot. Kameravalvonnan ansioista pystyt reagoimaan ajoissa ja minimoimaan vahingot.

 

5. Lisää mielenrauhaa arkeen

Kameravalvonta valvoo kotiasi ja kotipihaasi 24/7, ja saat mielenrauhaa, kun olet poissa kotoa. Kotipihan kameravalvonnan välityksellä voit katsoa, mitä lapset puuhailevat pihamaalla, tai voit tarkkailla pihallasi liikkuvia villieläimiä. Olet aina ajantasalla kotisi tapahtumista.

 

Kameravalvonta kotipihalle – mutta mitä saa kuvata?

Oletko jo tilaamassa valvontakameraa? Hienoa! Muistathan kuitenkin ensin perehtyä videokuvaamiseen liittyvään lainsäädäntöön. Kotirauhan piiriin kuuluvilla paikoilla kuvaaminen on Suomessa kielletty ilman suostumusta, eli naapurin pihaa tai taloa ei saa kuvata. Myös talosi vieressä kulkevan kadun tai tien kuvaaminen on kielletty. Turvallisilla vesillä liikutaan, kun ulkovalvontakamera kuvaa vain omaa taloa, pihaa ja talousrakennuksia.

 

Sector Alarm tarjoaa laadukasta kameravalvontaa kotitalouksille

Sector Alarm tarjoaa laadukkaita ulkovalvontakameroita osana kodin hälytysjärjestelmää. Täysin säänkestävässä HD-valvontakamerassa on pimeänäkö. Lisäksi ulkovalvontakamera hyödyntää edistyksellistä videoanalytiikkaa, joka erottaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot toisistaan. Videoanalytiikka auttaa välttämään esimerkiksi eläinten aiheuttamia vääriä hälytyksiä. Kun ulos sijoitetun valvontakameran liiketunnistin aktivoituu, saat ilmoituksen puhelimeesi. Voit seurata valvontakameran välittämää live-kuvaa ja tarkistaa tilanteen Sector Alarm -sovelluksesta, olitpa itse missä tahansa.

Niin kodin hälytysjärjestelmä kuin ulkovalvontakamerat on yhdistetty Sector Alarmin 24/7 päivystävään sertifioituun hälytyskeskukseen. Hälytystilanteessa hälytyskeskus saa käyttöönsä hälytystilannetta edeltävät ja sen aikaiset valvontakameran kuvaamat videotallenteet, mikäli asiakas on antanut tähän suostumuksensa.

 

Haluatko suojata kotisi tulipaloilta ja murroilta sekä valvoa kotipihaasi kameravalvonnalla? Vastaa muutamaan kysymykseen ja pyydä tarjous!

Kiinnostaako kodin turvallisuus? Lue myös kuinka valitset kotiisi sopivan hälytysjärjestelmän.