Voiko kissa tai koira laukaista murtohälytyksen

Voiko kissa tai koira laukaista murtohälytyksen?

Julkaistu: joulukuuta 01, 2022 Kirjoittaja  Sami Korhonen

Kodin hälytysjärjestelmän liiketunnistin laukaisee hälytyksen havaitessaan liikettä. Murtotilanteessa varkaan liikkeet eivät jää huomaamatta, mutta miten varashälytin toimii, jos kotona on lemmikkejä?

Voiko hälytysjärjestelmää käyttää jos kotona on lemmikkejä?

Kodin hälytysjärjestelmän murtosuojausta kannattaa ehdottomasti käyttää, vaikka kotona olisi lemmikkieläimiä. Liiketunnistimen herkkyyttä voi säätää tai sen voi ottaa kokonaan pois päältä.

Sector Alarmin hälytysjärjestelmään voi määritellä, miten herkästi liiketunnistin reagoi. Kun liiketunnistimen lemmikkieläinasetus on päällä, lattiatasossa liikkuvat, alle 20 kg painavat lemmikit voivat liikkua tilassa aiheuttamatta hälytystä.

Jos lemmikit pääsevät kiipeilemään liikesensorin peittoalueella, virhehälytyksiä voi tulla. Siinäkin tapauksessa kamerailmaisimen kuvat kuitenkin paljastavat, onko kyseessä kiipeilevä kissa vai kutsumaton vieras.

 

Kotona-tila suojaa kuoren

Paras keino välttyä virhehälytyksiltä ja suojata kuitenkin koti tehokkaasti, on käyttää hälytysjärjestelmän Kotona-tilaa eli niin sanottua kuorisuojausta.

Silloin liiketunnistimet ovat pois päältä, mutta ovi- ja ikkunatunnistimet, lasirikkoilmaisimet ja tärinäilmaisimet suojaavat kotia murtautujilta. Kotona-tilan ollessa päällä myös isommat lemmikit voivat liikkua kotona vapaasti.

 

Kerro meille lemmikeistä

Kerro lemmikkieläimistäsi asennusvaiheessa, niin asentaja voi varmistaa, että hälytysjärjestelmä suojaa koko kodin ja myös lemmikit mahdollisimman hyvin.

Lisää myös Sector Alarm –sovelluksen tai Omien sivujen sijaintitietoihin maininta asunnossa olevista lemmikeistä, niin tieto on myös hälytyskeskuspäivystäjän käytettävissä hälytystilanteessa. 

 

Liitä hälytysjärjestelmään lemmikkikamera

Tiestitkö, että kodin hälytysjärjestelmää voi laajentaa kätevällä, liikutettavalla lemmikkikameralla. Lemmikkikamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin, ja voit jutella yksin kotona olevalle lemmikille helposti sovelluksen kautta. Kameran 180 asteen näkökenttä tallentaa kaikki yksityiskohdat teräväpiirtotarkkuudella – jopa zoomattaessa.

 

Lue myös Lemmikki yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Haluatko tietää lisää Sector Alarmin varashälytinjärjestelmästä? Vastaa muutamaan kysymykseen ja jätä tarjouspyyntö!