Mobiilisovelluksella koti on aina hallussa

Säädä kodin valaistusta, sammuta sähkölaitteet tai päästää remonttimiehet käymään. Sector Alarm -mobiilisovellus ja Omat sivut –verkkopalvelu pitävät sinut ajan tasalla siitä, mitä kodissasi tapahtuu.

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kotia silloinkin, kun asukkaat ovat poissa kotoa. Monia oman kodin toimintoja voi myös hallita etänä, Omat sivut –verkkopalvelun ja puhelimeen ladattavan Sector Alarm –mobiilisovelluksen avulla.

 

Hallitse kodin sähkölaitteita

Kodin hälytysjärjestelmään kuuluva älypistorasia eli smart plug on kätevä tapa hallita kodin sähkölaitteita. Työpäivää tai matkatunnelmaa ei tarvitse pilata huolehtimalla, jäikö kahvinkeitin päälle tai silitysrauta seinään, jos laitteet on kytketty älypistorasioihin: Omilla sivuilla tai mobiilisovelluksella pistorasioiden virran saa katkaistua, vaikka koti olisi jo kaukana. Älypistorasioiden avulla voi myös luoda elämisen merkkejä asuntoon.

- Omilla sivuilla voi tehdä ajastuksen, että valaistukseen liitetyt älypistorasiat menevät tiettyyn aikaan päälle. Esimerkiksi niin, että jalkalamppu syttyy aamulla tiettyyn aikaan, sammuu jonkin ajan kuluttua ja syttyy taas toiseen aikaan. Sillä luodaan vaikutelma, että asukas onkin kotona, herää aamulla ja tulee illansuussa töistä kotiin, Sector Alarmin tekninen asiantuntija Niko Tuppurainen kuvailee.

Ajastuksia voi luoda useampaankin älypistorasiaan, niin että valaistus vaihtelee eri huoneissa tai että älypistorasiaan liitetty radio kytkeytyy päälle haluttuun aikaan.

 

Tilapäinen koodi talonvahdeille

- Omilla sivuilla ja mobiilisovelluksessa voi kytkeä hälytysjärjestelmän pois päältä ja uudestaan päälle, jos asuntoon pitää päästää vaikkapa huoltomies tai remontintekijä silloin kun itse on poissa. Joskus on helpompaa käyttää tilapäistä tunnuslukua eli antaa esimerkiksi kukkien kastelijalle väliaikainen koodi, jolla hän laittaa itse hälytysjärjestelmän päälle ja pois.

Tilapäiset käyttäjät eivät voi käydä kotonasi huomaamatta, sillä saat puhelimeesi ilmoituksen, kun joku kytkee hälytysjärjestelmän pois tai päälle. Tilapäinen tunnusluku on voimassa 24 tuntia, mutta sen voi poistaa milloin tahansa käytöstä.

 

Mitä jos kotona on sähkökatko?

Sähkökatkot voivat tuoda kotiin ikäviä yllätyksiä, mutta kodin hälytysjärjestelmä kertoo sinulle myös niistä.

- Hälytysjärjestelmä lähettää ilmoituksen Omien sivujen ja mobiilisovelluksen kautta, jos kotona tulee yli 10 minuutin sähkökatko ja ilmoittaa myös, kun sähköt jälleen palautuvat. Jos sähkökatko pitkittyy, lähettää järjestelmä automaattisesti hälytyksen, Niko Tuppurainen kertoo.

Kodin hälytysjärjestelmä toimii akun varassa 30 tuntia, joten järjestelmä toimii ja suojaa kotia, vaikka sähköt olisivat poikki.

 

Suojaa monilta vahingoilta

Palo- ja murtosuojauksen lisäksi hälytysjärjestelmään voi liittää esimerkiksi lämpötilan muutoksista tai vesivuodoista hälyttäviä ilmaisimia, ja voit luottaa että koti on kunnossa pidemmänkin poissaolon aikana.
- Tärkeintä on tietenkin se, että koti on turvattu matkankin aikana ja saat tiedon kaikesta, mitä kotona tapahtuu.

Lue lisää aiheesta
Hanna Sumari

Hanna Sumari tuntee asumisen trendit ja tietää, että oma koti on unelmakoti

Asumisen asiantuntija Hanna Sumari on nähnyt suomalaisten kotien muutoksen 90-luvulta tähän päivään. Moni asia on toisin, mutta jotain pysyy samana vuodesta toiseen. Sumarin omassa kodissa tärkeää on etenkin luonnonläheinen pihapiiri ja lasagnelle mitoitettu ruokapöytä.

Kimmo Rönkä Asuntomessut

Oman näköistä, yhteisöllistä ja lähellä luontoa – näin suomalaiset asuvat 2020-luvulla

Asumisen ympärille syntyy uusia palveluita ja yhteiskäyttöiset tilat tulevat lisääntymään, ennustaa Suomen Asuntomessujen tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä. Asumisen arkeen halutaan niin luksusta kuin luonnonläheisyyttä: ”Olemme siirtymässä elämysyhteiskuntaan.”

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet