Suojaa kotisi loman aikana

Onko kotisi suojattu lomasi aikana?

Julkaistu: huhtikuuta 17, 2023 Kirjoittaja  Outi Potila

Lomalla on ihanaa keskittyä lomailuun ja unohtaa maailman murheet. Mökkisaunan lauteilla rentoutuessa mieleen saattaa kuitenkin hiipiä kotiasiat – jäiköhän silitysrauta sittenkin päälle ja tuliko terassin ovi lukittua? Miten varmistaa, että kotona on kaikki kunnossa, vaikka itse olisikin poissa? Kokosimme 5 helppoa vinkkiä kodin turvallisuuden parantamiseen lomien aikana.

Tiedätkö mitä kotivakuutuksesi korvaa?

Voit itse vaikuttaa monin tavoin kotisi turvallisuuteen ja parantaa sen suojausta lomasi aikana, mutta ikävä kyllä sekään ei aina riitä. Erityisesti loma-aikoina ja pitkinä pyhinä tapahtuu valitettavan paljon asuntomurtoja, joten ihan ensimmäisenä olisi syytä tarkastaa kotivakuutuksen voimassaolo. Kannattaa myös selvittää, mitä oma kotivakuutus korvaa murtotilanteessa, ja muistaa, että vakuutusyhtiö harvemmin korvaa irtaimiston täysimääräisesti.

Ikävää murtotilanteissa on se, että vaikka kotivakuutus korvaisikin taloudellisen menetyksen, mikään vakuutus ei tuo takaisin rakkaita esineitä. Lisäksi monet murron kohteeksi joutuneet kertovat pitkäkestoisesta turvattomuuden tunteesta, jonka murto on jättänyt. Oma koti on meille rakas turvapaikka, ja murtovarkaan vierailu järkyttää kotiin liittyvää perusturvallisuuden tunnetta.

 

Hälytysjärjestelmä suojaa kotisi perusteellisesti loman aikana

Jos kaipaat kodillesi perusteellisempaa suojaa, kannattaa harkita hälytysjärjestelmän hankkimista. Kodin hälytysjärjestelmä tuo mielenrauhaa lomapäiviin ja suojaa kotisi erittäin tehokkaasti. Lomailijan onneksi kodin suojaamiseen tarjolla on eri hintaluokissa monenlaisia vaihtoehtoja.

Hintatietoinen lomalainen valitsee Tee se itse -hälytysjärjestelmän, joita löytyy hyvin varustelluista rautakaupoista ja marketeista. Tee se itse -järjestelmä vaatii kuitenkin jonkin verran teknistä osaamista niin hälytysjärjestelmän valinnan kuin sen asennuksenkin osalta. Myös järjestelmän ylläpito ja hälytysten valvonta jää asukkaan omalle vastuulle. Puhelimen on syytä olla matkapuhelinverkkojen ulottuvilla lomallakin, ja hälytyksen sattuessa jonkun pitäisi päästä pikaisesti kotiin tarkastamaan tilanne.

Toinen vaihtoehto on Sector Alarmin vaivaton Avaimet käteen -hälytysjärjestelmä. Saat kotiisi asennettuna yksilöllisen ja helppokäyttöisen hälytysjärjestelmän, joka on yhdistetty Sector Alarmin omaan 24/7 valvovaan hälytyskeskukseen. Hälytyskeskuksen valvomalla järjestelmällä on ennaltaehkäisevä vaikutus asuntomurtoihin – 24/7 valvonnasta kertovat tarrat kotisi ovissa ja ikkunoissa eivät varsinaisesti houkuttele murtautumaan kotiisi. Hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä antaa suojaa myös tulipalojen ja vesivahinkojen varalle. Olitpa kotona tai poissa, hälytyskeskus reagoi välittömästi kodistasi tuleviin hälytyksiin ja kutsuu tarvittaessa apua paikalle.

 

Haluatko kuulla lisää hälytyskeskuksen valvomasta turvapalvelusta?

Sector Alarm tarjoaa avaimet käteen -turvapalvelua aina päivystävällä, laatustandardoidulla hälytyskeskuksella. Sector Alarmin asiantuntijat kertovat mielellään, kuinka voit suojata kotisi ja perheesi niin arkena kuin lomallakin. Vastaa muutamaan kysymykseen ja pyydä tarjous!

 

 

Viisi vinkkiä kodin suojaamiseen loman aikana


Kokosimme viisi hyväksi todettua helppoa keinoa parantaa kotisi turvallisuutta lomasi aikana.

  1. Pyydä luotettavaa naapuria tai lähellä asuvaa ystävääsi pitämään kotiasi silmällä ja piipahtamaan kodissasi muutaman päivän välein varmistamassa, että kaikki on kunnossa. Keskeytä lehtitilaukset lomasi ajaksi tai pyydä ystäviäsi myös tyhjentämään postilaatikko, jotta lehtiä pursuileva postilaatikko ei paljasta poissaoloasi.
  2. Varmista ennen lomalle lähtöä, että kaikki kotisi ovet ja ikkunat ovat kunnolla lukittuina ja kiinni. Muista myös tarkistaa, että kaikki lukot toimivat kunnolla. Muista laittaa ovet lomasi ajaksi takalukkoon - jos joku murtautuu kotiisi esimerkiksi ikkunan kautta, ovien ollessa takalukossa hän joutuu poistumaan samaa reittiä saaliinsa kanssa.
  3. Älä jätä lomasi aikana vihjeitä siitä, että olet poissa kotoa. Pidä piha asutun näköisenä, mutta kerää kuitenkin arvokkaimmat tavarat varastoon. Muista, että päiväkausia paikoillaan seisova auto, ylikasvanut nurmikko tai tekemättömät lumityöt vihjaavat kutsumattomille vieraille, että kotisi on todennäköisesti tyhjillään.
  4. Hämää varkaita älypistorasioilla! Asenna pöytä- tai jalkalamppu älypistorasiaan, ja ajasta lamppu syttymään joka päivä tiettyyn aikaan.
  5. Lomasta olisi ihana kertoa kaikille, mutta malta mielesi, äläkä jaa lomasuunnitelmiasi sosiaalisessa mediassa. Julkaise lomakuvat vasta kotiin tultuasi, silloin et houkuttele ei-toivottuja vieraita tyhjillään olevaan kotiisi lomasi aikana.

 

Lue seuraavaksi Tiesitkö nämä 5 syytä hankkia kameravalvonta kotipihalle?