Miksi palovaroitin tarvitaan joka kerrokseen ja huoneeseen?

Miksi palovaroitin tarvitaan joka kerrokseen ja huoneeseen?

Julkaistu: huhtikuuta 18, 2023 Kirjoittaja  Jesse Ketokoski

Nopeus on palotilanteessa ratkaisevaa. Katso videot, joissa Sector Alarmin hälytysjärjestelmäasentajat havainnollistavat, miksi on tärkeää, että joka kerroksessa ja kaikissa makuuhuoneissa on palovaroitin.

Riittääkö yksi ylimpään kerrokseen asennettu palovaroitin?


Jos palo lähtee alakerrasta, savu ehtii jäähtyä matkalla yläkertaan. Kun savu jäähtyy, sen nouseva liike hidastuu. Alakerrasta alkaneesta palosta tullut savu jää leijumaan portaikkoon, ennen kuin se ylettää yläkerran katossa olevaan paloilmaisimeen asti. Savuilmaisimet kannattaakin sijoitella niin, että jokaisessa kerroksessa on vähintään yksi palovaroitin, jotta palo havaitaan mahdollisimman nopeasti.

 

 

Miksi makuuhuoneeseen tarvitaan oma palovaroitin?

Kodeissa on paljon erillistiloja, joissa ovet ovat kiinni - esimerkiksi tekniset tilat ja yöaikaan makuuhuoneet. Kaikissa niissä on tärkeää olla palovaroitin, sillä jos palo alkaa erillisessä tilassa, voi kestää hyvin kauan, ennen kuin savu yltää toisessa tilassa olevaan savuilmaisimeen.

Makuuhuoneissa paloriskiä kasvattaa erityisesti puhelimien lataaminen. Jos palo alkaa makuuhuoneesta, siellä oleva palovaroitin herättää ihmiset ajoissa, ennen kuin savun on täytynyt edetä esimerkiksi aulassa olevaan savuhälyttimeen asti. Nopean reagoinnin vuoksi jokaiseen huoneeseen on syytä asentaa oma palovaroitin.

Sector Alarmin kodin hälytysjärjestelmään sisältyy aina palohälytysjärjestelmä, jossa savuilmaisimet kommunikoivat keskenään. Jos yksi savuilmaisin hälyttää, kaikki ilmaisimet hälyttävät sijainnista riippumatta. 

 

 

Lue myös kuinka sijoitat palovaroittimesi oikein.

Haluatko tietää lisää Sector Alarmin palohälytysjärjestelmästä? Vastaa muutamaan kysymykseen ja jätä tarjouspyyntö!