Vesivuodot – havaitse ajoissa, minimoi vahingot

Vesivuodon sattuessa nopeus on valttia. Kun vuoto havaitaan heti, ei vahinko pääse salakavalasti kasvamaan. Vesi-ilmaisimemme hälyttää välittömästi havaitessaan vesivuodon.

Vesi-ilmaisin

Vesi-ilmaisin hälyttää vuodon sattuessa

Hitaasti rakenteisiin tihkuva vesivuoto on vaikea havaita – ja toisaalta mittavakin putkirikko voi jäädä huomaamatta, jos asukkaat ovat poissa kotoa. Vesi-ilmaisinta käytettäessä vuoto havaitaan heti alussa, jolloin tiedät ryhtyä nopeasti toimenpiteisiin.

 

Vesi-ilmaisin hälyttää, kun sen anturi joutuu kosketuksiin veden kanssa. Ilmaisimen anturi asetetaan lattian viereen tai lattialle, putkiliitoskohdan läheisyyteen tai vettä käyttävän laitteen yhteyteen, esimerkiksi astianpesukoneen alle. Vesi-ilmaisin voidaan yhdistää kameratunnistimeen, jolloin kamera ottaa kuvia vesi-ilmaisimen hälyttäessä.

Ehkäise ja ennakoi vesivuodot

Vesivuodot ovat monen kiinteistön arkipäivää, mistä kertoo sekin, että suurin osa kotivakuutuskorvauksista Suomessa maksetaan nykyisin vesivahingoista. Vesivuotoja voi kuitenkin ehkäistä tarkkailemalla säännöllisesti putkiston ja vettä käyttävien laitteiden kuntoa ja huolehtimalla niiden kunnossapidosta. Vesi-ilmaisin on hyvä lisä vesivuotoihin varautumiseen.

 

Lue blogistamme 11 keinoa suojata koti vesivahingoilta.

Vesi-ilmaisimen asennus