Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Kodin turvapalvelujen valikoima on viime vuosina kasvanut niin, että laitteiden termistö sekoittaa pään. Kun tarjolla on erilaisia valvontakameroita, älylukkoja, sekä ionisoivia ja optisia palovaroittimia, taustatyöhön saa kulumaan päiviä. Onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä yksin. Asiantuntijamme suunnittelevat jokaisen kodin turvapalvelun yksilöllisesti.

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

- Hälytysjärjestelmän valinta on aina monen asian summa. Kodin suojaamisessa pitää ottaa huomioon asunnon koko ja sijainti, asukkaiden tarpeet ja toiveet, sekä mahdolliset erityistilat laitteineen. Sector Alarmin aloituspaketti on hyvä lähtökohta kattavalle hälytysjärjestelmälle ja useimmat asiakkaamme päätyvät ottamaan myös lisälaitteita järjestelmään.

Sector Alarmin ammattitaitoiset turvallisuusasiantuntijat auttavat sinua valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivimman kokonaisuuden.

 

Omakotitalon murtohälyttimet, palovaroittimet ja vesivuotosuojaus

Omakotitalon koko ei läheskään aina kerro turvasuositusten laajuudesta. Sen sijaan turvalaitteiden valintaan vaikuttavat kerrosten, ovien ja ikkunoiden määrä, kodinkoneiden ja vesipisteiden sijainti, sekä mahdolliset ulkorakennukset. Toisinaan isossakin kodissa voidaan selvitä suhteellisen yksinkertaisella hälytysjärjestelmällä, jos asunto on yhdessä tasossa ja siinä on kompakti pohjaratkaisu.

- Savu- ja vesi-ilmaisimet lisäävät kodin turvaa, ja koko perheen arkea helpottavat esimerkiksi älylukot ja älypistorasiat.

Jesse Ketokoski on huomannut, että murtosuojauksen suhteen omakotitalojen asukkaat luottavat usein liikaakin naapurien valppauteen.

- Kuinka moni meistä osaa epäillä naapurin pihaan ajanutta pakettiautoa murtovarkaaksi? Harvoin kiinnitämme siihen edes mitään huomiota.

Esimerkki omakotitalon hälytysjärjestelmästä
3 sisäänkäyntiä, 100-180 m², 2 kerrosta ja autotalli

  • Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
  • Asuntoon lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 2 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin
  • Autotalliin: savuilmaisin sekä kameratunnistin

Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

 

Rivitalo – kodin turvalaitteet koko taloyhtiölle

Palovaroittimien ja vesivuotosuojauksen merkitys kasvaa tiiviisti asuttaessa. Yhdessä rivitalohuoneistossa syttyvä tulipalo leviää nopeasti naapuriasuntoihinkin. Myös vesivahinko voi aiheuttaa vaurioita taloyhtiön muillekin asukkaille. Samoin liian innokkaat murtovarkaat, jotka saattavat käydä läpi rivitalon kaikki huoneistot.

- Kodin turvalaitteisiin satsaaminen on siis kaikkien etu. Jos taloyhtiössä päätetään tilata hälytysjärjestelmä kaikkiin asuntoihin, meiltä voi kysyä edullista yhteistarjousta.

Hälytysjärjestelmästä on hyötyä erityisesti lapsiperheille: personoitujen avaimenperätunnistimien ansiosta vanhemmat voivat helposti tarkastaa Sector Alarmin mobiilisovelluksesta, milloin pienet koululaiset ovat saapuneet kotiin.

Esimerkki rivitaloasunnon hälytysjärjestelmästä
2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta

  • Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
  • Lisäksi: 1-2 ovitunnistinta, 1 vesi-ilmaisin sekä 1 savuilmaisin

Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

 

Mitä hyötyä hälytysjärjestelmästä on kerrostalossa?

Harva tietää, että jopa puolet asuntomurroista tapahtuu kerrostaloissa. Vaikka ison talon ulko-ovet olisivatkin lukittuja, on aina vaara, että kutsumattomat vieraat pääsevät luikahtamaan sisään.

- Kerrostalossa asukkaat eivät läheskään aina tunne naapureitaan, saati heidän luonaan käyviä vieraita. Siksi on vaikea ovella tietää, kuka on omaa väkeä, Jesse Ketokoski sanoo.

Kerrostalojen asuntoihin murtomies pääsee sisään hetkessä, sillä ovet ja lukot ovat usein heppoisia ja helposti murrettavissa. Ullakoiden häkkivarastot ovat haasteellisia, sillä niiden sisältö on nopeasti nähtävissä. Arvotavaroita ei kannata näissä koskaan säilyttää.

- Sector Alarmin aloituspaketti soveltuu hyvin kerrostaloasunnon suojaamiseen, koska koti on usein suhteellisen pieni ja yhdessä tasossa, mutta suosittelemme lisäämään ainakin savuilmaisimen kaikkiin huoneisiin.

Esimerkki kerrostalon hälytysjärjestelmästä
Yksiöön tai kaksioon

  • Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat

Hälytyspalvelun kuukausihinta 45,90 €/kk
Suositus lisälaitteesta: savuilmaisin + 2 €/kk

 

Kesämökki Suomessa ja vapaa-ajan asunto Espanjassa? – Sector Alarm turvaa

Moni suomalainen asuisi kesämökillä mieluusti ympäri vuoden. Arki asettaa kuitenkin omat rajoituksensa, joten välillä vapaa-ajanasunnot ovat pitkiäkin aikoja tyhjillään. Tämän tietävät myös murtomiehet. Mökkimurtoja tehdään yleensä eniten syksyisin, jolloin rakennuksia ei ole vielä laitettu talviteloille.

- Mökkien murtohälyttimien ja muun suojauksen valinnassa tärkein vaatimus on oikeastaan se, että rakennuksissa pitää olla ympärivuotisesti jonkunlainen peruslämmitys päällä. Turvalaitteemme eivät sovi ulkokäyttöön.

Vapaa-ajan asuntojen omistajat hyötyvät Sector Alarmin kansainvälisyydestä. Yhtiö toimii Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Irlannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Voit siis tilata Sector Alarmin kautta hälytysjärjestelmän yhtä lailla Savon kesämökille kuin Fuengirolan huvilallekin.

Esimerkki vapaa-ajan asunnon hälytysjärjestelmästä
2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta

  • Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
  • Lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 1 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin

Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

Lue lisää aiheesta
Perhe sohvalla

Monipuolinen hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja asukkaat

Koti on paikka, jossa on hyvä olla ja siksi sen suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Koti onkin hyvä suojata muun muassa vesivahingoilta, paloilta ja murroilta.

Koira katselemassa ulos ikkunasta

Koira yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Hälytysjärjestelmä on tärkeä apu eläintaloudessa. Se valvoo palojen ja murtojen varalta ja suojaa koko kotia, perhettä ja rakkaita lemmikkejä.

Sector Alarm Thomas

Hälytyskeskus on aina valmiudessa: "Kun hälytys tulee, päivystäjä ottaa tilanteen haltuun"

Hälytyskeskuspäivystäjä Thomas Erikssonin työvuoroissa tilanteet vaihtelevat. Työssä tarvitaan päätöksentekokykyä, tilannetajua ja pelisilmää sekä hyviä työkavereita, kahvia ja lauantaisin pizzaa.

Perhe lähdössä kotoa

Kameratunnistin nopeuttaa avun saamista – näin se toimii

Kameratunnistin on tärkeä osa kodin hälytysjärjestelmää. Yhdessä ja samassa laitteessa on mukana niin liiketunnistin, lämpöilmaisin kuin hälytyksestä aktivoituva kamera. Hälytyksen sattuessa kuvat nopeuttavat tilanteen tunnistamista ja avun saamista paikalle.

Lapset tekemässä läksyjä

Kun lapsi on yksin kotona: turvallisuusvinkkejä koululaisten vanhemmille

Moni koululainen viettää aikaa yksin kotona iltapäivisin koulun jälkeen ja loma-aikoina, kun vanhemmat ovat töissä. Yksin kotona oleminen sujuu mukavasti, kun kodin turvallisuus on kunnossa.

Lapsi lähdössä matkalle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on hyvässä turvassa pitkänkin matkan aikana. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Sector Alarm - Tiina

Kaikkein tärkein onnistumisen mittari: 99 % tyytyväisiä asiakkaita

Sector Alarmin tärkein tehtävä on huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta. Aivan yhtä tärkeää on tehdä se niin, että asiakas voi joka hetki olla tyytyväinen palveluun. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jokaisella kohtaamisella, satoja kertoja päivässä, kertoo Suomen asiakaspalvelutiimin esimies Tiina Okkonen.

Sector Alarmin myyjä esittelemässä palvelua

Sector Alarmista S-ryhmän uusi bonusyhteistyökumppani – ”Kodin turvapalvelut kiinnostavat yhä useampia”

Sector Alarm ja S-ryhmä ovat solmineet valtakunnallista bonusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Sopimuksen myötä kodin hälytysjärjestelmän kuukausimaksusta saa jatkossa S-ryhmän Bonusta.

Lapset makoilemassa lattialla

Ihan eka koulupäivä! Käytännön tietoa ekaluokkalaisille ja vanhemmille

Mitä ensimmäisenä koulupäivänä tapahtuu? Kokosimme vastauksia käytännön kysymyksiin, joita lapsille ja vanhemmille herää koulun kynnyksellä.

Sector Alarmin toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

”Turvallisuus on yksi maailman megatrendeistä”, sanoo Sector Alarmin uusi toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

Sector Alarmin toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Kaijasilta, 45. Vahvasti kasvava yritys saa riveihinsä kasvuosaajan, joka uskoo, että kiinnostus kodin turvaamiseen tulee olemaan vahva trendi myös Suomessa. Jalkapalloammattilaisenakin tunnettu Kaijasilta haluaa tuoda parhaat opit pelikentiltä yritysmaailmaan.

Isä ja lapset mökillä

Suojaa vapaa-ajan asunto - asiantuntijan vinkit

Mökkeily on suomalaisten rakas harrastus ja elämäntapa. Vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota myös silloin, kun se on tyhjillään. Hälytysjärjestelmä auttaa pitämään kesäkodin kunnossa ja tarjoaa suojaa monien yllättävien tilanteiden varalle.

Isä ja poika lähdössä luistelemaan

Talvi tulee! Näin koti kannattaa suojata

Miksi kodin ja vapaa-ajan asunnon suojaukseen kannattaa talvella kiinnittää erityishuomiota? Entä miten kodin hälytysjärjestelmä vastaa talven vaatimuksiin? Lue asiantuntijan vastaukset.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet