Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Julkaistu: maaliskuuta 11, 2021 Kirjoittaja  Jenni Lahtinen

Kodin turvapalvelujen valikoima on viime vuosina kasvanut niin, että laitteiden termistö sekoittaa pään. Kun tarjolla on erilaisia valvontakameroita, älylukkoja, sekä ionisoivia ja optisia palovaroittimia, taustatyöhön saa kulumaan päiviä. Onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä yksin. Asiantuntijamme suunnittelevat jokaisen kodin turvapalvelun yksilöllisesti.

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

- Kodin hälytysjärjestelmän valinta on aina monen asian summa. Kodin suojaamisessa pitää ottaa huomioon asunnon koko ja sijainti, asukkaiden tarpeet ja toiveet, sekä mahdolliset erityistilat laitteineen. Sector Alarmin aloituspaketti on hyvä lähtökohta kattavalle hälytysjärjestelmälle ja useimmat asiakkaamme päätyvät ottamaan myös lisälaitteita järjestelmään.

Sector Alarmin ammattitaitoiset turvallisuusasiantuntijat auttavat sinua valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivimman kokonaisuuden.

 

Omakotitalon murtohälyttimet, palovaroittimet ja vesivuotosuojaus

Omakotitalon koko ei läheskään aina kerro turvasuositusten laajuudesta. Sen sijaan turvalaitteiden valintaan vaikuttavat kerrosten, ovien ja ikkunoiden määrä, kodinkoneiden ja vesipisteiden sijainti, sekä mahdolliset ulkorakennukset. Toisinaan isossakin kodissa voidaan selvitä suhteellisen yksinkertaisella hälytysjärjestelmällä, jos asunto on yhdessä tasossa ja siinä on kompakti pohjaratkaisu.

- Savu- ja vesi-ilmaisimet lisäävät kodin turvaa, ja koko perheen arkea helpottavat esimerkiksi älylukot ja älypistorasiat.

Jesse Ketokoski on huomannut, että murtosuojauksen suhteen omakotitalojen asukkaat luottavat usein liikaakin naapurien valppauteen.

- Kuinka moni meistä osaa epäillä naapurin pihaan ajanutta pakettiautoa murtovarkaaksi? Harvoin kiinnitämme siihen edes mitään huomiota.

Esimerkki omakotitalon hälytysjärjestelmästä

3 sisäänkäyntiä, 100-180 m², 2 kerrosta ja autotalli

Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Asuntoon lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 2 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin


Autotalliin: savuilmaisin sekä kameratunnistin

 

Rivitalo – kodin turvalaitteet koko taloyhtiölle

Palovaroittimien ja vuotoilmaisimien merkitys kasvaa tiiviisti asuttaessa. Yhdessä rivitalohuoneistossa syttyvä tulipalo leviää nopeasti naapuriasuntoihinkin. Myös vesivahinko voi aiheuttaa vaurioita taloyhtiön muillekin asukkaille. Samoin liian innokkaat murtovarkaat, jotka saattavat käydä läpi rivitalon kaikki huoneistot.

- Kodin turvalaitteisiin satsaaminen on siis kaikkien etu. Jos taloyhtiössä päätetään tilata hälytysjärjestelmä kaikkiin asuntoihin, meiltä voi kysyä edullista yhteistarjousta.

Hälytysjärjestelmästä on hyötyä erityisesti lapsiperheille: personoitujen avaimenperätunnistimien ansiosta vanhemmat voivat helposti tarkastaa Sector Alarmin mobiilisovelluksesta, milloin pienet koululaiset ovat saapuneet kotiin.

Esimerkki rivitaloasunnon hälytysjärjestelmästä

2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta

Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Lisäksi: 1-2 ovitunnistinta, 1 vesi-ilmaisin sekä 1 savuilmaisin

 

Mitä hyötyä hälytysjärjestelmästä on kerrostalossa?

Harva tietää, että jopa puolet asuntomurroista tapahtuu kerrostaloissa. Vaikka ison talon ulko-ovet olisivatkin lukittuja, on aina vaara, että kutsumattomat vieraat pääsevät luikahtamaan sisään.

- Kerrostalossa asukkaat eivät läheskään aina tunne naapureitaan, saati heidän luonaan käyviä vieraita. Siksi on vaikea ovella tietää, kuka on omaa väkeä, Jesse Ketokoski sanoo.

Kerrostalojen asuntoihin murtomies pääsee sisään hetkessä, sillä ovet ja lukot ovat usein heppoisia ja helposti murrettavissa. Ullakoiden häkkivarastot ovat haasteellisia, sillä niiden sisältö on nopeasti nähtävissä. Arvotavaroita ei kannata näissä koskaan säilyttää.

- Sector Alarmin aloituspaketti soveltuu hyvin kerrostaloasunnon suojaamiseen, koska koti on usein suhteellisen pieni ja yhdessä tasossa, mutta suosittelemme lisäämään ainakin savuilmaisimen kaikkiin huoneisiin.

Esimerkki kerrostalon hälytysjärjestelmästä

Yksiöön tai kaksioon

Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat

Suositus lisälaitteesta: savuilmaisin + 2 €/kk

 

Kesämökki Suomessa ja vapaa-ajan asunto Espanjassa? – Sector Alarm turvaa

Moni suomalainen asuisi kesämökillä mieluusti ympäri vuoden. Arki asettaa kuitenkin omat rajoituksensa, joten välillä vapaa-ajanasunnot ovat pitkiäkin aikoja tyhjillään. Tämän tietävät myös murtomiehet. Mökkimurtoja tehdään yleensä eniten syksyisin, jolloin rakennuksia ei ole vielä laitettu talviteloille.

- Mökkien murtohälyttimien ja muun suojauksen valinnassa tärkein vaatimus on oikeastaan se, että rakennuksissa pitää olla ympärivuotisesti jonkunlainen peruslämmitys päällä. Turvalaitteemme eivät sovi ulkokäyttöön.

Vapaa-ajan asuntojen omistajat hyötyvät Sector Alarmin kansainvälisyydestä. Yhtiö toimii Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Irlannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Voit siis tilata Sector Alarmin kautta hälytysjärjestelmän yhtä lailla Savon kesämökille kuin Fuengirolan huvilallekin.

Esimerkki vapaa-ajan asunnon hälytysjärjestelmästä

2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta

Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 1 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin

 

Oletko valmis suojaamaan kotisi?

Kiinnostuitko hälytyskeskuksen valvomasta hälytysjärjestelmästä? Jätä meille tarjouspyyntö tästä!

Lue myös Kuinka valitsen kotiini sopivan hälytysjärjestelmän?