”Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Nelilapsisen oululaisperheen elokuinen viikonloppu käynnistyi rauhallisissa merkeissä. Ainoa poikkeus tavanomaiseen oli se, että perheen äiti oli lähtenyt viikonlopuksi mökkireissulle ystävien seurassa.

Kotiväen käydessä nukkumaan, perheen isä kytki kotihälytysjärjestelmän Kotona-tilan päälle. Kotona-tilan ollessa kytkettynä sisätiloissa tapahtuva liikehdintä ei aiheuta hälytystä, mutta esimerkiksi savuhälyttimet ja tunnistimilla varustetut ovet ja ikkunat ovat valmiustilassa.

- Kotiimme oli aivan vastikään asennettu Sector Alarmin kotihälytysjärjestelmä. Ajatus oli, että kotiin jäävällä perheellä on turvallisempi olo, kun joudun työn puolesta olemaan öitä poissa kotoa, kertoo perheen isä, Antti.

Myös perheen nuorimmainen, kolmivuotias poika nukahti rauhallisesti omaan sänkyyn. Keskellä yötä isälle koitti äkkiherätys sikeästä unesta:

- Olin aivan pökkyrällä päästä, kun aamuyöstä alkaa hälytyssireeni huutaa. Kaikki kävi sekunneissa – hälytys raikaa, kuulen kuinka säikähtänyt 3-vuotias huutaa äitiä ja puhelin alkaa soida, Antti kertoo.

”Miksi lapsen ääni kuuluu ulkoa?”

- Ehdin vain ihmetellä, miksi lapsen ääni kuuluu ulkoa. Samalla vastaan puhelimeen, jossa on Sector Alarmin hälytyskeskuksen päivystäjä, Antti muistelee yön dramaattisia hetkiä.

Hälytyskeskuspäivystäjä kertoi Antille, että ulko-oven ovitunnistin oli laukaissut hälytyksen. Miehelle tuli kiire:

- Päivystäjä jäi odottamaan puhelimen päähän, kun juoksin ulos tarkistamaan tilanteen. Pihalta löytyi itkevä 3-vuotiaamme. Ulkona oli jo aika kylmä ja lapsi pelkässä pyjamassa.

Kun lapsi oli turvallisesti sisätiloissa ja rauhoittunut isän sylissä, jatkoi Antti puhelua päivystäjän kanssa ja hälytys kuitattiin.

- Oli todella hyvä, että päivystäjä oli odottamassa, jos olisimmekin tarvinneet lisäapua paikalle. Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä, Antti kiittää.

Äitiä etsimässä

Antti arvelee tietävänsä, mikä sai lapsen lähtemään ulos keskellä yötä:

- Kolmivuotiaallamme on tapana kömpiä jossain vaiheessa yötä meidän vanhempien viereen nukkumaan. Nyt äidin paikka olikin tyhjä ja poika on todennäköisesti lähtenyt etsimään äitiä ulkoa.

Vanhemmat eivät edes halua kuvitella, mitä olisi voinut käydä, jos hälytysjärjestelmä ei olisi ollut valvomassa.

- Laitamme Kotona-tilan jatkossakin aina yöksi päälle. Ei välttämättä olisi tullut ajatelleeksi, että hälytysjärjestelmä suojaa myös siltä, ettei pieni lapsi tai isompikin unissakävelijä pääse huomaamatta ulos kotiovesta, Antti miettii.

Hälytyksen jälkeen perhe kävi uudestaan yöpuulle:

- Hälytysjärjestelmä kytkettiin taas päälle ja lapsi sai nukkua loppuyön isän kainalossa.

Lue lisää aiheesta
asiakastarina tero

“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Puupino

Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Rappuset kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Aamiaispöytä tyhjillään

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Bettina ja Dara

”Rakas perheenjäsen on yksin kotona” – lemmikin turvana on kodin hälytysjärjestelmä

Maalaismaisemissa mukavia koiranpäiviä viettävä Dara-staffi on niin ihmisrakas, että se ottaisi jopa kutsumattomat vieraat iloisesti vastaan. Kun naapurit ovat kaukana ja koira yksin kotona, on palosuojaus erityisen tärkeää. Daran ja isäntäväen turvana onkin kodin hälytysjärjestelmä.

Muut aihealueet

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa kotisi monin tavoin. Se suojaa kodin paloilta ja murroilta 24/7.

Täytä yhteystietosi, niin soitamme ja tarjoamme sinun kotiisi sopivan ratkaisun!