”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Espoolaisen Pirjon ja hänen puolisonsa omakotitaloa suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

- Meillä on iso talo ja olen välillä yksinkin. Hälytysjärjestelmän ansiosta olo on paljon turvallisempi, Pirjo sanoo.

Talo on murtosuojattu liike- ja magneettitunnistimilla, jotka valvovat sisätiloja kaikkialla talossa.

- Kun otimme hälytysjärjestelmän, pääpainona oli oma turvallisuus. Tietysti myös omaisuuden suojaaminen on tärkeää, mutta se on aina korvattavissa.

Liiketunnistin havaitsi tunkeutujan

Pirjo viettää miehensä kanssa kesäisin paljon aikaa vapaa-ajan asunnollaan – niin myös yönä, jolloin kotiin iski murtovaras.

- Yöllä kello kahdentoista aikaan olimme kesäasunnollamme, kun Sector Alarmilta tuli soitto. Hälytyskeskuksesta kysyttiin, olemmeko kotona, johon sanoimme, että ei olla, Pirjo muistelee.

- Hälytyskeskuspäivystäjä kertoi, että kellarin liiketunnistin oli aiheuttanut murtohälytyksen. Hän näki myös kameran kuvista, että joku siellä liikkui ja välitti tiedon heti poliisille.

Poliisi ja vartija olivat pian paikalla, mutta murtautuja oli jo lähtenyt pakoon. Varas oli murtanut kellarin tuplaovet auki ja vioittanut karmeja murtautuessaan sisään.

Vartija pysyi paikalla kunnes ovi oli kiinni

Kun poliisi teki kohteessa teknistä tutkintaa, Sector Alarmin hälytyskeskus ja paikalla ollut vartija huolehtivat tilanteen jälkihoidosta ja pitivät omistajia ajan tasalla.

- Emme itse päässeet paikalle, mutta Sector Alarm soitti meille monta kertaa tilannepäivityksiä. Puhelimitse sovittiin, että Sector Alarm tilaa paikalle lukkosepän, joka voi katsoa missä kunnossa ovi on ja pitääkö se uusia kokonaan.

- Vartija ja lukkoseppä olivat päätyneet siihen, että ovi on paras pultata kiinni, ennen kuin uusi ovi saadaan tilalle. Vartija sanoi, että on paikalla niin kauan, kunnes ovi on saatu kiinni, Pirjo kertoo.

Murtovaras ei saanut rällästää rauhassa

Suurin vahinko aiheutui kellarin rikkoutuneista ovista, mutta hälytysjärjestelmän ansiosta murtautuja ei ehtinyt edetä muihin tiloihin.

- Varas ei ehtinyt tehdä ilkivaltaa sisätiloissa - kun murtohälytin meni heti päälle, niin tekijä pötki pois. Ilman hälytysjärjestelmää murtautuja olisi saanut ihan rauhassa rällästää, kun emme itse olleet paikalla, Pirjo pohtii.

Vaikka murto on aina ikävä asia, Pirjo ei halua antaa sen vaikuttaa liikaa omiin ajatuksiin.

- Olen ollut tähän asti aika huoleton. Auton ovetkin jäivät joskus auki, eikä mitään tapahtunut, Pirjo naurahtaa.

- Murrosta jäi tietenkin ikävä tunne, mutta en ole panikoija. Luotan, että kun kerran on tapahtunut jotain, uudestaan ei tapahdu. Joka tapauksessa kaikesta selvitään, hän toteaa.

Lue lisää aiheesta
asiakastarina tero

“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Puupino

Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

"Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Aamiaispöytä tyhjillään

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Bettina ja Dara

”Rakas perheenjäsen on yksin kotona” – lemmikin turvana on kodin hälytysjärjestelmä

Maalaismaisemissa mukavia koiranpäiviä viettävä Dara-staffi on niin ihmisrakas, että se ottaisi jopa kutsumattomat vieraat iloisesti vastaan. Kun naapurit ovat kaukana ja koira yksin kotona, on palosuojaus erityisen tärkeää. Daran ja isäntäväen turvana onkin kodin hälytysjärjestelmä.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet