Suomen turvallisin hälytyskeskus

Sector Alarmin hälytyskeskus on saavuttanut tiukennetun laatustandardin vaatimukset ensimmäisenä ja ainoana Suomessa. ”Otamme turvallisuuden hyvin vakavasti”, sanoo hälytyskeskuksen päällikkö Aleksi Äijö.

Helsinkiläisellä teollisuusalueella on rakennus, joka kätkee sisäänsä maailmanluokan turvallisuusjärjestelmät. Sector Alarmin uuden, koko Suomea palvelevan hälytyskeskuksen tilat, toiminta ja tekniset ominaisuudet ovat käyneet läpi perusteellisen ja monivaiheisen arvioinnin, ja niiden on todettu täyttävän tiukimmat hälytyskeskuksille asetetut laatukriteerit.

Hälytyskeskuksemme valvoo asiakkaiden turvallisuutta jatkuvasti. Siksi meille on tärkeää, että hälytyskeskus täyttää turvallisuuskriteerit pienintä yksityiskohtaa myöten, Aleksi Äijö sanoo.

Sector Alarmilla on ensimmäisenä ja ainoana Suomessa laatusertifikaatti, joka vahvistaa, että sen hälytyskeskus on päivitetyn SFS-EN 50518:2019 -laatustandardin mukainen. Kansainvälinen hälytyskeskusten laatustandardi määrittelee tarkat kriteerit alkaen tilojen paloturvallisuudesta ja fyysisestä kestävyydestä aina hälytysten vastausnopeuteen asti.

 

Alusta lähtien laadukkaaksi rakennettu

Tiukka laatustandardi nosti tavoitteet ja riman korkealle, mutta Sector Alarmilla haluttiin ottaa haaste vastaan.

Toiminnan laatu on meillä ollut jatkuvasti erittäin korkea. Halusimme saavuttaa korkeimman laatutason myös tilojen osalta. Käytännössä niin tarkkojen laatukriteerien saavuttaminen oli mahdollista vain rakentamalla kokonaan uusi hälytyskeskus, jossa kaikki asiat otettiin huomioon, Aleksi Äijö kertoo.

Uuden hälytyskeskuksen suunnittelu alkoi syksyllä 2018 ja tilat valmistuivat maaliskuussa 2020. Suunnittelu ja rakentaminen vei aikaa, sillä laatustandardin seuraaminen vaati pienimpienkin yksityiskohtien tarkistamista.

Hälytyskeskuksen rakentamisvaiheessa muun muassa varmistettiin, että kaikki käytettävät materiaalit katosta lattiaan ovat pilkulleen vaatimusten mukaiset. Materiaaleja hankittiin ympäri Eurooppaa, koska kaikkea ei ollut Suomessa saatavilla, Äijö kertoo.

 

Todistetusti turvallinen

Asennuksen yhteydessä kaikki materiaalit ja niiden asentaminen kuvattiin. Käyttöön otettiin vain materiaaleja, joiden ominaisuudet oli todennettu.

Laatustandardin kannalta paksut seinät eivät merkitse mitään, jos ei voida todentaa niiden olevan vaatimusten mukaiset. Meillä kaikesta löytyy dokumentaatio, että käytetyt materiaalit täyttävät standardin vaatimukset, kertoo Aleksi Äijö.

Aseellinen hyökkäys hälytyskeskukseen ei ole todennäköinen skenaario, mutta laatustandardin vaatimukset velvoittavat varautumaan kaikkeen. Varautuminen vaati myös lisätestausta:

Erään materiaalin luodinkestävyydestä ei ollut dokumentaatiota, joten ulkopuolinen standardoitu testiyritys teki kyseiselle materiaalille ampumatestin, jolla todennettiin, että se on standardin täyttävä, Äijö antaa esimerkin työn tarkkuudesta.

 

Hälytysvalvonta 24/7

Rakenteista riippumatta hälytyskeskus ei ole mitään ilman siellä työskenteleviä ihmisiä. Sector Alarmin hälytyskeskuksessa turvallisuusalan ammattilaiset ovat työssä yötä päivää: hälytyskeskuspäivystäjät valvovat kotien ja yritysten turvallisuutta jatkuvasti ja huolehtivat hälytyksen sattuessa tarvittavan avun paikalle.

Toiminnan laatua ja asiakkaiden turvallisuutta lisää omalta osaltaan myös työntekijöiden vankka kokemus turvallisuusalalta.

Hälytyskeskuksen esimiehillä on jo 20 vuotta kokemusta ja päivystäjät ovat tehneet hälytyskeskustyötä keskimäärin yli 5 vuotta. Meillä vaihtuvuus on tosi pientä, porukka on pysynyt hyvin kasassa jo pitkän aikaa, Aleksi Äijö kertoo.

Vaikka alalla pysytään pitkään, yrityksen ja asiakasmäärän kasvaessa päivystäjiä rekrytoidaan säännöllisesti lisää. Uuden hälytyskeskuksen tilat on suunniteltu niin, että miehitystä voidaan lisätä vielä reilusti. Työntekijöiden viihtyvyys on myös huomioitu tilaratkaisuissa. Hyvin varusteltu keittiö, wc-tilat ja palaverihuoneet varmistavat, ettei hälytyskeskuksen tiloista tarvitse välttämättä poistua pitkänkään työvuoron aikana.

 

Aina nopeaa ja luotettavaa palvelua

Uusi laatusertifikaatti antaa toiminnalle tarkat raamit ja kertoo korkeasta laatutasosta. Sector Alarmin omat laatukriteerit etenkin hälytystoiminnalle ja asiakaskohtaamisille ovat kuitenkin vielä vaativammat ja laatua tarkkaillaan jatkuvasti.

Kaikki Sector Alarmin hälytyskeskukset ympäri Euroopan käydään vielä kertaalleen läpi toisen sertifiointiyrityksen toimesta. Voimme ylpeinä todeta, että turvallisuus on meillä todella tarkasti mitattu ja dokumentoitu. Lisäksi yrityksen sisäiset laatukriteerit asettavat meille tiukat vaatimukset toimintaan. Asiakkaan kannalta tämä merkitsee käytännössä sitä, että asiakas voi luottaa, että palvelu on aina nopeaa ja luotettavaa.

Nopeus ja luotettavuus konkretisoituvat hälytystilanteessa. Kun kodin hälytysjärjestelmä antaa hälytyksen murrosta, tulipalosta, vesivuodosta tai muusta vahingosta, hälytyskeskus reagoi välittömästi.

Otamme asiakkaidemme turvallisuuden hyvin vakavasti. Samalla vakavuudella otamme myös hälytyskeskukselta vaaditut laatustandardit, painottaa Aleksi Äijö ja jatkaa:

Asiakkaiden ja myös henkilökunnan on turvallista tietää, että Sector Alarmin hälytyskeskuksen tilat, tekniikka ja toiminta on saatettu tasolle, joka kattaa korkeimman luokan laatuvaatimukset.

Lue lisää aiheesta
Perhe lattialla pelaamassa

Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Koira katselemassa ulos ikkunasta

Koira yksin kotona? Hälytysjärjestelmä suojelee myös lemmikkejä

Hälytysjärjestelmä on tärkeä apu eläintaloudessa. Se valvoo palojen ja murtojen varalta ja suojaa koko kotia, perhettä ja rakkaita lemmikkejä.

Sector Alarm Thomas

Hälytyskeskus on aina valmiudessa: "Kun hälytys tulee, päivystäjä ottaa tilanteen haltuun"

Hälytyskeskuspäivystäjä Thomas Erikssonin työvuoroissa tilanteet vaihtelevat. Työssä tarvitaan päätöksentekokykyä, tilannetajua ja pelisilmää sekä hyviä työkavereita, kahvia ja lauantaisin pizzaa.

Perhe lähdössä kotoa

Kameratunnistin nopeuttaa avun saamista – näin se toimii

Kameratunnistin on tärkeä osa kodin hälytysjärjestelmää. Yhdessä ja samassa laitteessa on mukana niin liiketunnistin, lämpöilmaisin kuin hälytyksestä aktivoituva kamera. Hälytyksen sattuessa kuvat nopeuttavat tilanteen tunnistamista ja avun saamista paikalle.

Lapset tekemässä läksyjä

Kun lapsi on yksin kotona: turvallisuusvinkkejä koululaisten vanhemmille

Moni koululainen viettää aikaa yksin kotona iltapäivisin koulun jälkeen ja loma-aikoina, kun vanhemmat ovat töissä. Yksin kotona oleminen sujuu mukavasti, kun kodin turvallisuus on kunnossa.

Lapsi lähdössä matkalle

Matkaan! Hälytysjärjestelmä huolehtii, että koti pysyy kunnossa

Kodin hälytysjärjestelmän ansiosta tiedät, että koti on hyvässä turvassa pitkänkin matkan aikana. Jos jotain tapahtuu, Sector Alarmin hälytyskeskus on aina valmiudessa ja huolehtii avun paikalle.

Sector Alarm - Tiina

Kaikkein tärkein onnistumisen mittari: 99 % tyytyväisiä asiakkaita

Sector Alarmin tärkein tehtävä on huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta. Aivan yhtä tärkeää on tehdä se niin, että asiakas voi joka hetki olla tyytyväinen palveluun. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jokaisella kohtaamisella, satoja kertoja päivässä, kertoo Suomen asiakaspalvelutiimin esimies Tiina Okkonen.

Sector Alarmin myyjä esittelemässä palvelua

Sector Alarmista S-ryhmän uusi bonusyhteistyökumppani – ”Kodin turvapalvelut kiinnostavat yhä useampia”

Sector Alarm ja S-ryhmä ovat solmineet valtakunnallista bonusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Sopimuksen myötä kodin hälytysjärjestelmän kuukausimaksusta saa jatkossa S-ryhmän Bonusta.

Lapset makoilemassa lattialla

Ihan eka koulupäivä! Käytännön tietoa ekaluokkalaisille ja vanhemmille

Mitä ensimmäisenä koulupäivänä tapahtuu? Kokosimme vastauksia käytännön kysymyksiin, joita lapsille ja vanhemmille herää koulun kynnyksellä.

Sector Alarmin toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

”Turvallisuus on yksi maailman megatrendeistä”, sanoo Sector Alarmin uusi toimitusjohtaja Petteri Kaijasilta

Sector Alarmin toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Kaijasilta, 45. Vahvasti kasvava yritys saa riveihinsä kasvuosaajan, joka uskoo, että kiinnostus kodin turvaamiseen tulee olemaan vahva trendi myös Suomessa. Jalkapalloammattilaisenakin tunnettu Kaijasilta haluaa tuoda parhaat opit pelikentiltä yritysmaailmaan.

Isä ja lapset mökillä

Suojaa vapaa-ajan asunto - asiantuntijan vinkit

Mökkeily on suomalaisten rakas harrastus ja elämäntapa. Vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota myös silloin, kun se on tyhjillään. Hälytysjärjestelmä auttaa pitämään kesäkodin kunnossa ja tarjoaa suojaa monien yllättävien tilanteiden varalle.

Isä ja poika lähdössä luistelemaan

Talvi tulee! Näin koti kannattaa suojata

Miksi kodin ja vapaa-ajan asunnon suojaukseen kannattaa talvella kiinnittää erityishuomiota? Entä miten kodin hälytysjärjestelmä vastaa talven vaatimuksiin? Lue asiantuntijan vastaukset.

Suojaa kotisi nyt!

Kodin hälytysjärjestelmä suojaa kodin ja sen asukkaat paloilta ja murroilta 24/7.

Muut aihealueet