Vesi-ilmaisin tunnistaa vuotovahingot ajoissa

Salakavalasti vuotavat vesiputket voivat aiheuttaa kodissa ikävän yllätyksen. Sector Alarmin vesi-ilmaisin reagoi jo vähäiseen määrään vettä ja laukaisee hälytyksen.

 

Kukaan ei halua palata lomamatkalta ja huomata, että koti lainehtii vedessä. Vesi-ilmaisimen ansiosta asukas välttyy ikäviltä yllätyksiltä, sillä turvalaite reagoi jo vähäiseen määrään vettä ja välittää tiedon sekä Sector Alarmin hälytyskeskukselle että kodin omistajalle.

 

Yleensä vesi-ilmaisin kannattaa asentaa ainakin tiskiallaskaappiin, jossa vuotokohdat jäävät helposti havaitsematta. Toinen tyypillinen vesivahinkojen aiheuttaja on jääpalakoneella varustettu jääkaappi-pakastin, joka on yleistynyt monessa kodissa.

 

- Vesiletkujen liitokset ovat niissä valitettavan usein huonosti tehtyjä ja hajoavat helposti. Tällöin vettä saattaa valua jääkaappi-pakastimen alle tai taakse, josta se sitten imeytyy lattia- ja seinärakenteisiin. Jos sinulla ei ole vesi-ilmaisinta, suojaa jääpalakoneella varustettu pakastimen alusta muovikaukalolla. Näin vesi valuu kaapin etuosaan ja havaitset sen nopeammin, neuvoo Sector Alarmin asentajien koulutuksesta vastaava Jesse Ketokoski.

Vesi-ilmaisin

Vesi-ilmaisin hälyttää vuodon sattuessa

Hitaasti rakenteisiin tihkuva vesivuoto on vaikea havaita – ja toisaalta mittavakin putkirikko voi jäädä huomaamatta, jos asukkaat ovat poissa kotoa. Vesi-ilmaisinta käytettäessä vuoto havaitaan heti alussa, jolloin tiedät ryhtyä nopeasti toimenpiteisiin.

 

Vesi-ilmaisin hälyttää, kun sen anturi joutuu kosketuksiin veden kanssa. Ilmaisimen anturi asetetaan lattian viereen tai lattialle, putkiliitoskohdan läheisyyteen tai vettä käyttävän laitteen yhteyteen, esimerkiksi astianpesukoneen alle. Vesi-ilmaisin voidaan yhdistää kameratunnistimeen, jolloin kamera ottaa kuvia vesi-ilmaisimen hälyttäessä.

Ehkäise ja ennakoi vesivuodot

Vesivuodot ovat monen kiinteistön arkipäivää, mistä kertoo sekin, että suurin osa kotivakuutuskorvauksista Suomessa maksetaan nykyisin vesivahingoista. Vesivuotoja voi kuitenkin ehkäistä tarkkailemalla säännöllisesti putkiston ja vettä käyttävien laitteiden kuntoa ja huolehtimalla niiden kunnossapidosta. Vesi-ilmaisin on hyvä lisä vesivuotoihin varautumiseen.

 

Lue blogistamme 11 keinoa suojata koti vesivahingoilta.

Vesi-ilmaisimen asennus