Monipuolinen hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja asukkaat

Koti on paikka, jossa on hyvä olla ja siksi sen suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Koti onkin hyvä suojata muun muassa vesivahingoilta, paloilta ja murroilta. Turvallisuusasiantuntijamme kertovat alla tarkemmin, miten oman kodin voi suojata ikäviltä yllätyksiltä.

Kotien vesivahingot yleisiä

Kodin murtosuoja on oleellinen osa kodin turvaa, mutta milloin viimeksi tarkistit keittiön tiskiallaskaapin?

Sector Alarmin asentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski tietää, että kysymys osuu monen suomalaisen kohdalla arkaan kohtaan. Olemme jo oppineet suojaamaan kodin kutsumattomilta vierailta, mutta unohdamme, että kodin turvallisuus syntyy paljon laajemmasta kokonaisuudesta.

- Ja silti juuri siellä keittiön vesipisteen lähellä voi muhia ikävä yllätys. Monilla tiskiallaskaappi on usein niin täynnä tyhjiä pulloja ja roskapusseja, että vesiputkien pienikin tihuttaminen voi jäädä havaitsematta ja aiheuttaa kosteusvaurion.

Vesivahingot muodostavat myös suuren osan vakuutusyhtiöihin tulleista korvaushakemuksista. Ikävimpiä yllätyksiä ne ovat kuitenkin talon asukkaille. Talon rakenteisiin pitkän ajan kuluessa imeytynyt kosteus lisää homevaurioiden riskiä ja voi aiheuttaa terveysongelmia.

Sector Alarmilla kotien turvallisuutta on tutkittu kansainvälisesti jo 25 vuoden ajan. Hälytysjärjestelmistä on viime vuosina kehitetty yhä monipuolisempia, jotta ne pystyvät huolehtimaan kodeista ja niiden asukkaista entistä perusteellisemmin.

Kodin turvalaitteiden hankinnassa onkin viimeisten vuosien aikana näkynyt selvä trendi.

- Asiakkaat haluavat yhä murtohälyttimiä, mutta vaativat kodilleen myös laajempaa suojaa. Sen olemme huomioineet myös laitteissamme. Jokaisen aloituspaketin mukana tulee aina keskusyksikön lisäksi savuilmaisin, kamera- ja ovitunnistin sekä älypistorasia ja järjestelmään otetaan lisälaitteena usein vesi-ilmaisin tai muita lisälaitteita, Ketokoski kertoo.

 

Nopea ja tehokas palovaroitinjärjestelmä

Tulipaloissa koti voidaan pelastaa vain nopealla toiminnalla. Ripeyteen pohjautuu myös Sector Alarmin palovaroitinjärjestelmä. Savuilmaisimet vahtivat kotia jatkuvasti ja lähettävät muutoksista välittömästi tiedon sekä asukkaille että Sector Alarmin hälytyskeskukseen. Lisätukea tuovat valvontakamerat, jotka mittaavat huoneen lämpötilaa ja laukaisevat hälytyksen, mikäli 54 asteen lämpötila ylittyy.

- Olemme panostaneet viime vuosina erityisesti kotien paloturvallisuuteen. Murtosuojauskin on yhä tärkeää, mutta seuraukset ovat tulipalossa usein dramaattisemmat. Murtovaras vie irtaimistoa, mutta tulipalossa voimme menettää koko kodin, muistuttaa Aleksi Äijö.

Äijö tietää, mistä puhuu, sillä hän työskentelee Sector Alarmin hälytyskeskuksen päällikkönä. Hälytyskeskuksessa päivystetään vuorokauden ympäri ja hälytyksiin reagoidaan välittömästi. Reagointinopeutta myös mitataan ja seurataan jatkuvasti.

- Hälytyskeskuksemme toimii Helsingissä, josta hallinnoimme kaikkia asiakkaitamme. Toimenpiteisiin johtavia hälytyksiä saamme noin 10-15 kappaletta kuukaudessa.

Kun hälytyskeskuksessa vastaanotetaan hälytys, päivystäjät ottavat ensin yhteyttä kodin asukkaisiin ja tarkastavat tilanteen myös valvontakameroista.

- Arvioimme aina tilannekohtaisesti, lähetämmekö paikalle vartijan vai ilmoitammeko asiasta suoraan viranomaisille, kuten poliisille. Tulipalon sattuessa paikalle lähtee tietenkin välittömästi palokunta. Tärkeintä on aina nopea toiminta.

 

Hälytysjärjestelmän hinta on luultua edullisempi

Kodin turvapalveluun liittyy yhä paljon väärinkäsityksiä. Mielikuvissa valvontakameroita asennetaan hulppeisiin huviloihin, joiden seinillä on arvotauluja ja pihassa seisoo Porsche.

Jesse Ketokoski rikkoo kuplan ja kertoo, että hälytysjärjestelmiä tilataan eniten tavallisiin suomalaiskoteihin. Hyvä hinta-laatusuhde tekee turvalaitteista mahdollisia entistä laajemmalle asiakaskunnalle.

- Olemme vuosien varrella kehittäneet palveluamme juuri siihen suuntaan, että hinta ei ole ainakaan kodin turvallisuuden este. Kuukausihintamme on niin edullinen, että saman rahan saa kulumaan muutamaan lounaaseen.

Tärkeintä on turvalaitteiden helppokäyttöisyys. Sector Alarmin hälytysjärjestelmän jokaista laitetta pystyy hallinnoimaan keskitetysti kännykän mobiilisovelluksesta. Asennuksen yhteydessä asukkaat saavat myös käyttökoulutuksen.

- Turvalaitteemme ovat niin yksinkertaisia, että niitä pystyvät käyttämään kaikenikäiset. Ne eivät vaadi teknistä osaamista.

Sector Alarm panostaa vahvasti laadunvalvontaan ja asiakaspalveluun. Asiakaspalautetta pyydetään jokaisen asiakaskohtaamisen jälkeen. Muutaman viikon kuluttua asennuksesta asiakaspalvelu soittaa ja kysyy, miten hälytysjärjestelmän käyttäminen on sujunut.

- Haluamme varmistaa, että asiakkaat osaavat ottaa kaiken hyödyn irti hälytysjärjestelmästä ja keräämme muutenkin palautetta palvelusta, jotta voimme kehittää sitä vielä paremmaksi.

98 % asiakkaista kertookin olevansa tyytyväinen Sector Alarmin palveluun.

Lue lisää aiheesta
Perhe lattialla pelaamassa

Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Koira katselemassa ulos ikkunasta

Koira yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Hälytysjärjestelmä on tärkeä apu eläintaloudessa. Se valvoo palojen ja murtojen varalta ja suojaa koko kotia, perhettä ja rakkaita lemmikkejä.

Sector Alarm Thomas

Hälytyskeskus on aina valmiudessa: "Kun hälytys tulee, päivystäjä ottaa tilanteen haltuun"

Hälytyskeskuspäivystäjä Thomas Erikssonin työvuoroissa tilanteet vaihtelevat. Työssä tarvitaan päätöksentekokykyä, tilannetajua ja pelisilmää sekä hyviä työkavereita, kahvia ja lauantaisin pizzaa.

Perhe lähdössä kotoa

Kameratunnistin nopeuttaa avun saamista – näin se toimii

Kameratunnistin on tärkeä osa kodin hälytysjärjestelmää. Yhdessä ja samassa laitteessa on mukana niin liiketunnistin, lämpöilmaisin kuin hälytyksestä aktivoituva kamera. Hälytyksen sattuessa kuvat nopeuttavat tilanteen tunnistamista ja avun saamista paikalle.

Lapset tekemässä läksyjä

Kun lapsi on yksin kotona: turvallisuusvinkkejä koululaisten vanhemmille

Moni koululainen viettää aikaa yksin kotona iltapäivisin koulun jälkeen ja loma-aikoina, kun vanhemmat ovat töissä. Yksin kotona oleminen sujuu mukavasti, kun kodin turvallisuus on kunnossa.

Lapsi lähdössä matkalle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on hyvässä turvassa pitkänkin matkan aikana. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Sector Alarm - Tiina

Kaikkein tärkein onnistumisen mittari: 99 % tyytyväisiä asiakkaita

Sector Alarmin tärkein tehtävä on huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta. Aivan yhtä tärkeää on tehdä se niin, että asiakas voi joka hetki olla tyytyväinen palveluun. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jokaisella kohtaamisella, satoja kertoja päivässä, kertoo Suomen asiakaspalvelutiimin esimies Tiina Okkonen.

Sector Alarmin myyjä esittelemässä palvelua

Sector Alarmista S-ryhmän uusi bonusyhteistyökumppani – ”Kodin turvapalvelut kiinnostavat yhä useampia”

Sector Alarm ja S-ryhmä ovat solmineet valtakunnallista bonusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Sopimuksen myötä kodin hälytysjärjestelmän kuukausimaksusta saa jatkossa S-ryhmän Bonusta.

Lapset makoilemassa lattialla

Ihan eka koulupäivä! Käytännön tietoa ekaluokkalaisille ja vanhemmille

Mitä ensimmäisenä koulupäivänä tapahtuu? Kokosimme vastauksia käytännön kysymyksiin, joita lapsille ja vanhemmille herää koulun kynnyksellä.

Sector Alarmin toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

”Turvallisuus on yksi maailman megatrendeistä”, sanoo Sector Alarmin uusi toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

Sector Alarmin toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Kaijasilta, 45. Vahvasti kasvava yritys saa riveihinsä kasvuosaajan, joka uskoo, että kiinnostus kodin turvaamiseen tulee olemaan vahva trendi myös Suomessa. Jalkapalloammattilaisenakin tunnettu Kaijasilta haluaa tuoda parhaat opit pelikentiltä yritysmaailmaan.

Isä ja lapset mökillä

Suojaa vapaa-ajan asunto - asiantuntijan vinkit

Mökkeily on suomalaisten rakas harrastus ja elämäntapa. Vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota myös silloin, kun se on tyhjillään. Hälytysjärjestelmä auttaa pitämään kesäkodin kunnossa ja tarjoaa suojaa monien yllättävien tilanteiden varalle.

Isä ja poika lähdössä luistelemaan

Talvi tulee! Näin koti kannattaa suojata

Miksi kodin ja vapaa-ajan asunnon suojaukseen kannattaa talvella kiinnittää erityishuomiota? Entä miten kodin hälytysjärjestelmä vastaa talven vaatimuksiin? Lue asiantuntijan vastaukset.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet