Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Julkaistu: toukokuuta 09, 2023 Kirjoittaja  Nina Herttua

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Helsinkiläinen Kaide perheineen osallistui Sector Alarmin ja MTV:n järjestämään testiryhmään, jossa testaajien koteihin asennettiin hälytysjärjestelmä parin kuukauden kokeilujaksolle. Murtosuojaus oli päällimmäinen syy Kaiden kiinnostuksen heräämiseen.

- Asumme omakotitalossa metsän reunassa ja vaikka emme olleet vielä hankkimassa hälytysjärjestelmää, oli se ollut jo jonkin verran mietinnässä. Kun sitten huomasin, että testiryhmään haettiin osallistujia, ajattelin, että pitäisihän tätä kokeilla, Kaide kertoo.

- Lähinnä meillä oli mielessä murtosuojaus, mutta palohälytys ei ole huono lisä. Jos emme itse ole paikalla tai naapuritkaan kotona, tulipalo voisi edetä pitkälle, mutta nyt hälytyskeskus saa tiedon ajoissa.

Vanhempien ja kolmen kouluikäisen lapsen lisäksi perheeseen kuuluu kaksi kissaa ja koira. Perheenjäsenten ohella kotona on monta korvaamattoman tärkeää asiaa, jotka Kaide halusi turvata.

- Kyllä kaikki henkilökohtainen on tärkeintä. Ei niitä koskaan saa takaisin. Vaikka tavara ei olisi edes varsinaisesti arvokasta, on silti ikävää, jos se lähtee. Puhumattakaan siitä, miten inhottavaa on, jos joku tulee omaan kotiin, rikkoo ja penkoo kaikki paikat. Murron jälkeen menisi varmaan pitkään niin, että jos jotain tavaraa ei löydä, joutuisi miettimään, että meniköhän sekin murtautujien mukana, hän pohtii.

 

Turvaa läpi yön

Hälytysjärjestelmän käyttäminen oli alusta lähtien helppoa ja tuli perheessä nopeasti rutiiniksi. Arkiaamuina viimeinen töihin tai kouluun lähtijä kytkee järjestelmän päälle ja yöksi se kytketään uudestaan kuorisuojaus -tilaan.

- Illalla kun ollaan kotona kissat juoksevat edestakaisin sisään ja ulos, ja niille pitää koko ajan olla avaamassa ovea, joten laitamme hälytysjärjestelmän päälle vasta sitten, kun olemme menossa nukkumaan. Turva yön aikana on olennainen asia. Nukumme yläkerrassa ja on tärkeää huomata, jos joku tulee vaikka alakerrasta sisälle taloon, Kaide kertoo.

- Hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat ovat myös todella hyvä juttu, varas varmaan äkkiä valitsee toisen kohteen, hän miettii.

Hälytysjärjestelmän mobiilisovelluksesta on ollut perheelle hyötyä jokapäiväisessä arjessa.

- Mobiilisovelluksella pystyy hyvin seuraamaan kodin liikennettä, kuka on mennyt sisään ja ulos. Meillä etenkin vaimo käyttää sovellusta ja tarkistaa, koska viimeinen kouluunlähtijä on lähtenyt kotoa. Jos lapset ovat nukkuneet pommiin, voi alkaa soitella, että ”nyt ulos”, Kaide naurahtaa.

 

Nyt tietää, että kotona on kaikki kunnossa

- Jos vähänkin epäilee, että tarvitseeko tai kannattaako hankkia hälytysjärjestelmä, suosittelen hankkimaan. Hälytysjärjestelmä tuo kyllä omalla tavallaan sen turvallisuuden tunteen. Varsinkin asuntomurtojen suhteen, oli koti sitten maalla tai kaupungissa, Kaide painottaa.

Testijakson päätyttyä perhe päätti pitää hälytysjärjestelmän.

- Tuo se turvaa koko perheelle. Tietää, ettei ketään ole tullut sisälle ja saa rauhallisemmin nukkua. Lomareissunkin jälkeen aiemmin astui aina varovasti ovesta sisään ja tarkkaili, onko kotona käyty tai jotain viety. Nyt kun mennään reissuun, tiedetään, että kotona on kaikki kunnossa.

Hälytysjärjestelmän parhaita puolia on myös se, ettei järjestelmää tai kodin turvallisuutta tarvitse aktiivisesti ajatella:

- Jos ei mitään kuulu mistään, niin pitäisi kaikki olla ok kotona, Kaide kiteyttää.

Haluatko tietää lisää Sector Alarmin hälytysjärjestelmästä? Vastaa muutamaan kysymykseen ja jätä tarjouspyyntö!

Haluatko lukea lisää kodin suojaamisesta? Lue seuraavaksi Hälytysjärjestelmä pelasti juuri remontoidun keittiön vesivahingolta