”Rakas perheenjäsen on yksin kotona” – lemmikin turvana on kodin hälytysjärjestelmä

Maalaismaisemissa mukavia koiranpäiviä viettävä Dara-staffi on niin ihmisrakas, että se ottaisi jopa kutsumattomat vieraat iloisesti vastaan. Kun naapurit ovat kaukana ja koira yksin kotona, on palosuojaus erityisen tärkeää. Daran ja isäntäväen turvana onkin kodin hälytysjärjestelmä.

12-vuotias staffordshirenbullterrieri Dara asuu emännän, isännän – ja pian myös kukon ja kanojen – kanssa omakotitalossa itäisellä Uudellamaalla, maaseudun rauhassa. Ympärillä on peltomaisemaa ja metsää, mutta naapureihin on matkaa.

Tätä ennen Dara perheineen asui kaupunkikerrostalossa. Vaikka kaupunkiasumisessa oli puolensa, oma talo isolla tontilla houkutteli muuttamaan maalaisympäristöön. Ennen kuin perhe pääsi asettumaan taloksi, piti 70-luvulla rakennettuun taloon tehdä mittava peruskorjaus.

- Olemme tehneet tosi paljon remonttia. Uusiksi on laitettu käytännössä kaikki: ulkokatot, ulkoverhoukset, eristeet, ikkunat, ovet ja sisätilat lattiasta kattoon, luettelee Daran emäntä Bettina.

- Kellarin remontti on vielä edessä ja entiseen traktorivajaan rakennamme kanalaa, hän jatkaa.

Palosuojaus on erityisen tärkeää

Remontin yhteydessä taloon asennettiin Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka suojaa sekä murroilta että tulipaloilta.

- Palosuoja oli meille erityisen painava syy, kun naapurit ovat niin pitkällä. Kukaan ei kävele ohi ja katso, että ”onpas siellä asunnossa savuista, täytyypä hälyttää apua”, Bettina sanoo.

Tärkein syy hälytysjärjestelmän hankkimiseen oli Dara.

- Talo on rakas, mutta koira on kaikkein tärkein, Bettina toteaa.

Bettina työskentelee pääkaupunkiseudulla. Päivittäinen työmatka vie ruuhkista riippuen noin tunnin. Myös Bettinan puoliso on päivät töissä poissa kotoa, joten Dara on itsekseen kotona useita tunteja päivästä. Hälytysjärjestelmä on tuonut turvallisuuden tunnetta perheen arkeen.

- Rakas perheenjäsen on yksin kotona ja jos jotain sattuu, se ei itse osaa hälyttää apua tai avata ovea. Hälytysjärjestelmä varmistaa, että tilanne huomataan heti. Kun hälytys laukeaa, hälytyskeskus näkee kameran kuvista, mikä on hätänä.

Bettinan kokemukset hälytysjärjestelmän käyttämisestä ovat hyviä.

- Koirakin on oppinut sen, että kun hälytysjärjestelmä aamulla laitetaan päälle ja siitä kuuluu pari piippausta, on aika jatkaa unia. Se ymmärtää, että nyt ’matte’ lähtee ja kävelee suoraan omaan petiin nukkumaan.

Rakkautta karvoihin katsomatta

Bettinan ja Daran yhteinen taival alkoi jo Bettinan lapsuudenkodissa. Nuori Dara kulki toisinaan Bettinan äidin mukana metsästysreissuilla ja otti innokkaasti paikkansa ajomiesten joukossa. Edelleen se nauttii metsässä liikkumisesta, mutta nyt ikävuodet alkavat jo sen verran painaa, että yhä useammin lempipaikka löytyy kotisohvan nurkasta, emännän ja isännän vierestä. Silloin tällöin Dara pääsee Bettinan mukaan työpaikalle. Toimistokoiran rooli sopii sille hyvin.

- Dara tykkää istua auringossa, nauttii mutalätäköissä kierimisestä, omista pehmoleluistaan ja niiden raatelemisesta, mutta ennen muuta se rakastaa ihmisiä yli kaiken. Dara ottaa kontaktia kaikkiin ihmisiin ja odottaa, että kaikki rakastavat häntä, Bettina kertoo.

Erityisesti kaupungissa asuessaan Dara keräsi uusia tuttavuuksia joka ulkoilulla. Jokainen vastaantulija oli kiinnostava, ilman ennakkoluuloja.

- Darasta ei olisi vahtikoiraksi. Se päinvastoin ottaa kaikki avosylin vastaan: ”jee, mä rakastan teitä”, Bettina nauraa.

Uusia kavereita kotipihaan

Dara suhtautuu lämpimästi myös toisiin eläimiin. Aikoinaan samassa taloudessa asui lemmikkikani, jonka kanssa Dara leikki mielellään. Pian pihapiiriin muuttaa 7 kanaa ja yksi kukko, jotka asuvat vielä toistaiseksi Bettinan äidin hoivissa. Koira ja linnut ovat saaneet totuttautua toisiinsa Daran käydessä kyläilemässä.

- Vielä toistaiseksi kaakatus on kova, kun koira ilmaantuu näköpiiriin. Dara sen sijaan ei ole moksiskaan, kertoo Bettina.

Kotipihaan on rakenteilla pieni, mutta mukavat tilat asukkailleen tarjoava kanala. Kun kanala on valmis, kodin hälytysjärjestelmään lisätään myös lämpötilailmaisin. Se hälyttää, jos kanalan lämpötila menee pakkasen puolelle.

- Kanalasta tehdään niin iso, että kaikki mahtuvat orrelle. Siihen tulee munintapesät ja ulkopuolelle katettu tarha, Bettina kuvailee.

Talon tonttiin kuuluu myös pieni niitty. Jossain vaiheessa niityllä saattaa laiduntaa Bettinan omia lampaita.

- Menen tutustumaan lampaanhoitoon paikalliseen lampolaan ja perehdyn kunnolla asiaan. Katsotaan sitten, tuleeko haaveesta totta, hän kertoo.

Daralle lampaat ovat kiinnostavaa seuraa, joihin kuitenkin kannattaa suhtautua pienin varauksin:

- Lapsuudenkotini naapurissa oli lampaita, joista Dara oli hyvin kiinnostunut. Lähestymisyritykset saivat äkkilopun, kun se kerran sai sähköaidasta iskun nenään ja kiersi sen jälkeen lampaat kaukaa.

Vuodet ovat ehkä kuitenkin tehneet tehtävänsä:

- Eiköhän Dara ole jo unohtanut sen tällin, Bettina hymyilee.

Lue lisää aiheesta
asiakastarina tero

“Halusimme hälytysjärjestelmän, jota voi hallita napin painalluksella”

Tero Hatva vaihtoi vanhan kameravalvonnan Sector Alarmin laajaan hälytysjärjestelmään, joka antaa suojaa muutakin kuin varkaita vastaan. Entisenä teollisuuden suojeluvalvojana Tero tietää, kuinka nopeasti pienikin kipinä roihahtaa tulipaloksi.

Puupino

Palohälytin havaitsi tulitikkuleikit ajoissa

Tavallinen arki-iltapäivä pirkanmaalaisen perheen kotona sai vaarallisen käänteen, kun pienten koululaisten tulentekoleikki meni pieleen. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän ansiosta apu saatiin nopeasti paikalle.

Rappuset kellariin

”Hälytyskeskus näki, että joku siellä liikkui” – murtovaras iski kellariin

Asukkaat olivat matkoilla, kun espoolaiskotiin murtauduttiin kellarin ovesta. Murtautuja ei kuitenkaan päässyt kellaria pidemmälle, kun liiketunnistin laukaisi hälytyksen.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

"Säikähdyksellä selvittiin” – 3-vuotias eksyi ulos, hälytys herätti isän

Oululaisperheen uusi hälytysjärjestelmä tuli heti tositarpeeseen, kun perheen 3-vuotias kuopus lähti keskellä yötä omille teilleen. Järjestelmä oli kytketty päälle, joten perhe heräsi hälytykseen, ennen kuin lapsi ehti kotipihaa kauemmas.

Akseli Herlevi

Burgerimestari Akseli Herlevin ravintolat suojaa Sector Alarm: ”Meillä on luotettu kumppani”

Akseli Herlevi tekee Suomen parhaat burgerit Naughty BRGR -ravintoloissaan ja luottaa Sector Alarmin hälytyspalveluun: ”Hälytysjärjestelmä lisää turvallisuuden tunnetta jokaisella.”

Kodittomien kissojen turvakoti

Kodittomien kissojen turvakoti on suojattu tulipaloilta

Osku, Astrid, Fauna, Fokkeri ja kymmenet muut karvatassut odottavat uutta kotia ja perhettä hämeenlinnalaisessa Kissakoti Kattilassa. Kissojen turvakoti on suojattu Sector Alarmin hälytysjärjestelmällä. ”Nukumme kaikki paremmin, kun tällaiset asiat on huomioitu”, sanoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista.

Hälytyskeskuksen henkilökunta

Sähköpalo saatiin nopeasti haltuun – hälytysjärjestelmä reagoi heti

Aamuvarhaisella kukaan ei vielä ollut tullut töihin, kun oikosulku sai sähkölaitteen kärähtämään korjaamoyrityksen varastossa. Kaikeksi onneksi tilaan oli asennettu Sector Alarmin hälytysjärjestelmä, joka reagoi välittömästi.

Lapsi käyttämässä laitteita

Uimaan, mummolaan ja välillä ollaan yksin kotona – näin sujuu koululaisten kesäloma

Koululaisten kesälomaan mahtuu monta mukavaa asiaa: leirejä, leikkipuistoja, matkoja ja mummolaa, mutta myös päiviä yksin kotona. Miten pieni koululainen saa lomapäivät kulumaan ja mikä tekee turvallisen olon? Omista kokemuksistaan kertovat 10-vuotias Matias ja 8-vuotias Emma.

Jussi Piha lastensa kanssa kotona

Perhe on turvattu kun isä edustaa Suomea pelikentillä: ”Loistava palvelu kokonaisuudessaan”

Tamperelainen Jussi Piha edustaa Suomea salibandymaajoukkueessa. Hän on myös kolmen pienen lapsen isä, jolle on tärkeää, että koti ja koko perhe on turvattu peli- ja työmatkojen aikana. Nyt perheen kotia suojaa Sector Alarmin hälytysjärjestelmä.

Minea Blomqvist-Kakko golfaamassa

”Palvelu tuo turvaa” – Minea Blomqvist-Kakko arvostaa turvallisuutta kotona ja golfkentillä

Minea Blomqvist-Kakko on golfammattilainen ja perheenäiti, jolle turvallisuus on tärkeä asia. Sector Alarmin hälytysjärjestelmä suojaa golfperheen kotia paloilta ja murroilta silloinkin, kun perhe viettää aikaa matkoilla ja pelikentillä.

Aamiaispöytä tyhjillään

Perheenisä nukkuu paremmin: ”Hälytysjärjestelmä tuo turvaa koko perheelle”

Viiden ihmisen, kahden kissan ja yhden koiran helsinkiläiskoti kokeili testiryhmässä Sector Alarmin hälytysjärjestelmää. Perheen isän mukaan hälytysjärjestelmä auttaa nukkumaan rauhallisemmin – ja myös kertoo, jos koululaiset ovat nukkuneet pommiin.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet