Näin valitset parhaan hälytysjärjestelmän kotiisi

Jokainen koti on yksilö. Sector Alarmin kouluttaja, Jesse Ketokoski kertoo, mitä kodin turvalaitteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

 

Kodin turvapalvelujen valikoima on viime vuosina kasvanut niin, että laitteiden termistö sekoittaa pään. Kun tarjolla on erilaisia valvontakameroita, älylukkoja, sekä ionisoivia ja optisia palovaroittimia, taustatyöhön saa kulumaan päiviä.

 

Onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä yksin. Asiantuntijamme suunnittelevat jokaisen kodin turvapalvelun yksilöllisesti.

 

Hälytysjärjestelmän valinta on aina monen asian summa. Kodin suojaamisessa pitää ottaa huomioon asunnon koko ja sijainti, asukkaiden tarpeet ja toiveet, sekä mahdolliset erityistilat laitteineen. Sector Alarmin aloituspaketti on hyvä lähtökohta kattavalle hälytysjärjestelmälle ja useimmat asiakkaamme päätyvät ottamaan myös lisälaitteita järjestelmään.

Omakotitalon murtohälyttimet, palovaroittimet ja vesivuotosuojaus

Omakotitaloon

Omakotitalon murtohälyttimet, palovaroittimet ja vesivuotosuojaus

Omakotitalon koko ei läheskään aina kerro turvasuositusten laajuudesta. Sen sijaan turvalaitteiden valintaan vaikuttavat kerrosten, ovien ja ikkunoiden määrä, kodinkoneiden ja vesipisteiden sijainti, sekä mahdolliset ulkorakennukset. Toisinaan isossakin kodissa voidaan selvitä suhteellisen yksinkertaisella hälytysjärjestelmällä, jos asunto on yhdessä tasossa ja siinä on kompakti pohjaratkaisu.

 

- Savu- ja vesi-ilmaisimet lisäävät kodin turvaa, ja koko perheen arkea helpottavat esimerkiksi älylukot ja älypistorasiat.

 

Jesse Ketokoski on huomannut, että murtosuojauksen suhteen omakotitalojen asukkaat luottavat usein liikaakin naapurien valppauteen.

 

- Kuinka moni meistä osaa epäillä naapurin pihaan ajanutta pakettiautoa murtovarkaaksi? Harvoin kiinnitämme siihen edes mitään huomiota.

Esimerkki omakotitalon hälytysjärjestelmästä
3 sisäänkäyntiä, 100-180 m², 2 kerrosta ja autotalli
Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Asuntoon lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 2 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin
Autotalliin: savuilmaisin sekä kameratunnistin
Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

Rivitaloon

Rivitalo – kodin turvalaitteet koko taloyhtiölle

Palovaroittimien ja vesivuotosuojauksen merkitys kasvaa tiiviisti asuttaessa. Yhdessä rivitalohuoneistossa syttyvä tulipalo leviää nopeasti naapuriasuntoihinkin. Myös vesivahinko voi aiheuttaa vaurioita taloyhtiön muillekin asukkaille. Samoin liian innokkaat murtovarkaat, jotka saattavat käydä läpi rivitalon kaikki huoneistot.

 

- Kodin turvalaitteisiin satsaaminen on siis kaikkien etu. Jos taloyhtiössä päätetään tilata hälytysjärjestelmä kaikkiin asuntoihin, meiltä voi kysyä edullista yhteistarjousta.

 

Hälytysjärjestelmästä on hyötyä erityisesti lapsiperheille: personoitujen avaimenperätunnistimien ansiosta vanhemmat voivat helposti tarkastaa Sector Alarmin mobiilisovelluksesta, milloin pienet koululaiset ovat saapuneet kotiin.

 

Esimerkki rivitaloasunnon hälytysjärjestelmästä
2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta
Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Lisäksi: 1-2 ovitunnistinta, 1 vesi-ilmaisin sekä 1 savuilmaisin
Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

Kerrostaloon

Mitä hyötyä hälytysjärjestelmästä on kerrostalossa?

Harva tietää, että jopa puolet asuntomurroista tapahtuu kerrostaloissa. Vaikka ison talon ulko-ovet olisivatkin lukittuja, on aina vaara, että kutsumattomat vieraat pääsevät luikahtamaan sisään.

 

- Kerrostalossa asukkaat eivät läheskään aina tunne naapureitaan, saati heidän luonaan käyviä vieraita. Siksi on vaikea ovella tietää, kuka on omaa väkeä, Jesse Ketokoski sanoo.

 

Kerrostalojen asuntoihin murtomies pääsee sisään hetkessä, sillä ovet ja lukot ovat usein heppoisia ja helposti murrettavissa. Ullakoiden häkkivarastot ovat haasteellisia, sillä niiden sisältö on nopeasti nähtävissä. Arvotavaroita ei kannata näissä koskaan säilyttää.

 

- Sector Alarmin aloituspaketti soveltuu hyvin kerrostaloasunnon suojaamiseen, koska koti on usein suhteellisen pieni ja yhdessä tasossa, mutta suosittelemme lisäämään ainakin savuilmaisimen kaikkiin huoneisiin.

 

Esimerkki kerrostalon hälytysjärjestelmästä
Yksiöön tai kaksioon
Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Hälytyspalvelun kuukausihinta 43,90 €/kk
Suositus lisälaitteesta: savuilmaisin + 2€/kk

Mökille

Kesämökki Suomessa ja vapaa-ajan asunto Espanjassa? – Sector Alarm turvaa

Moni suomalainen asuisi kesämökillä mieluusti ympäri vuoden. Arki asettaa kuitenkin omat rajoituksensa, joten välillä vapaa-ajanasunnot ovat pitkiäkin aikoja tyhjillään. Tämän tietävät myös murtomiehet. Mökkimurtoja tehdään yleensä eniten syksyisin, jolloin rakennuksia ei ole vielä laitettu talviteloille.

 

- Mökkien murtohälyttimien ja muun suojauksen valinnassa tärkein vaatimus on oikeastaan se, että rakennuksissa pitää olla ympärivuotisesti jonkunlainen peruslämmitys päällä. Turvalaitteemme eivät sovi ulkokäyttöön.

 

Vapaa-ajan asuntojen omistajat hyötyvät Sector Alarmin kansainvälisyydestä. Yhtiö toimii Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Irlannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Voit siis tilata Sector Alarmin kautta hälytysjärjestelmän yhtä lailla Savon kesämökille kuin Fuengirolan huvilallekin.

 

Esimerkki vapaa-ajan asunnon hälytysjärjestelmästä
2-3 sisäänkäyntiä, 70-100 m², 1-2 kerrosta
Aloituspakettiin sisältyvät turvalaitteet: Keskusyksikkö, 1 käyttönäppäimistö, 1 kameratunnistin, 1 savuilmaisin, 1 ovitunnistin, 1 älypistorasia, 5 avaimenperätunnistinta ja hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat
Lisäksi: 2 ovitunnistinta, 2 savuilmaisinta, 1 kameratunnistin, 1 vesi-ilmaisinta sekä 1 lasirikkoilmaisin
Hälytyspalvelun kuukausihinta 49,90 €/kk

Pyydä ilmainen tarjous nyt

Vaihe /
Minkälaisen kodin haluat suojata?
Omakoti-, rivi- tai paritalo Kerrostaloasunto Muu
Onko asunto tarkoitettu asumiseen vai vapaa-ajan käyttöön?
Asumiseen Vapaa-ajan käyttöön
Mistä Sector Alarmin tuotteesta olet eniten kiinnostunut?
Varashälytin Palohälytin Kodin älylaitteet Muu

Melkein valmista...

Kiitos, kun kerroit meille kotisi turvallisuustarpeista. Jätä meille vielä yhteystietosi ja turvallisuusasiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen sinulle henkilökohtaisen kustannusarvion.

Miksi valita Sector Alarm?

Sector Alarm reagoi palo-, murto- ja hätäpainikkeen hälytyksiin välittömästi ja henkilökohtaisesti 24/7. Vähennämme merkittävästi murtojen tai kuolemaan johtavien tulipalojen todennäköisyyttä kodissasi.

Tarjoamme korketasoista ja ammattitaitoista palvelua paikallisesti niin ilmaisten vartijakäyntien kuin teknisen tuen muodossa. Kaikilla tuotteillamme on elinikäinen takuu.

Räätälöitävissä Voit laajentaa hälytysjärjestelmää lisäämällä siihen tuotteita milloin tahansa. Voit myös lisätä kodin älylaitteita tarpeen mukaan.

Helppokäyttöinen Järjestelmäämme ja laitteitamme voi hallita Sector Alarm -sovelluksella, kaukosäätimellä, käyttönäppäimistöllä tai avaimenperätunnistimella.

Vain yksi painallus hätätilanteissa Reagoimme heti hätäpainikkeen painamiseen ilmaisella hälytyskäynnillä.

Lisäturvaa yöllä Kotona-tilan avulla sinä ja läheisesi voitte nukkua rauhassa.

Ei huolta paristoista Kun paristonvaihto on ajankohtaista, toimitamme ne sinulle automaattisesti.

Ei virtaa, ei ongelmaa Jos kodistasi katkeaa virta, hälytyskeskuksemme saa tiedon asiasta ja me ryhdymme toimiin.

Suojattu häirinnältä Jos joku yrittää häiritä järjestelmääsi, saamme siitä ilmoituksen.

Toimivuuden tarkistus Tarkistamme hälytysjärjestelmäsi toimivuuden automaattisesti 100 kertaa päivässä.