Kameratunnistin nopeuttaa avun saamista – näin se toimii

Kameratunnistin on tärkeä osa kodin hälytysjärjestelmää. Yhdessä ja samassa laitteessa on mukana niin liiketunnistin, lämpöilmaisin kuin hälytyksestä aktivoituva kamera. Hälytyksen sattuessa kuvat nopeuttavat tilanteen tunnistamista ja avun saamista paikalle.

- Kynttilä oli sytyttänyt palon alun, havaitsimme kameratunnistimen ottamissa kuvissa valonhäivähdyksiä ja savua ja hälytimme pelastuslaitoksen paikalle, Sector Alarmin hälytyskeskuksen päällikkö Aleksi Äijö kertoo eräästä hälytystilanteesta.

Kameratunnistimen avulla pelastustyötä voidaan ratkaisevasti nopeuttaa.

- Esimerkiksi murtotilanteessa voimme hälyttää kuvien perusteella suoraan poliisin, ilman että pitää hälyttää vartija paikalle tarkistamaan tilanne, Aleksi Äijö sanoo.

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin paloilta ja murroilta sekä reagoi odottamattomiin tapahtumiin välittömästi.

 

Kun ilmaisin hälyttää, kamera ottaa kuvan

Kameratunnistimessa on liiketunnistin ja lämpöilmaisin sisäänrakennettuina.

- Kamera ottaa sarjan still-kuvia, jos liiketunnistin havaitsee liikettä tai lämpötila nousee hälytysrajan yli. Lisäksi kameratunnistimen voi ja se myös kannattaa yhdistää johonkin toiseen hälytysjärjestelmän ilmaisimeen. Silloin kamera ottaa kuvia myös, jos siihen yhdistetty laite hälyttää, sanoo Sector Alarmin teknisen tuen tiiminvetäjä Kari Göös.

Yhden kameratunnistimen voi yhdistää useampaan eri ilmaisimeen. Savuilmaisin on yleisin ja oleellisin kameratunnistimeen yhdistettävä laite.

- Palotilanteissa kameratunnistin on erityisen hyvä apu, koska se hälyttää lämpötilan noususta. Jos kamera on yhdistetty savuilmaisimeen, saamme kuvan myös, jos savuilmaisin hälyttää, Kari Göös kertoo.

- Usein kameratunnistin yhdistetään myös lasirikkoilmaisimeen tai ovitunnistimeen. Tästä on apua esimerkiksi silloin, jos isokokoinen lemmikki on kotona, eikä liiketunnistinta voi pitää päällä. Ovitunnistimen tai lasirikkoilmaisimen hälyttäessä kamera voi kuitenkin ottaa kuvan.

 

Kamera valvoo kotia

Kameratunnistin asennetaan yleensä valvomaan kulkureittejä tai avoimia tiloja, esimerkiksi aulatilaan tai olohuoneen nurkkaan, josta sen toimintasäde yltää kauas.

- Asennusvaiheessa asentajamme kertoo, mihin kameratunnistin kannattaa asentaa. Samalla päätetään, mihin ilmaisimiin kameratunnistin yhdistetään. Asiakaspalvelun kautta voi jälkeenpäin tarkistaa, mihin kamera on yhdistetty, jos se pääsee unohtumaan, sanoo Kari Göös.

Kameratunnistin ottaa kuvia hälytyksen yhteydessä. Uusimmissa kameroissa on myös mahdollisuus kuvien ottamiseen itse Sector Alarm –mobiilisovelluksen avulla. Kuvayhteyden saa kuitenkin päälle ainoastaan silloin, kun hälytysjärjestelmä on kytketty poissa-tilaan ja liiketunnistimet ovat päällä. Omaa kotia ei siis voi tarkastella kameran kautta silloin, kun asukkaat ovat paikalla.

- Kameran etälaukaisu on mahdollista vain silloin, kun hälytysjärjestelmä on täysin aktivoituna. Vanhemmissa kameroissa se on ohjelmallisesti otettu pois kameratunnistimesta eli kamera ei salli sitä ollenkaan. Kukaan ulkopuolinen ei siis pääse katselemaan kotiasi, Göös sanoo.

- Myöskään hälytyskeskuksesta ei voida avata yhteyttä, mutta hälytyskeskuksella on mahdollisuus tarvittaessa tarkastella asiakkaan itse ottamia kuvia, Aleksi Äijö sanoo.

 

Suojattu yhteys ja rajattu käsittely

Hälytyksen yhteydessä otetut kuvat siirtyvät suojatun yhteyden kautta suoraan Sector Alarmin hälytyskeskukseen.

- Tiedonsiirto kamerasta tapahtuu suojatusti ja kuvia käsitellään ja säilytetään tarkasti, rajatusti ja vain rajoitetun ajan, kertoo Kari Göös.

- Kameratunnistin ottaa kuvasarjan, josta voidaan havaita muutosta tilassa. Kuvia käsittelee hälytyskeskuksessa työskentelevä turvallisuusalan ammattilainen, joka on koulutettu tulkitsemaan kuvia, Aleksi Äijö sanoo.

Kuvat voivat antaa tärkeää tietoa hälytystilanteen syntymisestä myös viranomaisille.

- Ilmoitamme poliisille, jos kuvien perusteella havaitaan rikos. Poliisin ja palokunnan hälyttämiseksi riittää, jos kerromme heille mitä kuvissa näkyy. Toisin sanoen, lähetämme kuvat viranomaisille vain heidän pyynnöstään.

- Kameratunnistimen ottamat kuvat voivat merkittävästi nopeuttaa avun saamista paikalle. Siksi suosittelemme ottamaan kamerailmaisimen mukaan hälytysjärjestelmään, Aleksi Äijö korostaa.

Lue lisää aiheesta
Perhe sohvalla

Monipuolinen hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja asukkaat

Koti on paikka, jossa on hyvä olla ja siksi sen suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Koti onkin hyvä suojata muun muassa vesivahingoilta, paloilta ja murroilta.

Perhe lattialla pelaamassa

Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Koira katselemassa ulos ikkunasta

Koira yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Hälytysjärjestelmä on tärkeä apu eläintaloudessa. Se valvoo palojen ja murtojen varalta ja suojaa koko kotia, perhettä ja rakkaita lemmikkejä.

Sector Alarm Thomas

Hälytyskeskus on aina valmiudessa: "Kun hälytys tulee, päivystäjä ottaa tilanteen haltuun"

Hälytyskeskuspäivystäjä Thomas Erikssonin työvuoroissa tilanteet vaihtelevat. Työssä tarvitaan päätöksentekokykyä, tilannetajua ja pelisilmää sekä hyviä työkavereita, kahvia ja lauantaisin pizzaa.

Lapset tekemässä läksyjä

Kun lapsi on yksin kotona: turvallisuusvinkkejä koululaisten vanhemmille

Moni koululainen viettää aikaa yksin kotona iltapäivisin koulun jälkeen ja loma-aikoina, kun vanhemmat ovat töissä. Yksin kotona oleminen sujuu mukavasti, kun kodin turvallisuus on kunnossa.

Lapsi lähdössä matkalle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on hyvässä turvassa pitkänkin matkan aikana. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Sector Alarm - Tiina

Kaikkein tärkein onnistumisen mittari: 99 % tyytyväisiä asiakkaita

Sector Alarmin tärkein tehtävä on huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta. Aivan yhtä tärkeää on tehdä se niin, että asiakas voi joka hetki olla tyytyväinen palveluun. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jokaisella kohtaamisella, satoja kertoja päivässä, kertoo Suomen asiakaspalvelutiimin esimies Tiina Okkonen.

Sector Alarmin myyjä esittelemässä palvelua

Sector Alarmista S-ryhmän uusi bonusyhteistyökumppani – ”Kodin turvapalvelut kiinnostavat yhä useampia”

Sector Alarm ja S-ryhmä ovat solmineet valtakunnallista bonusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Sopimuksen myötä kodin hälytysjärjestelmän kuukausimaksusta saa jatkossa S-ryhmän Bonusta.

Lapset makoilemassa lattialla

Ihan eka koulupäivä! Käytännön tietoa ekaluokkalaisille ja vanhemmille

Mitä ensimmäisenä koulupäivänä tapahtuu? Kokosimme vastauksia käytännön kysymyksiin, joita lapsille ja vanhemmille herää koulun kynnyksellä.

Sector Alarmin toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

”Turvallisuus on yksi maailman megatrendeistä”, sanoo Sector Alarmin uusi toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

Sector Alarmin toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Kaijasilta, 45. Vahvasti kasvava yritys saa riveihinsä kasvuosaajan, joka uskoo, että kiinnostus kodin turvaamiseen tulee olemaan vahva trendi myös Suomessa. Jalkapalloammattilaisenakin tunnettu Kaijasilta haluaa tuoda parhaat opit pelikentiltä yritysmaailmaan.

Isä ja lapset mökillä

Suojaa vapaa-ajan asunto - asiantuntijan vinkit

Mökkeily on suomalaisten rakas harrastus ja elämäntapa. Vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota myös silloin, kun se on tyhjillään. Hälytysjärjestelmä auttaa pitämään kesäkodin kunnossa ja tarjoaa suojaa monien yllättävien tilanteiden varalle.

Isä ja poika lähdössä luistelemaan

Talvi tulee! Näin koti kannattaa suojata

Miksi kodin ja vapaa-ajan asunnon suojaukseen kannattaa talvella kiinnittää erityishuomiota? Entä miten kodin hälytysjärjestelmä vastaa talven vaatimuksiin? Lue asiantuntijan vastaukset.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet