Kuinka valitsen kotiini sopivan hälytysjärjestelmän? Lue 6 vinkkiä!

Kuinka valitsen kotiini sopivan hälytysjärjestelmän? Lue 6 vinkkiä!

Julkaistu: tammikuuta 02, 2023 Kirjoittaja  Outi Potila

Kokosimme vinkkilistan, jonka avulla voit valita kotiisi sopivan hälytysjärjestelmän.

 

Näin valitset kodin hälytysjärjestelmän

Hälytyslaitteita- ja järjestelmä on tarjolla monenlaisiin asiakastarpeisiin, ja vaihtoehdot voivat saada pään pyörryksiin. Yksittäisiä hälytyslaitteita voi ostaa rautakaupasta muutamalla kympillä, mutta laajemmasta hälytysjärjestelmästä joutuu jo maksamaan huomattavasti enemmän. Selvitä alla olevien vinkkien avulla, minkälainen hälytysjärjestelmä sopisi juuri sinun ja perheesi tarpeisiin.

 

1. Onko kotonasi lapsia tai löytyykö sieltä lemmikkejä?

Hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä antaa turvaa kotona oleville perheenjäsenille ja reagoi esimerkiksi palohälytykseen myös silloin, kun itse et huomaa hälytyskeskuksesta tulevaa puhelua tai pääse siihen vastaamaan.

 

2. Haluatko valvoa ainoastaan kotipihaasi tai kylmillään olevaa kesämökkiä tai varastoa?

Rautakaupasta tai kodinkoneliikkeestä ostettava yksittäinen valvontakamera sopii tähän tarkoitukseen hyvin, mikäli olet itse valmis hoitamaan hälytystilanteet. Yksittäisen valvontakameran lähettämät hälytykset tulevat yleensä puhelimeen, joten puhelin kannattaa pitää lähellä ja puhelimen äänet päällä. 

 

3. Vietätkö aikaa mökillä, matkusteletko paljon tai onko kotisi usein tyhjillään?

Hälytysjärjestelmä hälytyskeskuspalvelulla on huolettomin vaihtoehto kodin suojaamiseen. Vaikka itse olisit patikoimassa erämaasssa puhelinverkkojen ulottumattomissa, hälytyskeskus hoitaa kotisi hälytystilanteet alusta loppuun ja kutsuu tarvittaessa myös virkavallan paikalle.

4. Oletko hyvä asentamaan ja huoltamaan teknisiä laitteita ja onko kodin suojaamiseen liittyvät asiat sinulle tuttuja?

Tee se itse -hälytysjärjestelmä vaatii hieman tietotaitoa niin asennuksen kuin omaan kotiin sopivien laitteiden valinnan osalta. Tee se itse -laitteiston antamien hälytysten tarkastaminen ja hoitaminen on asukkaan omalla vastuulla, joten kovin kauas ei kannata kotoa lähteä.

 

5. Arvostatko kustannustehokkaita kodinturvaratkaisuja?

Itse ostettu ja asennettu hälytyslaitteisto lienee pitkällä tähtäimellä edullisempi vaihtoehto kuin kuukausimaksullinen turvapalvelu jatkuvasti päivystävällä hälytyskeskuksella. Toisaalta, kuukausimaksulliseen hälytyspalveluun sisältyy yleensä erittäin kattava laitetakuu ja järjestelmän testaus ja huolto.

 

6. Onko peukalosi keskellä kämmentä ja kahvinkeittimen kalkinpoistokin tuppaa unohtumaan?

Hälytysjärjestelmä hälytyskeskuspalvelulla on sinulle huoleton avaimet käteen -ratkaisu. Hälytyspalveluun kuuluu ammattilaisen tekemä turvallisuuskartoitus, hälytyslaitteiden asennus ja käyttökoulutus, laitteiston testaaminen, kattava laitetakuu ja huolto. Hälytyspalvelun kuukausimaksuun kuuluu myös maksuttomat vartijakäynnit.

Kiinnostuitko hälytyskeskuksen valvomasta hälytysjärjestelmästä? Jätä meille tarjouspyyntö tästä!

Lue myös Tiesitkö nämä 6 arkeasi helpottavaa syytä miksi kannattaa hankkia kodin hälytysjärjestelmä