Näin koti kannattaa suojata talvella

Miksi kodin ja vapaa-ajan asunnon suojaukseen kannattaa talvella kiinnittää erityishuomiota? Entä miten kodin hälytysjärjestelmä vastaa talven vaatimuksiin? Lue asiantuntijan vastaukset.

Paloturvallisuus: kynttilät ja kausivalot

- Kynttilöiden polttaminen lisääntyy talvella valtavasti. Itsestään selvää on, ettei kynttilöitä saa missään tilanteessa jättää yksin palamaan. Ei edes suihkussa käynnin ajaksi. Jos kuitenkin palo saa alkunsa, on ratkaisevaa, että tilassa on paloilmaisin ja että se reagoi nopeasti, sanoo Sector Alarmin hälytysjärjestelmäasentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski.

Kodin hälytysjärjestelmän savuilmaisimet havaitsevat palon jo varhaisessa vaiheessa. Palohälytys välittyy hälytyskeskukseen, joka voi kutsua pelastuslaitoksen paikalle silloinkin, kun kukaan ei ole kuulemassa palovaroittimen ääntä.

Verkkovirtaan kytkettyjä kausivalojakaan ei kannata jättää yksin palamaan, kun talo jää tyhjäksi.

- Aina kun kausivalot otetaan käyttöön, pitäisi tarkistaa, että kaikki valot toimivat ja että johdot ja liittimet ovat kunnossa, mutta usein käy niin, että valot vain heitetään talven jälkeen laatikkoon, josta ne sitten seuraavana syksynä kaivetaan suoraan käyttöön.

- Jos jotain valoa haluaa kotiin jättää, niin mieluummin jotkut muut valot, koska kausivalot eivät tosiaan aina ole kunnossa ja oikosulun riski kasvaa. Hälytysjärjestelmän älypistorasiaan liitettyinä jouluvalot saadaan sammumaan samalla kun hälytys laitetaan päälle, niin niitä ei tarvitse käydä erikseen sammuttamassa, Ketokoski sanoo.

 

Murtosuojaus: pimeys ja talven matkat

Talven pimeys tarjoaa näkösuojaa hämäräpuuhiin. Valoton koti myös kertoo murtautujille, ettei kukaan ole kotona.

- Koti kannattaa pitää asutun näköisenä pitkin päivää ja lomamatkojen aikana. Älypistorasioiden avulla valoja voi ajastaa syttymään ja sammumaan eri aikoihin, jolloin syntyy vaikutelma, että asunnossa on elämää. Pidempien poissaolojen aikana on syytä pyytää naapureita apuun tyhjentämään postilaatikkoa ja luomaan lumet pihatieltä.

Kodin hälytysjärjestelmällä varustetut kohteet eivät ole murtautujien suosiossa. Myös vapaa-ajan asunto kannattaa suojata ja hyödyntää älypistorasioita suojauksen apuna: vaikka mökki olisi talven aikana tyhjillään, voi valaistuksella vihjata, että joku on siellä paikalla.

 

Suojaa pakkasen varalta

Asuntomurrosta voi seurata entistäkin suurempia vahinkoja, jos ikkuna menee rikki tai ovi jää auki. Ikkuna voi rikkoutua myös ilkivallan tai vaikkapa talvimyrskyn kaataman puun takia.

- Jos ikkuna rikkoutuu pakkasella ja asukkaat ovat pidempään poissa, putket voivat jäätyä ja kodinkoneet ja muut sähkölaitteet hajota, kun talo kylmenee.

Kun ikkunoissa ja ovissa on murtosuojaus, tilanne havaitaan heti ja vahingot saadaan minimoitua.

- Sector Alarmin hälytyskeskus saa tiedon heti, kun ikkuna rikkoutuu tai jo kun sitä yritetään rikkoa. Saamme vartijan paikalle valvomaan tilannetta ja voimme esimerkiksi tilata lasitusliikkeen hoitamaan ikkunan kuntoon. Me huolehdimme, ettei asuntoon pääse tulemaan suurempia vaurioita, Ketokoski painottaa.

Asunnon lämpötilaa voi myös seurata mobiilisovelluksella. Hälytysjärjestelmään voi lisätä ilmaisimen, joka hälyttää, kun lämpötila ylittää tai alittaa siihen asetetun rajan.

- Moni vapaa-ajan asunto on koko ajan peruslämmöllä. Sinnekin voi laittaa lämpötilailmaisimen tarkkailemaan tilaa ja hälyttämään lämpötilan laskiessa. Näin voidaan välttyä suuremmilta vahingoilta, jos esimerkiksi lämmityslaite hajoaa talven aikana.

Lue lisää aiheesta
Perhe sohvalla

Monipuolinen hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja asukkaat

Koti on paikka, jossa on hyvä olla ja siksi sen suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Koti onkin hyvä suojata muun muassa vesivahingoilta, paloilta ja murroilta.

Perhe lattialla pelaamassa

Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Koira katselemassa ulos ikkunasta

Koira yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Hälytysjärjestelmä on tärkeä apu eläintaloudessa. Se valvoo palojen ja murtojen varalta ja suojaa koko kotia, perhettä ja rakkaita lemmikkejä.

Sector Alarm Thomas

Hälytyskeskus on aina valmiudessa: "Kun hälytys tulee, päivystäjä ottaa tilanteen haltuun"

Hälytyskeskuspäivystäjä Thomas Erikssonin työvuoroissa tilanteet vaihtelevat. Työssä tarvitaan päätöksentekokykyä, tilannetajua ja pelisilmää sekä hyviä työkavereita, kahvia ja lauantaisin pizzaa.

Perhe lähdössä kotoa

Kameratunnistin nopeuttaa avun saamista – näin se toimii

Kameratunnistin on tärkeä osa kodin hälytysjärjestelmää. Yhdessä ja samassa laitteessa on mukana niin liiketunnistin, lämpöilmaisin kuin hälytyksestä aktivoituva kamera. Hälytyksen sattuessa kuvat nopeuttavat tilanteen tunnistamista ja avun saamista paikalle.

Lapset tekemässä läksyjä

Kun lapsi on yksin kotona: turvallisuusvinkkejä koululaisten vanhemmille

Moni koululainen viettää aikaa yksin kotona iltapäivisin koulun jälkeen ja loma-aikoina, kun vanhemmat ovat töissä. Yksin kotona oleminen sujuu mukavasti, kun kodin turvallisuus on kunnossa.

Lapsi lähdössä matkalle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on hyvässä turvassa pitkänkin matkan aikana. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Sector Alarm - Tiina

Kaikkein tärkein onnistumisen mittari: 99 % tyytyväisiä asiakkaita

Sector Alarmin tärkein tehtävä on huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta. Aivan yhtä tärkeää on tehdä se niin, että asiakas voi joka hetki olla tyytyväinen palveluun. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jokaisella kohtaamisella, satoja kertoja päivässä, kertoo Suomen asiakaspalvelutiimin esimies Tiina Okkonen.

Sector Alarmin myyjä esittelemässä palvelua

Sector Alarmista S-ryhmän uusi bonusyhteistyökumppani – ”Kodin turvapalvelut kiinnostavat yhä useampia”

Sector Alarm ja S-ryhmä ovat solmineet valtakunnallista bonusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Sopimuksen myötä kodin hälytysjärjestelmän kuukausimaksusta saa jatkossa S-ryhmän Bonusta.

Lapset makoilemassa lattialla

Ihan eka koulupäivä! Käytännön tietoa ekaluokkalaisille ja vanhemmille

Mitä ensimmäisenä koulupäivänä tapahtuu? Kokosimme vastauksia käytännön kysymyksiin, joita lapsille ja vanhemmille herää koulun kynnyksellä.

Sector Alarmin toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

”Turvallisuus on yksi maailman megatrendeistä”, sanoo Sector Alarmin uusi toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

Sector Alarmin toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Kaijasilta, 45. Vahvasti kasvava yritys saa riveihinsä kasvuosaajan, joka uskoo, että kiinnostus kodin turvaamiseen tulee olemaan vahva trendi myös Suomessa. Jalkapalloammattilaisenakin tunnettu Kaijasilta haluaa tuoda parhaat opit pelikentiltä yritysmaailmaan.

Isä ja lapset mökillä

Suojaa vapaa-ajan asunto - asiantuntijan vinkit

Mökkeily on suomalaisten rakas harrastus ja elämäntapa. Vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota myös silloin, kun se on tyhjillään. Hälytysjärjestelmä auttaa pitämään kesäkodin kunnossa ja tarjoaa suojaa monien yllättävien tilanteiden varalle.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet