Savuilmaisin ja kameravalvonta suojaavat kotia tulipalolta

Perinteisen palovaroittimen teho voi loppua pattereiden hyytymiseen. Savuilmaisin valvoo kotia aina ja kamera toimii lisäturvana.

 

Jokainen tuntee tyypillisen palovaroittimen tarinan. Kodin tunnetuin turvalaite saa olla katon rajassa yleensä niin kauan, että patterit loppuvat. Kun palovaroitin ilmoittaa patterien loppumisesta kesken makeimpien yöunien, väsynyt asukas repäisee piippaavan häirikön irti. Sen jälkeen laite unohtuukin lipaston päälle ja patterit jäävät vaihtamatta.

 

Sector Alarmin savuilmaisimet toimivat akulla, jonka elinikä on kymmenen vuotta. Kun akun käyttöikä tulee päätökseensa, asentaja käy vaihtamassa sen uuteen.

 

Lainsäädännön mukaan jokaista 60 neliön kokoista tilaa kohden pitäisi olla yksi savuilmaisin. Myös talon jokaisessa kerroksessa pitäisi olla oma savuhälyttimensä. Hyviä paikkoja ovat keittiön lisäksi kodinhoitohuone ja makuuhuone.

 

- Harva tietää, että esimerkiksi kännykän vioittunut akku voi latauksen aikana ylikuumentua ja syttyä palamaan vaikka siinä sängyn vieressä yöpöydällä. Ja tärkeintä toki on, että heräisimme muutenkin mahdolliseen asunnossa syttyneeseen tulipaloon ajoissa, Sector Alarmin asentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski sanoo.

 

 

Optinen palovaroitin on nopeampi

 

Sector Alarm käyttää vain optisia palovaroittimia, jotka havaitsevat ilmassa leijuvat savuhiukkaset valonsäteen avulla. Markkinoilla on myös ionisoivia palovaroittimia, joiden toiminta perustuu sähkönjohtavuuteen.

 

- Ionisoiva palovaroitin rekisteröi kyllä hyvin savun, joka syntyy liekeistä. Usein tulipalo alkaa kuitenkin kytemällä, ja tällaisen savun optiset palovaroittimet tunnistavat huomattavasti ionisoivia palovaroittimia nopeammin. Tulipalon syttyessä aika on tärkein kriteeri, joten on todella tärkeää, että palo havaitaan ajoissa.

 

Lisäturvaa tuo Sector Alarmin aloituspaketteihin kuuluva kameratunnistin, joka laukaisee hälytyksen, jos huoneen lämpötila nousee yli 54 asteen. Samalla kamera nappaa kuvan ja toimittaa sen viipymättä Sector Alarmin hälytyskeskukseen.

Mies sytyttää kynttilöitä

Palohälytysjärjestelmä valvoo jatkuvasti

Koti on paikka, jossa on hyvä olla. Samalla se on kuitenkin tulipalon syttymiselle tavallisin paikka. Sector Alarmin kotihälytysjärjestelmään sisältyy aina palohälytysjärjestelmä, jossa savuilmaisimet kommunikoivat keskenään. Jos yksi savuilmaisin hälyttää, kaikki ilmaisimet hälyttävät sijainnista riippumatta. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun kodissasi on useita kerroksia.

 

Savuilmaisimet valvovat jatkuvasti. Ne hälyttävät myös silloin, kun järjestelmä on kytketty pois päältä.

 

Turvaa kaikelle tärkeälle

Palohälytysjärjestelmä valvoo silloinkin, kun kukaan ei ole kotona. Hälytyksen sattuessa saamme tiedon välittömästi. Savuilmaisimeen kytketyn kameratunnistimen avulla voimme varmentaa palotilanteen ja saamme hälytettyä avun paikalle.

Paloturvallisuus hallinnassa

Tärkein turva tulipalon varalle on ennaltaehkäisy. Tutustu paloturvallisuusohjeisiin ja arjen vinkkeihin, joilla teet kodistasi turvallisemman.

 

Perhe takan äärellä

Poistumisharjoitus lasten kanssa kotona

Harjoittele palotilanteen varalta yhdessä koko perheen kanssa, niin tiedätte miten toimia tositilanteessa, jos kotona syttyy tulipalo.

 

Katso ohjeet blogistamme ja toteuta yhteinen poistumisharjoitus kotona. Kun harjoitus on tehty, voit ladata osallistujille diplomin hienosta suorituksesta.

 

  

Palohälytysjärjestelmä lisää turvaa

Korvaavatko Sector Alarmin savutunnistimet tavalliset palovaroittimet?

Savuilmaisimet riittävät, mutta jos kotona on valmiiksi myös tavalliset palovaroittimet, ei niitä tarvitse poistamaan ruveta. Lainsäädännön mukaan jokaisessa kerroksessa ja yhtä 60 neliön tilaa varten pitää olla palovaroitin. Sector Alarmin palohälytysjärjestelmästä luotettavan tekee myös kameratunnistin, joka reagoi heti, jos huoneen lämpötila nousee yli 54 asteen. Aina, kun savuilmaisimet laukaisevat hälytyksen, kamera lähettää välittömästi Sector Alarmin hälytyskeskukseen tilannekuvan.

 

Voinko jättää astianpesukoneen kauppareissun ajaksi päälle, jos minulla on kotona savu- ja vesi-ilmaisimet?

Mitään kodinkoneita ei kannata jättää päälle yksinään silloin, kun lähdet kotoa. Täydellisinkään hälytysjärjestelmä ei estä oikosulkuja, vesivuotoja tai tulipaloja syntymästä. Turvalaitteiden tehtävänä on ilmoittaa nopeasti, jos näin käy ja minimoida vauriot.