Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Helsinkiläinen Kaide perheineen osallistui Sector Alarmin ja MTV:n järjestämään testiryhmään, jossa testaajien koteihin asennettiin hälytysjärjestelmä parin kuukauden kokeilujaksolle. Murtosuojaus oli päällimmäinen syy Kaiden kiinnostuksen heräämiseen.

- Asumme omakotitalossa metsän reunassa ja vaikka emme olleet vielä hankkimassa hälytysjärjestelmää, oli se ollut jo jonkin verran mietinnässä. Kun sitten huomasin, että testiryhmään haettiin osallistujia, ajattelin, että pitäisihän tätä kokeilla, Kaide kertoo.

- Lähinnä meillä oli mielessä murtosuojaus, mutta palohälytys ei ole huono lisä. Jos emme itse ole paikalla tai naapuritkaan kotona, tulipalo voisi edetä pitkälle, mutta nyt hälytyskeskus saa tiedon ajoissa.

Vanhempien ja kolmen kouluikäisen lapsen lisäksi perheeseen kuuluu kaksi kissaa ja koira. Perheenjäsenten ohella kotona on monta korvaamattoman tärkeää asiaa, jotka Kaide halusi turvata.

- Kyllä kaikki henkilökohtainen on tärkeintä. Ei niitä koskaan saa takaisin. Vaikka tavara ei olisi edes varsinaisesti arvokasta, on silti ikävää, jos se lähtee. Puhumattakaan siitä, miten inhottavaa on, jos joku tulee omaan kotiin, rikkoo ja penkoo kaikki paikat. Murron jälkeen menisi varmaan pitkään niin, että jos jotain tavaraa ei löydä, joutuisi miettimään, että meniköhän sekin murtautujien mukana, hän pohtii.

Turvaa läpi yön

Hälytysjärjestelmän käyttäminen oli alusta lähtien helppoa ja tuli perheessä nopeasti rutiiniksi. Arkiaamuina viimeinen töihin tai kouluun lähtijä kytkee järjestelmän päälle ja yöksi se kytketään uudestaan.

- Illalla kun ollaan kotona kissat juoksevat edestakaisin sisään ja ulos, ja niille pitää koko ajan olla avaamassa ovea, joten laitamme hälytysjärjestelmän päälle vasta sitten, kun olemme menossa nukkumaan. Turva yön aikana on olennainen asia. Nukumme yläkerrassa ja on tärkeää huomata, jos joku tulee vaikka alakerrasta sisälle taloon, Kaide kertoo.

- Hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat ovat myös todella hyvä juttu, varas varmaan äkkiä valitsee toisen kohteen, hän miettii.

Hälytysjärjestelmän mobiilisovelluksesta on ollut perheelle hyötyä jokapäiväisessä arjessa.

- Mobiilisovelluksella pystyy hyvin seuraamaan kodin liikennettä, kuka on mennyt sisään ja ulos. Meillä etenkin vaimo käyttää sovellusta ja tarkistaa, koska viimeinen kouluunlähtijä on lähtenyt kotoa. Jos lapset ovat nukkuneet pommiin, voi alkaa soitella, että ”nyt ulos”, Kaide naurahtaa.

Nyt tietää, että kotona on kaikki kunnossa

- Jos vähänkin epäilee, että tarvitseeko tai kannattaako hankkia hälytysjärjestelmä, suosittelen hankkimaan. Hälytysjärjestelmä tuo kyllä omalla tavallaan sen turvallisuuden tunteen. Varsinkin asuntomurtojen suhteen, oli koti sitten maalla tai kaupungissa, Kaide painottaa.

Testijakson päätyttyä perhe päätti pitää hälytysjärjestelmän.

- Tuo se turvaa koko perheelle. Tietää, ettei ketään ole tullut sisälle ja saa rauhallisemmin nukkua. Lomareissunkin jälkeen aiemmin astui aina varovasti ovesta sisään ja tarkkaili, onko kotona käyty tai jotain viety. Nyt kun mennään reissuun, tiedetään, että kotona on kaikki kunnossa.

Hälytysjärjestelmän parhaita puolia on myös se, ettei järjestelmää tai kodin turvallisuutta tarvitse aktiivisesti ajatella:

- Jos ei mitään kuulu mistään, niin pitäisi kaikki olla ok kotona, Kaide kiteyttää.

Lue lisää aiheesta
asiakastarina tero

“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Puupino

Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Rappuset kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

"Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Bettina ja Dara

”Rakas perheenjäsen on yksin kotona” – lemmikin turvana on kodin hälytysjärjestelmä

Maalaismaisemissa mukavia koiranpäiviä viettävä Dara-staffi on niin ihmisrakas, että se ottaisi jopa kutsumattomat vieraat iloisesti vastaan. Kun naapurit ovat kaukana ja koira yksin kotona, on palosuojaus erityisen tärkeää. Daran ja isäntäväen turvana onkin kodin hälytysjärjestelmä.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet